Author Topic: Оповестяване в метрото - табели, озвучаване, схеми  (Read 267693 times)

Offline Dimitar Dragnev

• Маниак
    • View Profile
    • Форумът за класически езици
    • Email
И по двете линии като че ли вече се сменят (ако не са изцяло сменени) картите и разписанията в таблата на станциите. Във вторник видях смяната на СУ, а днес от станция "Надежда" се качиха с един наръч карти и разписания, явно за втората линия.

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
И освен съобщаването на линиите на метрото са набутали и куп глупави съобщения за общинските театри, за консумирането на храна в градския транспорт и за това, че возейки се в ГТ допринасяш за чистотата на въздуха. Що за идиотизъм? Тези системи са за да съобщават спирките, а не за да правят нерелевантни съобщения.

Едит: Мнението ми е за оповестяването в наземния транспорт, не знам защо е преместено в темата за оповестяване в метрото.
« Last Edit: 01.10.2020, 20:09:02 by Sofia »

Offline Nikolai Boyanov

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
От днес във влаковете вече звучат ето така: Станция СУ Св. Климент Охридски - връзка с линия 3 "Овча Купел - Хаджи Димитър" Sofia University St. Kliment Ohridski - transfer here to line 3 "Ovcha Kupel - Hadzhi Dimitar"
Повече информация за новите метростанции и още последни новини за него, отидете на този сайт и намерете [Metro System] Line 3 - 12 Stations U/C | 4 Stations App:
https://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=1818

Offline danny

• Писател
  • **
    • View Profile
От днес във влаковете вече звучат ето така: Станция СУ Св. Климент Охридски - връзка с линия 3 "Овча Купел - Хаджи Димитър" Sofia University St. Kliment Ohridski - transfer here to line 3 "Ovcha Kupel - Hadzhi Dimitar"
Ново озвучаване или добавка към съществуващото? На НДК нищо не се съобщава все още.

Offline SashoGrigorov

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Същия отвратителен английски ако може въобще да се нарече английски. Записите са същите но е добавено съобщението за връзка.

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
Чрансфър хиър цулайн трее (дърво?), Овча Купел - Хаджи Димитър.  :help:

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Чрансфър хиър цулайн трее (дърво?), Овча Купел - Хаджи Димитър.  :help:

По-скоро “уайн трий” (винено дърво).
"На кровове Београда слетела су нова јата телевизијских антена. Оне кљуцају невидљиве телевизијске таласе и носе црно-бела и шарена јаја"

Offline danny

• Писател
  • **
    • View Profile
Това е много тъжно, защото изглежда, че скоро няма да се флашнат с новите гласове, въпреки че се разпространяваше подобна теза из социалните мрежи.

Offline New_Passenger

• Наистина съм луд
  • Експресивен експрес
    • View Profile
На мен ми харесва това с различни гласове. Не бих търсил унификация, поне на този етап.

В тролеите вече се съобщава, поне за връзка с М1 и М4. За другите видове транспорт не знам.
Софийско метро, стари карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Софийско метро, хартиени карти - https://drive.google.com/drive/folders/1C7va0Idce58r2Mv2VTFwl2z5hi5PDlB6?usp=sharing

Offline danny

• Писател
  • **
    • View Profile
На мен ми харесва това с различни гласове. Не бих търсил унификация, поне на този етап.

В тролеите вече се съобщава, поне за връзка с М1 и М4. За другите видове транспорт не знам.
Проблемът всъщност идва от там, че М4 все още остава буквално само на хартия и като цяло съобщенията за връзка на Сердика са тотално объркващи. Произношението на английски нека бъде nice to have.
« Last Edit: 06.10.2020, 15:00:30 by danny »

Offline danny

• Писател
  • **
    • View Profile
Както се казва - не са важни фактите, а това което докладваш (избирателно).

ПП: Подписано от г-н Братоев
« Last Edit: 16.10.2020, 14:26:12 by danny »

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Както се казва - не са важни фактите, а това което докладваш (избирателно).

ПП: Подписано от г-н Братоев

Пази си подизпълнителите, нормално.

Offline Chezare

• Маниак
    • View Profile
Не съм се возил на модернизиран номерен, но от видеата чувам как записът за следваща станция и пищенето при затваряне на вратите се застъпват. Ще е добре, ако в началато се пусне просто "Внимание, вратите се затварят"; следва пищене и затваряне на вратите и веднага след потегляне да се чува "Следваща станция....."

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
Ще е най - добре пищенето да не присъства в "програмата". Електронните им табла вътре, пък са повече от смешни, а външните излишни. Трябваше просто да сложат табла с отделни диоди както в Русичите и толкова, а не LCD екрани или каквото се води. Смениха им удобните седалки, омазаха всичко с боя от левчето и казано с една/две думи - ги развалиха, поне интерионо.
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
То май проблемът се корени в това, че в Руските изпълнения изобщо не могат да пускат повече от 1 запис на станция, както е в Сименсите. Демек вратите и "следваща станция" няма как да не се съобщават заедно.
LCD дисплеите принципно имат доста по-добри възможнсоти, стига да ги направят като хората. За тях не знам, обаче плескането на лепенки върху табелите с червените диодчета над вратите на Русич продължава да е най-голямото престъпление откъм табели в метрото.

Offline Chezare

• Маниак
    • View Profile
Демек вратите и "следваща станция" няма как да не се съобщават заедно.
Хубава работа, ама сделана.

Offline SashoGrigorov

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Спаси София ми писаха някъде септември месец че били предали новите записи на Метрополитен и чакат да бъдат сложени. Аз още сменени записи не знам да има и като цяло малко ме съмнява такива въобще да съществуват при положение, че метрополитен са си записали за връзката на СУ с инглиша на Надето Обретенова.

Offline New_Passenger

• Наистина съм луд
  • Експресивен експрес
    • View Profile
с инглиша на Надето Обретенова.

Радинела Бусерска.
Софийско метро, стари карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Софийско метро, хартиени карти - https://drive.google.com/drive/folders/1C7va0Idce58r2Mv2VTFwl2z5hi5PDlB6?usp=sharing

Offline eco_power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
с инглиша на Надето Обретенова.

Радинела Бусерска.
Надето е. Радинела няма записи за Метрополитен.

Offline SashoGrigorov

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
То по-добре въобще да не бяха "разделяли" линия М2 на две. На схемите се показва М4, която обаче никъде не се съобщава във връзките. Много несериозна работа, септември месец Спаси София ми написаха че новите записи (и на английски с мъжкия глас) са направени и предадени на Метрополитен, половин година по-късно такива все още няма. Майната им на записите на английски, ама поне съобщението за връзка с линия М4 на Сердика 2 да се добави, защото е пълна простотия това. :neznam: