В САЩ и Канада тези автобуси са масово явление, много хора имат такива и си ходят с тях на почивка. Дори в спряло положение Понеже хотелите са много скъпи, няма такова нещо като ол-инклузив, дори безплатна закуска не предлагат. Вариантът е да идат в Мексико, където си на море и седиш в хотела на басейна, не ти дават да идеш на плажа, понеже има акули, или само за канадците - в Куба, да дават пари на червената мафия...
Друго исках да кажа - че това е типичен пример как европейското законодателство относно категориите и книжките е крайно неправилно, ретроградно и остаряло. При нас дори най-големите модели такива автобуси, които са с по три моста, могат да се карат с обикновена шофьорска книжка. В Европа искат книжка за автобус, цена за паркинг като за автобус, винетка за автобус, да не говорим че няма никаква инфраструктура за зареждане на тези автобуси с консумативи, почистването на банята, кенефа, изхвърлянето на боклука и т.н. Отделно тук с обикновена книжка можеш да караш камион над 3.5 тона, стига да не е с три моста, с ремарке до 4.6 тона, трактор, пътностроителна техника и всякакви боклукчийски коли, лайнянки, автобус до 10 пътника, но не може такси и линейка. Но пък след като имаш пълна любителска книжка, можеш веднага да изкараш курс за комършъл и да си вземеш изпита, което ти дава право да караш камион с три моста, ТИР с ремарке, автобус, като долната възрастова граница е 18 години. Има много такива млади шофьори в МГТ, в това число жени и момичета. По-трудното е, което изисква време е да получиш обикновената пълна книжка - първата година се кара само с придружител, който има вече такава и е над 25 години, следващите две си ограничен - не може да караш през нощта, не може да возиш повече от един или двама пътници и т.н. като и при приключването и на двата етапа има изпит. В Европа лесно дават "любителска" книжка и много трудно за камион и автобус, което трябва да се промени. Аз скоро ще се явявам на изпит тук, понеже българската ми книжка е невалидна, но понеже все пак имам такава, не е нужно да карам година с придружител и да минавам през етапа "млад шофьор". Но като изкарам, ще трябва да карам някога като си дойда с нея и в България, понеже българската ще ми я вземат. А канадската, както казах, ми дава право да карам камион, автобус кемпер и др. работи, които иначе с B категория не може.
Иначе показаният от чичо ви Васко автобус е от нискобюджетните модели, има доста по-хубави....Даже има хора, които ги ползват за живеене, нямат постоянен адрес, което води до някои проблеми....