Author Topic: Коронавирус  (Read 267878 times)

Offline bdz43r

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4381
  • View Profile
  • http://bgrail.info/photos.php
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #4640 on: 26.12.2021, 18:13:37 »
Върнаха се двама, направиха една голяма софра, след не много време и двамата си заминаха, от софрата почти всички се разболяха, половината много тежка, някои от тях и си отидоха.
Аз не помня първите случаи, но помня първите починали - 90-годишен и 85-годишна, и двамата "взели-дали" от преди това. Същият беше профилът и на починалите в Италия, Франция и т. н, когато настана голямата паника. После се установи, че в Бергамо са се заразили над 50% от всички, но въпреки това средната възраст на починалите беше над 80 г... това без никакви мерки, маски, затваряния и други простотии.
После тръгна голямото "пазене" на всяка цена и резултатът го виждаме сега.
Quote
ПС: Забравих: ами онези тъпите, дето се ваксинириха на 80%, пак ги затваряли ... Ама умрелите там са 10 пъти по-малко (на милион) отколкото у нас - голяма работа.
Някои и на 90%. И да, умират 10 пъти по-малко... значи няма причина да ги затварят.
Quote
А че там държавите им не искат да харчат луди пари за да ги лекуват и обезщетяват
На държавата това ѝ е работата - да харчи пари, за да лекува хората, а не да ги затваря, за да не боледуват. По тази логика, да живеем в херметични кафези и няма да боледуваме от нищо и ще живеем по 150 г. Голяма работа, че сме затоврени, нали сме супер здрави... ваксинирайте се с по 5 дози, носете си противогази, но оставете нормалните хора на мира. За протокола, и аз съм ваксиниран, но не се имам за специален или много умен... нито смятам, че е "отговорност" към обществото, и без това тоя лозунг се изтърка вече и не минава.

Това не е пандемия на вируса, а пандемия на свръхреакцията срещу него и резил за "учените", които се опитват да въртят политика.. но сигурно добре са захлебили в замяна. Надявам се тоя Омикрон или там какъвто е да заразява всички по-бързо и да се приключва с тоя срамен цирк.
« Last Edit: 26.12.2021, 18:17:09 by bdz43r »

Offline mitko08888

 • Запален по ГТ
 • *****
 • Posts: 341
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4641 on: 26.12.2021, 18:51:04 »
Щом си мислиш че 20 дни "пазене" миналата година е причина за това до сега, и щом тези 50 000 допълнителни за теб са само 85 и 90 годишни - няма какво да коментирам.
Не разбрах защо изместваш темата. Твоето мнение за затварянето е ясно. И не ми се започва такава приказка.

Писането ми беше по повод на това, че е много лесно да дадеш / да измислиш грешни числа, и след това да развиваш теории около тях, както и да се създават настроения в харесваната от теб посока.

А дали работата на държавата е да харчи безогледно пари, част от които са и мои, това пак е съвсем друга тема.

Не знам дали остана някой да не е разбрал, че този вирус определено създава проблеми и неприятности. Независимо как и защо се е появил. Дали ще ги оценяваме като сериозни, или като незначителни - аз гледам и сравнявам числа, за мен щетите са сериозни. И определено за сега не е намерен начин това да спре. Не видях да изчезва нито от затваряне, нито от ваксини, не видях и естественото (не знам какво беше) преминаване през всички и изчезването му. Това не значи че го няма, нито пък че трябва да не се съобразяваме с него.

Offline bdz43r

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4381
  • View Profile
  • http://bgrail.info/photos.php
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #4642 on: 26.12.2021, 19:09:27 »
Quote
Щом си мислиш че 20 дни "пазене" миналата година е причина за това до сега
Не е 20 дни пазене миналата година, а вече почти 2 години малоумни мерки. Мога да ти извадя цитати на почти всички специалисти, които отначало твърдяха едно, после - точно обратното. И тук имаме учени, ама и те се съгласиха, че наука, градена стотици години не се обръща радикално за седмица или месец.
Да не говорим, че вирусът се разпространява по същия начин като обикновения грип, но се оказва, че за него важат други природни закони или поне така ни обясняват от телевизора...
Quote
щом тези 50 000 допълнителни за теб са само 85 и 90 годишни - няма какво да коментирам.
Тези 55 000 допълнителни са косвеният дългосрочен ефект от масовите предпазни мерки. Жертви не на вируса, а на объркания нормален процес на сравнително безопасна обмяна на вируси между хората и създаване на имунитет - нещо добре познато и работещо безотказно хиляди години, което шепа хора решиха, че могат да управляват.

Върни се назад с 2 години и може би ще си припомниш, че отначало лозунгите бяха, че мерките са не, за да не се заразим изобщо, а за да се заразяваме бавно и да не презорим болниците. Никой тогава не твърдеше, че ще се избавим от вируса, а дори обратното - че така или иначе ще се изпозаразим всички, но трябва да е бавно. Така и ще стане, но явно ще е по трудия начин и с по-голяма смъртност.

Носете си маските със здраве... няма да помогнат за нищо хубаво. А розовите приказки за ваксините звучаха убедително, когато имаше кой да вярва, че така ще се върнем към предишния живот. Това вече всички разбраха, че няма да стане по този начин, така че не си правете илюзии, че изобщо е възможно масовата ваксинация дори да доближи първоначалната си масовост.
Quote
Не видях да изчезва нито от затваряне, нито от ваксини, не видях и естественото (не знам какво беше) преминаване през всички и изчезването му.
Няма как да видиш да изчезне, защото тези неща не изчезват. Те просто престават да са проблем, когато почти всички придобият имунитет. Западният свят обаче тотално обърка управлението на този процес и се вкара в порочен кръг на безкрайна и безумно скъпа борба с вятъра.

Отделен въпрос е, че дори тези, които налагат мерките, демонстративно ги погазват, което значи, че сами не вярват в тях. Не виждам причина тогава и аз да им вярвам.
« Last Edit: 26.12.2021, 19:34:19 by bdz43r »

Offline V.Peichev

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 6899
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4643 on: 26.12.2021, 19:15:42 »
Пълнят болниците с кихащи и подсмърчащи евентуално с температура и кашлица за да източват здравната каса. Псевдоваксините не работят абсолютно - държавите с най-висок процент на на ваксинация имат най-много нови случаи и най-препълнени болници.  Държавите харчат луди пари за псевдоваксини и лечение на причинените от тях увреждания, а не за лечение и обезщетения - производителите на псевдоваксините не носят никаква отговорност за последствията. :rolleyes:

Offline ikarus2102

 • Запален по ГТ
 • *****
 • Posts: 425
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4644 on: 26.12.2021, 19:18:13 »
През 2017-та са починали 107107 души.
През 2020 са починали 105 588 души, което почти не се различaва от броя починали през 2019.
А за 2021-ва когато имаше цели две вълни на коронавируса и според изнесените данни за починалите би трябвало да мрем като пилци.Към 21.12 са починали 101,964. Към края на годината броят им при следно починали 297 на ден трябва да достигне около 105000, което ще е малко по-малко от 2020 година. С просто око се вижда, че ...

Дали е просто око или не е просто? не знам. Сигурно има такива числа, мисля че на пазара се разказваха. Ако погледна в НСИ:
2016 г. - 107031
2017 г. - 109320
2018 г. - 108205
2019 г. - 107815
2020 г. - 126576
2021 г. - 138483 до 49 седмица, сигурно ще има още 6 - 7 хиляди за останалите три седмици.
Нищо работа - при намаляващо население 55 000 души умрели в повече.

Дали някой си спомня първите два случая у нас? Върнаха се двама, направиха една голяма софра, след не много време и двамата си заминаха, от софрата почти вси
ки се разболяха, половината много тежка, някои от тях и си отидоха. Разбира се, според този тук форум, докторите са виновни - не знаеха как да лекуват, и хората си умряха заради това. (да не помисли някой за ковид).
Затвориха ни, всички мълмолеха, ама умрели през пролетта на 2020 нямаше! И "болните" - дали си тестван или не си, ако си сериозно болен отиваш в болница, или си умираш вкъщи, независимо дали си "регистриран с ковид" или не си. Само че повищение на умрелите през пролетта на 2020 нямаше.
Естествено в късната есен всичко стана "по европейски" - втора вълна, 20 000 човека си отидоха. Според вас - не било от ковид! Ами що не умряха предишната година, ами точно ноември и декември 2020?
Вече свикнахме за тази година - болниците претъпкани, не можеш едно медицинско да си изкараш, да не говорим за някакво належащо или спешно лечение, още 35 000 наши близки, роднини и приятели - вече ги няма. Важното е да кажем че такова нещо няма! Това е конспирация. И да са умрели - не било от ковид. Все едно аз да наръгам някого с ножа, и той да умре от кръвоизлив, а не от моя нож ...
Затова тази Коледа се пожелава: Да носи здраве и щастие, ама и малко ъкъл!
ПС: Забравих: ами онези тъпите, дето се ваксинириха на 80%, пак ги затваряли ... Ама умрелите там са 10 пъти по-малко (на милион) отколкото у нас - голяма работа. А че там държавите им не искат да харчат луди пари за да ги лекуват и обезщетяват, и затова исакт да ги ваксинират и затварят. Затова сме в дъното на дупката и (за съжаление) няма да излезем от там.

Не знам откъде НСИ  вадят тези числа, но според официалния брояч на ООН към момента са 103,339. Нещо данните май са манипулирани.

Offline Sixkiller

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3010
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4645 on: 26.12.2021, 23:30:17 »
ПС: Забравих: ами онези тъпите, дето се ваксинириха на 80%, пак ги затваряли ... Ама умрелите там са 10 пъти по-малко (на милион) отколкото у нас - голяма работа. А че там държавите им не искат да харчат луди пари за да ги лекуват и обезщетяват, и затова исакт да ги ваксинират и затварят. Затова сме в дъното на дупката и (за съжаление) няма да излезем от там.

България е първа по смъртност, първа по бедност, първа по емиграция и последна по грижи/здравеопазване в целия ЕС спрямо глава от населението и то не от сега, не от миналата година, а от както е изобщо член на ЕС. Къде беше този прекрасен ЕС за всичките тези години и какво направи той за обикновения българин? Не се намери някой, който да даде адекватен отговор на този въпрос! И то защото отговорът е едно голямо нищо върху голи обещания, но обградено от високи сметки, цени, данъци, акцизи, мита и генерално нищоправене спрямо обикновените хора. А високата смъртност е висока не поради някакъв респираторен вирус, а заради липсата на адекватно медицинско обслужване не само спрямо болните от този вирус, но и спрямо болните от всякакви други заболявания, в това число и напълно лечими такива. Ваксинацията не е панацея, ваксините не са ефективни, от тях има много странични ефекти, умират здрави и прави хора и т.н. И преди да тръгне да подскача някой, само се замислете как нагло ви лъжеха - първа доза, втора доза, бустерна, четвърта, пета, шеста, n-та.... само сега, само тази зима, само делта, само омикрон... догодина сигурно ще е ипсилон?!  :laugh:

Крайно време е някой да каже стига, да премахне сертификатния фашизъм и животът да си продължи по старому - болни е имало, има и ще има, който го е страх от мечки, да не ходи в гората, другите ще си живеем, а животът продължава. Радостно е, че сънародниците ни се оказаха жилави и (засега поне) не се поддават на световната пропаганда. И ако ситуацията продължи да бъде такава, каквато е, то предлагам на всички недоволни действително да отидем да живеем в Беларус - както вече предложи ikarus2102 малко по-назад в темата. За мен лично това е една уникално красива държава, която с всеки изминал ден започва да става все по-привлекателна не само заради ковид-мерките, но и по отношение на редица други елементи от цялостното устройство на държавата.

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5419
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4646 on: 28.12.2021, 14:40:30 »
Свобода за Украйна !

Offline yogimax

 • Ограничени права
 • Запален по ГТ
 • *****
 • Posts: 408
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4647 on: 28.12.2021, 16:55:03 »
Заместник-главният редактор на в. „Ню Йорк таймс“, отговарящ за новините от Азия, Карлос Техада умря на 49 години само ден след като се похвали в Инстаграм, че си е взел бустерна порция „Модерна“, за да се „спаси“ от страшния Омикрон. Преди това той се беше витаминизирал с „Янсен“. В Инстаграм е написал дословно: Хей, Омикроне, цапни ме сега с мокрите си сополи...
Причина за смъртта - сърдечен пристъп.

Offline yogimax

 • Ограничени права
 • Запален по ГТ
 • *****
 • Posts: 408
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4648 on: 29.12.2021, 18:05:26 »
Бях на протест тук в градчето тази седмица. Имаше хора от околните населени места. Попитах дали и на другите им е направило впечатление, че от месеци всеки ден се чуват много повече линейки, отколкото нормално обикновено има. В един глас потвърдиха, че абсолютно е така. Един каза, че в неговото населено място минаващите линейки са се увеличи от 1-2 на 15 и че возят ваксинирани с тежки увреждания от ваксините, предимно тромбози и инсулти.
Нещата са зловещи. Колкото и да мълчат по медиите и да отричат връзката, няма как да се скрият тези сирени, които всеки ден фучат по много пъти из града. При липса на голям брой болни от ковид и умиращи от ковид. Миналата зима при 1000 жертви на ден чувах по две линейки на ден, а сега чувам по 5 линейки при 200 жертви на ден. Пределно ясно е, че тежко болните са от ваксините.

Offline mlk

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4159
  • ICQ Messenger - 110536592
  • View Profile
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #4649 on: 30.12.2021, 03:06:56 »
Сравнително изследване:
Делта - 1,3% в болница, от които 6% починали.
Омикрон - 0,3% в болница, от които 0% починали.

В Лондон 1/3 от хоспитализираните с Омикрон са в болница с друг проблем и случайно открит Омикрон.

Offline CKD

 • --=БМ-РК=--
 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 7225
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4650 on: 30.12.2021, 09:23:26 »
Изглежда омикрон ще е природната ваксина.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline mlk

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4159
  • ICQ Messenger - 110536592
  • View Profile
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #4651 on: 30.12.2021, 14:20:24 »
Изглежда омикрон ще е природната ваксина.
Доживяхме да сме на едно мнение по темата.
Ще има един данък, който ще трябва да платим, но няма начин.

Offline Stierlitz

 • Маниак
 • ******
 • Posts: 905
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4652 on: 30.12.2021, 19:41:08 »
Досега, за един от гаражите (това което ми е известно): 2-ма починали на по 62г. (не шофьори) , 4-ма шофьори на възраст от 43 до 46г , 2-ма шофьори над 50г.

Offline yogimax

 • Ограничени права
 • Запален по ГТ
 • *****
 • Posts: 408
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4653 on: 30.12.2021, 23:26:01 »
За какво става дума в последното мнение, от какво са починали?

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5419
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4654 on: 30.12.2021, 23:57:04 »
Всички починали са от Covid-19......................
Свобода за Украйна !

Offline Sixkiller

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3010
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4655 on: 31.12.2021, 02:33:09 »
С или без ваксина, важно е да се отбележи!

Offline yogimax

 • Ограничени права
 • Запален по ГТ
 • *****
 • Posts: 408
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4656 on: 31.12.2021, 09:47:55 »
Другият въпрос е, при колко от тях болницата е причина за смъртта. Щото никъде на запад няма такава смъртност от ковид, и дали тези хора и колко от тях или всички биха оцелели, ако живееха в чужбина и получеха адекватно лечение?

Offline yogimax

 • Ограничени права
 • Запален по ГТ
 • *****
 • Posts: 408
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4657 on: 31.12.2021, 22:11:14 »
Тео Ушев с Ковид след бустер. Похвали се в соцмедиите, че си е сложил бустер и пламенно агитира за това, и след 3 дни го тръшнал ковид и е в болница. Никога не е късно да изглеждаш глупаво :neznam:

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5190
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4658 on: 02.01.2022, 17:14:05 »
Вече е видимо и с просто око, че се пробутва продукцията на Пфайзер без да има дори логика горе-долу успоредна на науката.
Антителата за шичестия протеин са създадени и тествани върху вирус, който почти от 1 година не се среща сред хората. Качествените недостатъци се изразяват в количествени натрупвания на дози - чиято логика се улавя в УНСС,  а не в МУ.
Наглостта да се правят по телевизията на загрижени за хората е изкуствена като првдизборна кампания на БКП при ЧЛ. 1 на старата конституция. Пиеска. Очевидно е, че някой ще промени ваксините, когато стане неудобно да се броят дозите и трябва да се занули от 1.
Най-тъпото е, че очаквах без да има нов вариант да решат проблемът с него точно както направиха.
А най-смешното трагично нещо е,  че нашата статистика за починали и хоспитализиеани ваксинирани не мърда. Ужким скачат случаите рязко от нов заразен вид - Омикрон,  пък процентите си седят все едно е стария.
А най-гадното е,  че науката се изпари от медиите и всеки си пее една и съща мантра.

Та Тео Ушев просто е жертва на пропаганда, само дето извън България пропагандата гледа да е поне наяден, сигурен за професията си и признат, пък при нас гледа само да си боцнат.
« Last Edit: 02.01.2022, 17:16:53 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline yogimax

 • Ограничени права
 • Запален по ГТ
 • *****
 • Posts: 408
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4659 on: 02.01.2022, 22:13:43 »
Пристигнах в Давос и каквото ми се случи при влизането в хотела само потвърди, че съмненията и позицията ми са правилни.
Много тъпо се получи с хотела. Мерките, които пише в интернет не отговарят на реалните. Прецакаха ме.
Питат за ваксина. Т.е. искат ковид-серификат. Като разбраха че нямам, казаха че нямам право да ползвам нито сауната нито закуската. Попитах мога ли да я получа в стаята казаха не. Нямало Рум сървиз. Тогава попитах не може ли няколко плода да получа доставени пред вратата? Не може. Тогава попитах мога ли да получа сумата от закуската обратно щом съм дискриминиран и не мога да я ползвам - казаха не. Такава била цената не можело. Такава била наредбата да не пускат неваксинирани до закуска и сауна. Тази обида няма да я забравя. Същото като в Германия. Само дето имам право да нощувам в хотела като неваксиниран. И за това искаха тест, добре че имах от пътуването. Погледна ме като прокажен, отвратено. Тази обида боли. Такова унижение, да се чувстваш като престъпник без да имаш вина.
Тези мерки са от 20.12. Аз до 19.12 имах право на безплатно сторниране, от 20.12 нататък като излезе това, вече нямах право, и затова дойдох. А те не са готови дори закуска пред вратата ти да оставят, която си платил отдавна. Всичко е, за да ни спъват и да ни правят живота тежък, за да ни ваксинират, не заради здраве. Имат за цел да ни тормозят. Световно престъпление е това. Иначе щяха да оставят закуска да си я изям сам в стаята. Това абсолютно с нищо не застрашава от зараза!
А най-кофтито е, че този хотел съм го резервирал само до четвъртък, защото после ставаше много скъп и за от четвъртък резервирах друг хотел, на чийто сайт пък пише, че само ваксинирани и преболедували се пускат в хотела, неваксинирани не. Но никой не ме е уведомявал за това. И няма такъв закон приет за разлика от Германия. Няма 2Г в Швейцария за хотел! Така че от четвъртък може да спя на улицата. Изобщо грозно е. Престъплението на века. Вече дори парите не решават проблеми.
Но природата си струва и има много сняг.