След няколко години и по дефилето няма да остане НРП.
А ако искаш да се насладиш на НРП с висока скорост, пропътувай Пловдив - Карлово. Там преобладава 90-100 км/ч и все още няма никакъв БРП.
Също и по 5-та линия от Благоевград надолу БРП е само един малък нов участък, а скоростите от Кресна нататък са 90-95.
Тук си много прав, аз си давам сметка за това. Това бе причината през 2019 да си поставя няколко 'записни' задачи, последната от които изпълних вчера. Целта бе ясна - след като се изработва усилено през последните години, то нека поне остане нещо за спомен. На предната страница са шестте ми поста, във всеки от които описвам изпълнението на една от тях. Аз за себе си ги направих, но ги споделих с потребителите във форума, за да може тези, които желаят да ги слушат, да имат тази възможност.

Пловдив - Карлово го има в
'цел №3', която включваше и линия 3 от софийското метро. Невероятен бонус бе, че в края на ремонта на тунел "Козница" решиха да пуснат чифта влакове 3636/7 по-рано (още преди да е напълно готово за експлоатация) и със заобикаляне през Пловдив. Тогава си спомням, че планирах да поснимам новите метровлакове малко по-късно през годината, но тогава се разбързах, за да хвана и въпросния маршрут през Пловдив.
А Благоевград го "обработих" по време на изпълнението на
'цел №5'.

И понеже заговорих за "цели", тук може би мога да добавя и още две, за които бях забравил...
'цел №7' - да си запиша за спомен една електричка серия 32, докато не са ги бракували (нямам представа кога ще се случи, но тогава ми се струваше, че няма да е много напред във времето). Да, между Синдел и Шумен НРП почти не е останало, но в случая влакът беше по-важният.
Впоследствие пуснаха електричка и до Карнобат, което дойде като бонус и се роди идеята за
'цел №8' - електричка през Балкана.

При това положение, вече няма ядове ако ще и да кажат: "Затваряме за ремонт всичко що е НРП и го правим наведнъж".

Споменът ще остане жив за онези, които му се наслаждаваме (дори и да съм само аз).
едит: той този пост се получи нещо като обобщение, а пък остана половинчато. Затова останалите само ще ги изброя, да не седи така клан, клан, недоклан:
'цел №1' - изкачване на Черни връх. Тук само между другото реших да пусна един запис ей така, за забавление, "на шега".
'цел №2' - тук нещата вече бяха по-сериозни. Зарибих се от пътуването за Черни връх - беше ми харесало как се е получило и реших да пробвам да го подобря, понеже някои неща не ми харесваха. Например, че не съм избрал крайно купе над талигата, че е било изцяло на затворен прозорец и т.н. Разбира се, тук имах друга основна цел - да заснема за спомен тролеите Зиу във Враца.
'цел №4' - тук пък се разбързах да хвана Икарус 280Т, понеже прочетох в съответната тема, че предстои да бъдат изпобракувани.
Цел №5 по-горе и
'цел №6' вече бяха тематични, без друга основна цел. Времето в Петрич и Видин уплътних с малко спокойствие, изразяващо се в пешеходна обиколка, "вдишване на местния въздух", забележителности, такива неща.
едит2 на тема 'максимализъм' - никога не съм го обичал, затова и изобщо не съжалявам. Само протоколно ще отбележа, че изпуснах девета главна жп линия, по която гледам, че в момента тече нов ремонт и не знам дали изобщо са останали някакви участъци НРП. Иначе бих планирал и нея, но май вече не си заслужава особено - няма да е интересно, ще се чува само едно монотонно шумене и тук-таме "лек повей на вятъра" при преминаването през новите стрелки.
Не знам доколко съм пропуснал четвърта главна... Последно четох в
железничарския форум, че се е работило през отминалото десетилетие по доста участъци от нея.