Наръчник на раздела за снимки
Фабия 1 е кенеф страшен - отвратителна возия, никаква практичност,
Quote from: mitakaailqka on 29.10.2018, 09:10:48Много ми е чудно какво се прехласвате по тея отвратителни соц таратайки.Искам да назовете 1 руски(или друг соц) автомобил който да не е 20 години назад от западните за времето си. Американците когато са имали вече V8 автомобили с по 300-400 конски сили достъпни за обикновения човек, социалистите тепърва почват да правят жигули по лиценз на стар модел фиат, и то с по лоши двигатели и спирачки... И разбира се добавяне на манивела за да са в крак с 20те Първо, тук говорим за ретро автомобили, а страста по тях няма нищо общо с предпочитанията спрямо съвременен автомобил за ежедневието. Второ, да, соц. автомобилите бяха морално старели още тогава, спартански, но целта беше да са здрави(специално руските), надеждни, непретенциозни, евтини за поддръжка и да могат да се ремонтират при полеви условия. И в това отношение, те наистина бяха добри. Аз съм роден през 1975, но от 13 годишен "покрадвах" Жигулата на баща ми, когато не беше в София. По-късно съм карал и други соц автомобили. Освен това по-късно съм карал почти всички марки. Ако ти кажа, че френските "пачници" с малки изключения по отношение на надежността са по-големи боклуци от Ладите и Москвичите, ще ми повярваш ли? Особено като започне да им се скапва ел. инсталацията. Имам предвид надеждността, не комфорта и динамиката разбира се. Един братовчед на баща ми, който беше тираджия, си беше купил Голф 1, произведен през 1981. Това е било през 1985, значи колата е била още свежа. Беше с мотор 1,3, ако не се лъжа и нито вървеше повече от Лада 2103 (примерно), нито возеше по-добре. Е, интериора и екстериора естествено изглеждаха по-добре и съвременно. А точно американските не ми ги давай за пример, защото от колите, които аз съм карал, това вероятно са най-големите боклуци. Моя опит се ограничава с два служебни джипа Гранд Чероки. Първото беше амаериканско изпълнение, с меко акачване и екстремно влизане в завой. Като се засили, не дай Боже да ти се наложи да спираш рязко, даже с нови накладки. Кожени седалки, всички екстри, а по таблото и вратите най-гдната долнопробна пластмаса. Не помня какво не му се разваляше. Иначе беше мощно, с най-големия двигател 5,9. За разхода... без коментар. Второто беше сглобено в Грац в завода на Щаер-Даймлер-Пух и беше с по-качествен интериор, европейска (по-твърда)настройка на окачването пак с V8 мотор, но 5,2 и още по-трошливо. На 80хил направо му замина предния диферециал. Такива са моите наблюдения, а и съм си говорил с приятели, които жвеят в Щатите, определено американските коли не са еталон за "добър автомобил". Така че, относително е. А можеш ли да ми обясниш защо на един зад*дник ( пък бил той тлъст американски) му трябва V8 с 300-400 коня? Това е свръх консуматорство и е нелепо, но както и да е, въпрос на гледна точка.
Много ми е чудно какво се прехласвате по тея отвратителни соц таратайки.Искам да назовете 1 руски(или друг соц) автомобил който да не е 20 години назад от западните за времето си. Американците когато са имали вече V8 автомобили с по 300-400 конски сили достъпни за обикновения човек, социалистите тепърва почват да правят жигули по лиценз на стар модел фиат, и то с по лоши двигатели и спирачки... И разбира се добавяне на манивела за да са в крак с 20те
Какъв автомобил би могъл да си купи Българинът или Руснакът, през 70-те години, ако му се е предлагал като избор:https://m.fakti.bg/avto/453638-kakvo-mojeshe-da-se-kupi-na-zapad-na-cenata-na-vaz-azlk-zaz-i-gaz?fbclid=IwAR36EE6dFI5K1p29qdQE82SanWHp7wa0SbbWcObOfKurvQUBOwu71Oat5tA
2021 е, к'ви УАЗки
Quote from: madbatt on 06.04.2021, 19:42:412021 е, к'ви УАЗки Благодаря, че обогати темата.