Author Topic: Новини от София  (Read 1107610 times)

Online IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Новини от София
« Reply #5940 on: 19.03.2024, 16:58:48 »
Имайте си винаги едно наум, когато разчитате на данни от чичо ви Стоян. Не са много коректни, хич даже...
По рейс и по жена не се тича!

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #5941 on: 19.03.2024, 17:03:48 »
Еми по-авторитетни от Националния статистически институт мисля че няма, на базата на тези данни работят и министерства, смята се бюджета, така че мисля че може да им се има доверие.

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #5942 on: 19.03.2024, 17:05:59 »
Имайте си винаги едно наум, когато разчитате на данни от чичо ви Стоян. Не са много коректни, хич даже...

А кои данни са авторитетни? На Спасиметрото ли?

Еми по-авторитетни от Националния статистически институт мисля че няма, на базата на тези данни работят и министерства, смята се бюджета, така че мисля че може да им се има доверие.

Имаш предвид, че данните са от НСИ?
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Online IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #5943 on: 19.03.2024, 17:06:46 »
Практически няма верни и авторитетни данни.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #5944 on: 19.03.2024, 17:06:56 »
Имаш предвид, че данните са от НСИ?

Да.

Данните от турникетите сигурно са близки до истината, защото в метрото гратис почти няма.

Offline New_Passenger

• Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #5945 on: 19.03.2024, 17:14:26 »

Аз за себе си мога да дам верни данни кога съм се качвал :laugh:
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #5946 on: 20.03.2024, 09:16:52 »
Данните от турникетите сигурно са близки до истината, защото в метрото гратис почти няма.

А да изобщо няма. Почти няма път в който да не видя някой да се шмугне под турникета, и то привидно работещи добре оплечени хора. Също напоследък и доста често като няма касиер "услужливи" добре облечени млади като видят че някой се мотае и се чуди как да влезе да му отворят отвътре вратичката за детски колички. Дали гратиса е повече или по-малко отколкото в други ЕС градове не знам, но навсякъде има такива, като се започне от клошари до хора на високи длъжности които го правят просто от скука.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #5947 on: 20.03.2024, 11:00:29 »
Процента гратисчии в метрото е пренебрежим по отношение разликата между 250 и 450 хиляди пътуващи на ден. Аз никога не съм засичал някой да се шмугва, но не съм и ежедневен ползвател .

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #5948 on: 20.03.2024, 11:58:12 »
На мен ми се наложи вече поне 3-4 пъти да се шмугвам под турникета или да прескачам, защото след като валидирам картата си и устройството изпише, че картата ми е валидна, вратите просто не се отварят, а касиерката е някъде.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #5949 on: 20.03.2024, 13:26:55 »
И кои източници са авторитетни?
Честно казано, предпочитам статистика от официален източник, дори да е надута, вместо изсмукани от пръст данни от хора които нямат нищо общо със съответните институции.
НСИ си имат методология, на Братоев числата за какво се отнасят? Пиковото натоварване, среднодневното, това брой валидирания или пътувания са?

Offline eco_power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
« Reply #5950 on: 20.03.2024, 19:04:22 »

А да изобщо няма. Почти няма път в който да не видя някой да се шмугне под турникета, и то привидно работещи добре оплечени хора. Също напоследък и доста често като няма касиер "услужливи" добре облечени млади като видят че някой се мотае и се чуди как да влезе да му отворят отвътре вратичката за детски колички. Дали гратиса е повече или по-малко отколкото в други ЕС градове не знам, но навсякъде има такива, като се започне от клошари до хора на високи длъжности които го правят просто от скука.
Същото наблюдавам и аз. Миналата седмица ми се наложи да чакам пред касата на една МС около 20 мин - общо 14 минаха гратис. Касиерката просто ги наблюдава отвътре - полицайката, която се разхожда - също. А чича ви Стоен вместо да оправи турникетите (да сложи от автоматичните напр.) - той гледа да сключи още някой друг безумен договор например с фирмата за просторите, че да може да гмуцне нещо преди пенсия.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #5951 on: 20.03.2024, 19:58:34 »
Тези които танцуват лимбо рок на старите турникети гратисчии ли са или просто минават така за по-лесно? :neznam:

И пак възниква въпрос какво точно и как брои Метрополитен - пътници ли, само редовни пътници ли, или какво? Защото аз пък понякога влизам откъм Халите, минавам като редовен пътник през турникета на М2, ходя по перона и през тунела и излизам при Булбанк, така най-нормално се пресича кръстовището, понякога го правя и това на Витоша, влизам от едната страна и излизам от другата на метростанцията за да хвана трамвая.
Дали съм вътре в статистиката или не?

Offline eco_power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
« Reply #5952 on: 21.03.2024, 01:31:49 »
Тези които танцуват лимбо рок на старите турникети гратисчии ли са или просто минават така за по-лесно? :neznam:
Не се бях замислил за това, т.е. че може тези да имат валидни превозни документи, но от досада да минават по този начин през турникетите  :neznam: Макар да ми се струва по-вероятно другото.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #5953 on: 21.03.2024, 09:38:07 »
Нямате ли си работа, та броите идиотските случаи? Или искате да направят като в Лисабон  - чек на влизане и излизане - за радост на лисабонските джебчии?

Offline New_Passenger

• Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #5954 on: 03.04.2024, 10:27:52 »
Изложби на открито и музика в метрото: София празнува 145 години като столица

https://offnews.bg/obshtestvo/izlozhbi-na-otkrito-i-muzika-v-metroto-sofia-praznuva-145-godini-kato-820678.html

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
« Reply #5955 on: 04.04.2024, 15:32:42 »
Пускат трамвай 15 между Бъкстон и Хладилника

Нова трамвайна линия 15 между Бъкстон и Хладилника предлага зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов, заедно с общинските съветници Борис Бонев, Андрей Зографски и Гергин Борисов. Тя ще подсили две от най-натоварените трамвайни линии в града - 5 и 10, уточняват от Спаси София.

С трамвай 15 възстановяваме липсващата директна връзка между бул. „Цар Борис III” и ул. „Граф Игнатиев”, заяви Борис Бонев, лидер на Спаси София и председател на групата на ПП-ДБ-СС.

Разписанието на новата линия ще бъде синхронизирано с линии 4 и 5 и така се осигуряват равномерни интервали на движение под 3 минути по бул. „Цар Борис III”. Това е поредната мярка, която реализираме в последните месеци. Продължаваме да работим, за да направим градския транспорт истинска алтернатива на личните автомобили. Нашата дългосрочна цел е трафикът в града да се успокои и въздухът да бъде по-чист“, каза инж. Павлов.

Новата линия 15 е с маршрут ж.к. „Бъкстон“ - пл. „Македония” - ул. „Граф Игнатиев” - кв. „Лозенец“ - метростанция „Витоша“ и ще започне да се движи от 7 май.
https://offnews.bg/obshtestvo/puskat-tramvaj-15-mezhdu-bakston-i-hladilnika-820819.html

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #5956 on: 06.04.2024, 08:42:17 »
Обсъждането по ТМ15 е преместено в "Оптимизация на ТМ маршрути"

Online IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #5957 on: 09.04.2024, 18:52:56 »
ВАС е отменил окончателно решението на долния съд за спиране събарянето на МОЧА. Сега събарянето може да продължи....Мая Манолова и останалите атакували в съда събарянето нямат правен интерес - не са засегнати лично. Също МОЧА не е културно-историческо наследство....
« Last Edit: 09.04.2024, 19:03:22 by IKAR »

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #5958 on: 09.04.2024, 19:56:26 »
Все пак трябва да се направи скулптурна композиция с бутилки водка, голям паметник на Георги Димитров с бутилка мастика в ръка и кръчма. В кръчмата следва да се дават значки "Димитровски пианист" на най-изявените пианисти както и Димитровска награда за най-много изпита мастика.  :)

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #5959 on: 10.04.2024, 10:45:37 »
ВАС е отменил окончателно решението на долния съд за спиране събарянето на МОЧА. Сега събарянето може да продължи....Мая Манолова и останалите атакували в съда събарянето нямат правен интерес - не са засегнати лично. Също МОЧА не е културно-историческо наследство....
Всъщност отхвърля жалбата им като недопустима, но отбелязва, че има нареждане от културното министерство да спре и то е валидно.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София