Author Topic: ПТП и инциденти  (Read 199463 times)

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: ПТП и инциденти
« Reply #1660 on: 02.03.2023, 14:07:20 »
Да, ясно, видях снимката от ПТП. В първоначалното съобщение не ставаше ясно за кой ляв завой от Величков иде реч. И тъй като този към центъра е отскоро забранен, доста вероятно е да има нарушители там. Ляв и обратен завой в другата посока е пълна глупост, тъй като може да се изпълни по околните улици.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1661 on: 02.03.2023, 14:18:26 »
В близките 5 години там няма ляв завой - от двореца на децата към вагон ресторанта. Правил е забранен обратен , ударил го е автобуса . Чудо голямо , другия път ще се оглежда преди да го прави. На д-р Калинков същата история. Там трябва да се затвори.
Там никога не е имало разрешенляв завой.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #1662 on: 02.03.2023, 21:27:28 »
пълно с наглеци, който карат нарочно в по-празната лента и се навират в последния възможен момент. Но са за бой и тези, който спират и ги пускат или остават излишно голямо разстояние пред себе си. С бутането и засичането от такива допълнително се забавя движението и балъците, чакащи в правилната лента губят още 1-2 фази…
Има едно нещо наречено "колегиалност". Днес аз се бутам пред теб и искам да ме пуснеш , утре ти се буташ. И с такова мислене няма да стигнем далеч.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #1663 on: 02.03.2023, 22:43:34 »
пълно с наглеци, който карат нарочно в по-празната лента и се навират в последния възможен момент. Но са за бой и тези, който спират и ги пускат или остават излишно голямо разстояние пред себе си. С бутането и засичането от такива допълнително се забавя движението и балъците, чакащи в правилната лента губят още 1-2 фази…
Има едно нещо наречено "колегиалност". Днес аз се бутам пред теб и искам да ме пуснеш , утре ти се буташ. И с такова мислене няма да стигнем далеч.
Ти, ако се припознаваш с тези, които нарочно тарикатлеят и нарушават законови и морални правила, ако на теб са ти “колеги”, на мен не са…

Правилото на ципа, да не навлизам, ако ще остана в кръстовището или върху пешеходна пътека, да оставя пролука за ляв завой от малка пресечка,да правя заслон и да пропускам превозни средства от градския транспорт го правя, но защо да пускам нагли типове, които се бутат с мигач или без мигач от грешна улента в последния възможен момент!? Ето, и днес ми се случи да пропусна момента за престояване и се наложи да заобиколя повече, но не бих си позволил да се наредя най-отпред наполовина в кръстовището…

Не стигаме до никъде, защото “колегите” на пътя не мислят и не им пука за никого, освен за тях самите.  Казах вече, колко време се губи от размествания и намествания по лентите. От сещане да включат на предавка и да тръгнат 1-2 минути след светването на зелено, да засекат и изпреварят няколко коли, само да спрат на аварийки по диагонал в лентата 5 метра след това….
« Last Edit: 02.03.2023, 23:56:57 by difian »

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
    • View Profile
« Reply #1664 on: 02.03.2023, 23:08:24 »
В софийския трафик трябва да си нагъл и нахален ,иначе биваш мачкан :)
От 10 човека , един ще те пусне. Това е достатъчно, нещо което не пречи нищо никому. Не пропуска 15 коли , пуска 1. Колегиалността е непозната дума на доста хора. И това го виждам лично аз всеки ден.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #1665 on: 02.03.2023, 23:18:18 »
В софийския трафик трябва да си нагъл и нахален ,иначе биваш мачкан :)
От 10 човека , един ще те пусне. Това е достатъчно, нещо което не пречи нищо никому. Не пропуска 15 коли , пуска 1. Колегиалността е непозната дума на доста хора. И това го виждам лично аз всеки ден.
Изповядваш порочен модел, по които се лашкаме повече от 30 г. и не стигаме до никъде… Хем искате нормален живот, цивилизация, доходи, нещо да е хубаво, но ако може без каквато и да е промяна или усилие, без права и ограничения, собственият интерес на всяка цена за сметка на чуждия…

Пак ти давам няколко примера и спирам, защото е като темата за кича - пише се, но отсрещната страна няма кой да чете… Пречи се:

- шикалкавенето между лентите нарушава поточността на движението и води до задръствания;

-  нон стоп трябва да трепериш, някой да не направи нелогична маневра и да ти се натресе;

- този, дето не е 10 коли назад, където му е редът, е отнел правото и е попречил да пресекат колите, които чинно си чакат отпред… Защо наглият има право да мине за 1 минута, а аз нямам право да се прибера при семейството си и заради него ще вися още 1-2 фази по няколко минути!?
« Last Edit: 02.03.2023, 23:52:26 by difian »

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
    • View Profile
« Reply #1666 on: 03.03.2023, 09:13:31 »
Вероятно си от тези спиращи на жълто , несигурен в действията си поради което държиш само една лента , по магистрала караш със 120? не повече ,чакаш последната бабичка да се довлече до тротоара със скоростта на ранен охлюв. Ако толкова ти пречат бутащите се от други ленти, бутай се и ти. Бъди нахален. С нахалство към прогрес. Пък будалата нека си чакат.
Преди две вечери един льольо , спонтанно реши да спре на зелено -жълто на Сливница и Константин Величков, щях да го натреса. Нямаше никой до мен, изпреварих го и минах. Тия са много опасни.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #1667 on: 03.03.2023, 09:21:38 »
А ти си по-опасен. Такива като теб трябва да се редят в КАТ за да си получат обратно книжките срещу солени глоби. Но и това ще дойде....
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
    • View Profile
« Reply #1668 on: 03.03.2023, 09:57:09 »
Опасно е спирането на жълто, риска да те натресат е голям. На Сливница и Константин Величков има 4 секунди дупка за левия завой отсреща. Беше безопасно за да мина.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1669 on: 03.03.2023, 10:01:19 »
Вероятно си от тези спиращи на жълто , несигурен в действията си поради което държиш само една лента , по магистрала караш със 120? не повече ,чакаш последната бабичка да се довлече до тротоара със скоростта на ранен охлюв. Ако толкова ти пречат бутащите се от други ленти, бутай се и ти. Бъди нахален. С нахалство към прогрес. Пък будалата нека си чакат.
Преди две вечери един льольо , спонтанно реши да спре на зелено -жълто на Сливница и Константин Величков, щях да го натреса. Нямаше никой до мен, изпреварих го и минах. Тия са много опасни.
В темата за кича е по-скоро смешно, обаче явно по принцип си разсъждаваш по този хлапашки начин, и ми се струва, че единствения льольо в случая си ти. Простено ти е, ще пораснеш още малко, ще започнеш да разсъждаваш като голям човек. Надявам се де, защото някои така и не достигат тази точка от развитието си...

Offline qwerty95

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #1670 on: 03.03.2023, 10:32:37 »
Още преди 30 години в Швеция въведоха: Минаване на червено=задължително отнемане на книжката. И минаване на жълто го приравниха към минаване на червено, което също води до отнемане на книжката. Още тогава имаха 4 пъти по-малко жертви на пътя от България при същия брой население. С нахалното минаване и престрояване, с минаването на жълто, с неизчакване на бабичката и с тая нетолерантност на пътя НИКОГА няма да се оправим и да прокопсаме.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #1671 on: 03.03.2023, 11:17:46 »
Преди две вечери един льольо , спонтанно реши да спре на зелено -жълто на Сливница и Константин Величков, щях да го натреса.
Опасно е спирането на жълто, риска да те натресат е голям.
Само на мен ли ми прави впечатление, че двете са писани от един и същи човек?! Т. е. притеснява го, че на пътя има водачи, които правят точно същото като него.

В тази връзка, част от адекватната ориентация на водача на пътя е да има представа във всеки един момент и какво се случва и зад него, за да може да прецени доколко има риск задния да го натресе, ако тръгне да спира на жълто. Това включва и следене за такива, които минават на червено или отнемат предимството. Неведнъж съм се разминавал само, защото не разчитам сляпо на предимство, а следя и другия какво прави.
по магистрала караш със 120?
А с 200 ли да кара?! 120 е нормална скорост на магистралата. По-голям проблем са тия, които карат с 80-90 или 180.
Или ти си от тези, които докато изпреварвам цяла върволица камиони със 130-140, се залепят зад мен и започват нервно да святкат, очаквайки веднага да се навра между камионите, за да спечелят три секунди и половина?
« Last Edit: 03.03.2023, 13:16:55 by bdz43r »

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #1672 on: 04.03.2023, 00:33:06 »
Аз не мога да повярвам, че тук се изповядват умишлени нарушения на ЗДвП. Ако някой от КАТ влезе да чете, може би ще състави няколко акта, а книжката ще трябва да бъде преиздадена няколко пъти за да могат да я отнемат също още толкова пъти.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1673 on: 04.03.2023, 07:43:16 »
Същите тези тарикати дето карат в грешната лента до последно и после с нахалство се бутат в правилната също не пропускат и превозните средства от градския транспорт да се включат тръгвайки от спирка! Та това да го пропагандира "приятел" на водачите ми се чини много странно!

Offline HST

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1674 on: 04.03.2023, 09:10:40 »
... не пропускат и превозните средства от градския транспорт да се включат тръгвайки от спирка! ...

1 кола на между 15 и 20 се кара от шофьор, който/която знае и има желание да ни пусне...

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
    • View Profile
« Reply #1675 on: 04.03.2023, 09:46:01 »
Аз пък да ти кажа ,че винаги пропускам градския транспорт. На места където на автобуса ,тролея му трябва повече място да си направи маневрата спирам от далеч , не като повечето спре на стоп линията. А за тръгването от спирка - в ЗДВП ясно е написано, но излизането става в съседна на джоба лента , вече ако има паркирали коли и т.н. правилата за престрояваме са еднакви за всички.

Offline HST

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1676 on: 04.03.2023, 10:34:59 »
Похвално е, че ни пускаш и се съобразяваш - от малкото си!

Чл. 67. Водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да намали скоростта, а при необходимост и да спре, за да позволи на пътните превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници да извършат необходимите маневри, свързани с потеглянето им от обозначените спирки. Това не освобождава водачите на пътните превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници да вземат необходимите мерки за безопасност. 

Тук за ленти не става дума, освен, ако имаш предвид други текстове

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
    • View Profile
« Reply #1677 on: 04.03.2023, 12:31:44 »
Спирката на тролея на Макгахан, поне за там се сещам в момента. Там има джоб, но има две ленти. Тролея излиза с предимство в дясната , а това , че има паркирали коли там не му дава предимство да се изнася в лявата лента уж с предимство.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #1678 on: 04.03.2023, 13:26:50 »
Това са твои тълкувания, които не кореспондират с нормативната уредба. Подкрепи твърденията си с конкретни текстове, или спри да спекулираш.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
    • View Profile
« Reply #1679 on: 04.03.2023, 16:14:46 »
2411 и 678 са се ударили на КозлодуЙ
« Last Edit: 04.03.2023, 17:13:34 by TRAMS SOFIA »