Author Topic: Транспортни превозни средства, на които не бихте се качили  (Read 3137 times)

Offline rado84

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Има ли транспорт, на който не бихте се качили? Аз лично не бих се качил на няколко такива, защото обичам твърдата земя под краката си и дори само мисълта, че въпросният транспорт виси във въздуха и ако стане авария може да падне, ме ужасява. Ето няколко, на които не бих се качил, дори ако се наложи да ходя пеша с километри.

Offline qwerty95

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
От началото на 2002 г. на самолет не се качвам.

Offline viktor_bdz

• Наистина съм луд
    • View Profile
Аз също не обичам самолети. Никога не съм се качвал и нямам намерение.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Мен не само от самолет, но и от кораб ме е страх, хем баща ми беше моряк допреди 10 години и уж би трябвало да наследя страстта му към корабите. Да, ама не - автобусите надделяха, хем никой в родата не е карал такъв професионално  :crazy: Предполагам обаче, че ако пробваме, ще се убедим, че не е толкова зле, защото повече хора загиват в автобуси, отколкото в самолети и кораби. Едва ли някой гремлин ще саботира самолета, но терористите похитители са реална заплаха. При корабите пък проблемът е, ако си гледал "Титаник" и се филмираш, че това ще стане и с теб.

Иначе мен преди ме беше страх и от влакове - до 2010 г. се бях качвал на такъв не повече от 2-3 пъти и си бях внушил, че трябва да дерайлира непременно. Когато станах студент в Търново, докъдето има автобуси само два пъти дневно и вече са три пъти по-скъпи от влака дори при намаления, спря да ме е страх, но все още ги недолюбвам, защото релсите твърде много ги ограничават, а и искам да чувам двигателя. Имал съм и инциденти, де. През 2011-а се връщах от изпит и една скала падна в Балкана и локомотивът я блъсна и май леко дерайлира. Имаше случай и 2-3 години по-късно ЕМВ-то, в което се возих, да почне да дими (а ЕМВ32 ми бяха най-поносими, защото им се чуваше двигателят и виеха готино като сирени преди война).
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Не бих се качил повече на трамвай. Някак си не ми св връзва железопътно ППС да снове по улиците на града. А и са изключително мудни, тромави и шумни.

ПС: Спомени от зимата на 1997 година по линия 5 от хотел "Славия" до обръщалото преди/около НДК.
« Last Edit: 30.09.2016, 21:15:49 by did_ko »
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Освен в София, на друго място мудни трамваи не съм виждал, а съм пътувал и в Прага, Острава, Братислава, Берлин, Аугсбург, Атина и Истанбул. Движат се по улиците по-бързо, отколкото в София по обособените трасета, а по обособено трасе по-бързо от автомобилите.

По темата - пътувам без притеснение във всичко, но най-неприятно ми е в автобус. Корабите не ме притесняват, но обикновено са по-бавни. За дълги европейски разстояния предпочитам самолет до най-близката цивилизация (Австрия) и от там влак. Статистически, самолетите са най-безопасни - рядко падат, а само над България всеки ден минават над 3000.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Мен пък най-ме е страх да се возя в кола или да карам кола. Толкова много инциденти всеки ден и конфликтни ситуации, това може би е най-опасния транспорт от всички видове по статистика. Не че няма да се кача съвсем, но избягвам при всички възможности. След това в автобустчетата, правени от камион или товарен бус, които навлизат напоследък масово. Забавно е да се возиш в такова нещо, но ако седиш най-отзад при по-сериозна неравност и по-висока скорост като нищо може да подскочиш и да се озовеш на пода, с ресорното окачване много подскачат най-отзад. Не съм сигурен и доколко безопасно е да возиш пътници с нещо предвидено да вози товар. Айде едно време поне такъв тип малогабаритни автобуси са правени на шасите ЗиЛ и ГАЗ които са здрави и масивни, ама тия сега някак много незащитени и необезопасени ми изглеждат. Може да е предразсъдък не знам.

Най-сигурно се чувствам във влак или самолет. В тези два вида транспорт инцидентите са рядкост, статистически много малко на фона на превозените пътници. И някак пътуването е супер спокойно, няма конфриктни ситуации с други участници в движението, псувни, караници, няма да гледаш кървища, инциденти катастрофи и тн. постоянно. Направо завиждам на хората, които могат да пътуват до работата си само с влак например, напълно безконфликтно и независимо от всичко. Недостатък, че заради безкрайните ремонти има закъснения и трансбордиране, но рано или късно и тия неща ще си дойдат на мястото. В самолетите с които съм пътувал пък салона ми прилича малко и като чувство като във вагон 63-та серия, и как подрусва при турболенция и поскърцва като тези вагони при висока скорост.

С кораб е много бавно, там е малко по-друга категория, но също много безопасно и понякога може да бъде за предпочитане.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline maxim

• Писател
  • **
    • View Profile
Метро и влак. Второто се налага, а първото е налагано насила в София. Не си падам по подземен транспорт кято цяло, предпочитам да имам хубава гледка през прозореца и като се натъпче метрото ми е супер неприятно. Затова в София използвам само наземен транспорт и не съм се качвал на метрото от години. ТМ 8 ми е много по-приятен от метрото.

Влаковите гари ме потискат, дори и в чужбина не са ми приятни, където са уж по-поддържани. А и вечно изнервените, тичащи хора. Много по-приятно ми е да се возя на автобуси, както градски, така и извънградски. Минусът е, че на големи разстояния няма тоалетна. :P Интересното е, че харесвам трамваите, но влакове и метра - не. :) А като автофен не мога да отрека комфорта, който автомобилите предлагат, но бих предпочел да ме карат, че не обичам да карам. Но постоянно се заглеждам по любимите си марки и модели коли, които за щастие са от напълно достъпни, народни марки и цени.

Самолети не обичам, но не поради някакъв страх от самото летене, а най-вече поради гадното чувство на скука, което имам на летището. Налагало ми се е да пътувам със самолет винаги сам и просто ненавиждам да трябва да седя с часове на някакво летище.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Ти последно купи ли си Клио 2 или все още баща ти те вози в 307-ицата си?  :help:

Offline maxim

• Писател
  • **
    • View Profile
Ще кажа, че и най-смотаната кола, автобус или трамвай са по-добри от велосипед, влак или метро за мен. ;)
Дали е Форд, Рено или Хюндай и най-малките коли предлагат невероятен лукс спрямо метрото, естествено, че ще ги предпочета пред него. Седалките им са по-меки и с тапицерия, возят по-меко и можеш да отидеш навсякъде, по-гъвкави са. Освен това са и касиви, имам куп снимки на коли на компютъра. За мен те предлагат много по-голям комфорт и като цяло повече ми харесват. В метрото не ми харесва разположението на седалките, голямата тъпканица, липсата на каквато и да е гледка през прозорците, това, че си под земята. За междуградско пътуване винаги по-добре се чувствам в автобус или автомобил от кокото във влак. Де да имаше междуградски трамвайни линии. Метро пък не съм ползвал от 2013 година. Метрото е за някакви ултра хипстъри дето много обичат да се пъчат колко urban са, а аз за сега предпочитам автобусите и трамваите и дори тролеите. Тролейте ми са безразлични общо взето, при нас вървят основно тролеи тб2 и тб4, но аз си предпочитам автобусите и ако е възможно гледам да използвам тях. И винаги, още от малък съм си мечтал за своя кола. Обичам колите и за щастие ми харесват и достъпни марки и модели, които са достижими.

А велосипедът е за спорт, не ми допада да го използвам като транспорт. Освен това предпочитам вървенето пеш - не се хабят толкова много калории (слаб съм и няма нужда) и става равномерно, без да те натоварва много. Много по-лесно е да спираш, да разгреждаш витрини или да се любуваш на гледката, докато с колело трябва все да си нащрек. Много пък от колоездачите не зачитат другите колоездачи и пешеходците. Не обичам да ми брули вятъра лицето, заради синузита.
« Last Edit: 21.10.2016, 13:34:40 by maxim »