Author Topic: Бургас - най-добрият град за живеене в България?  (Read 20153 times)

Offline west_1984

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1086
 • --==WEST_1984™==--
  • View Profile
Quote
За трети път: Бургас е най-добрият град за живеене

Стара Загора е на второ място, а морската столица Варна е избутана чак на трета позиция!

Бургас вероятно ще спечели за трети път в престижната надпревара за най-добър град за живеене в България. В последния отреден ден за гласуване вчера, морският град убедително води с близо 5000 гласа пред Стара Загора. В късния следобед за Бургас своя глас бяха дали повече от 67 000 души. "Повече от сигурно е, че Бургас отново ще победи. Трябва да се случи чудо някакво, за да се обърне драстично резултатът в последния момент", коментираха във форума запалянковци.

Според резултатите от последните часове преди финала Стара Загора остава на почетното второ място, а титулуваният като "морска столица" град Варна е избутан чак на трета позиция с унизителен брой гласове - три пъти по-малко от тези за Бургас.
„Благодаря на всички, които гласуваха за Бургас в класацията “Най-добрият град за живеене в България”. Днес виждам, че печелим читателския вот и в сайта на Дарик, и в сайта на 24 часа. Това за мен е по-важната награда и знам, че тя означава много за бургазлиите от всички професии, които се раздават и работят вдъхновено за града си!”, написа кметът на Бургас Димитър Николов във Фейсбук.


Източник: http://www.burgasutre.bg/
ДИРЕКТЕН ЛИНК

Offline west_1984

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1086
 • --==WEST_1984™==--
  • View Profile
Quote
Най-добрите градове за живеене у нас са Бургас и Велико Търново

Най-добрият град за живеене е Бургас, това стана ясно на церемонията по връчването на тазгодишните награди. Градът ни споделя първото място с Велико Търново. За първи път в седемгодишната история на наградите, връчвани от Дарик радио и вестник „24 часа", победителите са два града. Те са събрали еднакъв брой точки по 20-те критерии, на които се базира класацията „Най-добрият град за живеене в България". Връчването стана в присъствието на премиера Пламен Орешарски.

Велико Търново печели приза „Най-добрият град за живеене" за първи път в историята на класацията, докато Бургас е определен като най-доброто място за живеене за трети път и за втора поредна година.

Премиерът Пламен Орешарски връчи голямата награда на кметовете на двата града Даниел Панов и Димитър Николов. Бургас печели наградата на слушателите на Дарик и читателите на в. „24 часа", които за разлика от миналата година единодушно са посочили морския град като най-добрият град за живеене.

„Хеттрик за Бургас в класацията “Най-добрият град за живеене в България”. Честито и на Велико Търново, с които имаме еднакъв брой точки. Най-много ме радва обаче първото място в читателската класация. Благодаря още веднъж на всички, които гласуваха за Бургас.“, написа кметът Димитър Николов във Фейсбук.

Церемонията по връчването на наградите започна с един специален приз - за „Най-бързорастящ град", който беше връчен на кмета на Несебър Николай Димитров. Градът се отличава с висока раждаемост, механичен прираст и голям брой сключени бракове.

Победител в категорията „Най-добър малък град" стана Аксаково, област Варна, който през последните 10 години е успял да се развие, и е водещ по критерия най-много привлечени евросредства на глава на населението. Другата специална награда през тази година беше връчена на сръбския Димитровград, за „Най-добър български град извън пределите на страната".

През 2013-та година София е бил „Най-добър бизнес град" и „Най-добър град за културен живот", показва още класацията на Дарик радио и „24 часа". Морската столица Варна получи наградата „Най-перспективен град", заради модернизацията на туристическата зона и плановете за разширяване на пристанището.


Източник: http://burgasnews.com/
ДИРЕКТЕН ЛИНК

Offline jonckheere

 • Маниак
 • ******
 • Posts: 903
 • Батаклиев го заБатачи
  • View Profile
  • Email
И според мен един голям плюс на Бургас е, че е край морето и кеф ти да отидеш да се къпеш когато ти се иска. И също така имаш удоволствието да гледаш пристанища под различни ъгли, ако искаш от морето долу, или ако искаш от мостове от високо, което придава чар на града. И също наличието на модерни тролейбуси Škoda 26Tr Solaris които дойдоха през 2014 година.

Освен това, че край морето има повече комари но пък къде ли няма комари.