Author Topic: МВМ 81-717.4/81-714.4 (номерни състави/старите влакове)  (Read 208547 times)

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Влаковете за метрото са съвсем стандартни ЖП возила и се придвижват по ЖП линиите на общо основание със специално назначен влак.
Подобна дилема не би била възможна за отговорни по въпроса служители, а раздумка на двама ревизор-вагони, машинсти или пък маневристи не мисля че може да е меродавна.

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Днес сивата мостриса беше в движение - имах по-вече време да я огледам - цветовата гама е много по-приятна от синият цвят :)

Offline KpuTuK

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Тази вечер, около 22:30 се возих в споменатата мотриса. Направи ми впечатление, че машиниста доста здраво задържаше спирачката и с това нарушаваше комфорта на пътниците. Иначе като возия, струва ми се, че е по-тиха и по- меко движи от сините, но сигурно е така, защото доста рядко излиза от депо. Иначе, цвета е екстра 8), особено с канта отстрани.
"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
Голямото чудо - пребоядисан стар 81-714 в някакво грозно сиво.

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
Всичко е тотална шашма... Цанко правилно го каза!
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Аз бях писал преди месец два за този феномен, ама тогава никой не каза нещо повече - защо е сребриста. Но номерата на вагоните са от серията 10хх/50хх

xart

• Guest
Ще се опитам да отговоря на хилядите предположения за тази мотриса.
Преди време снимаха в България един филм - Thick as Thieves. От линка се вижда къде е сниман филма. Едно от местата, което не е споменато конкретно в IMDB е метростанция Сливница. Северната половина на перона беше с декор на една от многото в Ню Йорк метростанции. Имаше дори и указателни табели. В момента за името на станцията не се сещам, но ако гледате първите 10 минути от филма ще видите че мотрисата е същата. Дори Съдебната палата присъства в един от кадрите в първите 10-15 минути.

edit: Сетих се за името на метростанцията - Vernon Boulevard–Jackson Avenue

Линк към Google maps
« Last Edit: 22.07.2009, 01:24:05 by Xart »

Offline niko

• Напредващ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Возих се на Червената мотриса, от Сердика я хванах. :)

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Това сега кой състав е, според мен е А3 или А2, надявам се да не е А7 и вече да имаме и други готови. Едро и добре светещо е. Втората снимка вероятно може да е на същия състав, като гледам неработещият фар...

Източник

Източник

Offline Thorn

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
А7. Само той е с такава светеща табела. А фарът не е неработещ, а угасен. Фаровете на старите състави са 24 волтови, а оперативните им вериги са 72. Руснакът е решил проблема, като е вързал последователно три крушки. Тези на долния ред са основни, а трите несветещи (на снимката) се водят усилени светлини. Усилените не могат да светят самостоятелно при нормално положение, ако видите такъв влак, със сигурност има изгоряла крушка на долния ред.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Мисля, че видях поне още един състав с монтирани електронни табели, обаче все още не са пуснати. Явно ще трябва да разпечатат хартиени до Джеймс Баучер.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Има вече разпечатани даже и съставите вече пътуват с тях. ;)

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Днеска на Г.М видях един такъв състав с ел.табела отпред. Седят като на свинче звънче, но е похвална инициативата!
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Писано е неколкократно, има и снимка, А7 е това

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Писано е неколкократно, има и снимка, А7 е това

Нищо не съм казал, освен, че и аз го видях с очите си.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Нищо не съм казал, освен, че и аз го видях с очите си.
Може и на мен да се кара, по-спокойно, аз предположих, че неясната цифра може и да не е 7! ;)

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
дразня се на коментари от типа "На свинче звънче!" Ако нямаше табели пак щеше да има коментари, ама този път щяха да са в стил "Защо няма електронни табели на номерните?" Аз много се радвам на тези табели.

Възникна ми обаче друг въпрос: След като новите русичи са специално купени за МД2, защо там се мяркат номерни? Няма ли някой от ЕС да направи проблем по въпроса и да спрат финансирането?  :neznam: :eek:
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Не съм чул да има специално изискване новите да се движат само и единствено по новия диаметър. А то реално и няма как да стане, след като двата диаметъра са на практика една линия. Другият вариант беше номерните да се движат само между Сливница и Младост-1, но това надали щеше да промени нещата.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
дразня се на коментари от типа "На свинче звънче!" Ако нямаше табели пак щеше да има коментари, ама този път щяха да са в стил "Защо няма електронни табели на номерните?" Аз много се радвам на тези табели.

Възникна ми обаче друг въпрос: След като новите русичи са специално купени за МД2, защо там се мяркат номерни? Няма ли някой от ЕС да направи проблем по въпроса и да спрат финансирането?  :neznam: :eek:
То и ремонтния завод ще обслужва и двата модела състави. Влаковете са купени, за да има с какво да се обслужва и втората линия, но не е казано, че само такива ще се пускат по нея. ;)

Offline titijoji

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Като игнорираме въпросът, кой състав за коя линия е предназначен, искам да попитам в час пик колко е общия брой на назначените влакове, които обслужват и двата маршрута?
« Last Edit: 30.08.2012, 13:50:46 by titijoji »