Мен пък най-ме е страх да се возя в кола или да карам кола. Толкова много инциденти всеки ден и конфликтни ситуации, това може би е най-опасния транспорт от всички видове по статистика. Не че няма да се кача съвсем, но избягвам при всички възможности. След това в автобустчетата, правени от камион или товарен бус, които навлизат напоследък масово. Забавно е да се возиш в такова нещо, но ако седиш най-отзад при по-сериозна неравност и по-висока скорост като нищо може да подскочиш и да се озовеш на пода, с ресорното окачване много подскачат най-отзад. Не съм сигурен и доколко безопасно е да возиш пътници с нещо предвидено да вози товар. Айде едно време поне такъв тип малогабаритни автобуси са правени на шасите ЗиЛ и ГАЗ които са здрави и масивни, ама тия сега някак много незащитени и необезопасени ми изглеждат. Може да е предразсъдък не знам.
Най-сигурно се чувствам във влак или самолет. В тези два вида транспорт инцидентите са рядкост, статистически много малко на фона на превозените пътници. И някак пътуването е супер спокойно, няма конфриктни ситуации с други участници в движението, псувни, караници, няма да гледаш кървища, инциденти катастрофи и тн. постоянно. Направо завиждам на хората, които могат да пътуват до работата си само с влак например, напълно безконфликтно и независимо от всичко. Недостатък, че заради безкрайните ремонти има закъснения и трансбордиране, но рано или късно и тия неща ще си дойдат на мястото. В самолетите с които съм пътувал пък салона ми прилича малко и като чувство като във вагон 63-та серия, и как подрусва при турболенция и поскърцва като тези вагони при висока скорост.
С кораб е много бавно, там е малко по-друга категория, но също много безопасно и понякога може да бъде за предпочитане.