Предвид беглите ми лични впечатления маркирах примерен маршрут за автобусна нощна линия.
Русе е малък град и няма да може да генерира чак толкова пътникопоток за нощни линии на 30 мин. и подобни утопии. Такава линия трябва да минава през центъра, местата с атракции, евентуално автогарата и ЖПГарата, максимално оптимално да обхваща жилищните квартали. ЖПГарата на Русе не може да генерира чак толкова пътници с два "влака", тръгващи/пристигащи към 23 и 3 часа. Предполагам, че автогарата има късни/ранни автобуси до София и по-далечни дестинации, които биха създали елементарно движение. Друго основоно е - от кварталите към парти-зоните и обратно. По дадената от мен линия спокойно може да се пусне един автобус с 30 мин. посока, като изпълнява курс на всеки час. Най-угодно това да е на всеки кръгъл час от едната крайна, на всеки `:30ч. от другата. Така се помни лесно и от пътниците. Евентуално зимата, когато младите русенци са си в града, а не по морето, също има и някой друг студент, може да се ползва втори автобус за периода между 1:30 и 03:30 петък-събота и събота-неделя. Допълнително може да се приложи софийския принцип- тръгване от депо с изпълняване на курс по линия. Тъй като от депото към кварталите трябва да се мине през центъра и ще хване последните дискотекаджии.
По схемата която съм нахвърлял, връщането може да е по Стефан Стамболов, като прави кръгче на ЖП Гарата. Началните спирки- са съвсем образни- просто да отбележа квартала. Малко е неудобно че от бул. Гоце Делчев няма излаз към северното платно на бул. България.