Author Topic: Re: Aвтомобили  (Read 2405 times)

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Re: Aвтомобили
« on: 27.12.2012, 23:11:10 »
Фабия 1 е кенеф страшен - отвратителна возия, никаква практичност,
:fan: :fan: :fan: :fan: :fan: :fan: :fan: :fan: :fan: :fan: :fan: :fan:
Свобода за Украйна !

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1 on: 13.02.2013, 14:39:15 »

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2 on: 13.02.2013, 14:51:46 »
Хахахахаха

А това нещо е много хубаво за ходене на планина или на къмпинг, ама за съжаление държат все още доста високи цени, дори и на по над 20 години.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3 on: 12.11.2014, 19:05:21 »
И аз това прочетох в Хонда-форума.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4 on: 08.12.2014, 12:09:54 »
Всичко е така, както го описа Митака. И аз бях готов за 30-40 минути. Довечера ще кача снимка на автомобила да се похваля.

Offline Стререомонокъл

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #5 on: 11.06.2017, 17:57:43 »
.
« Last Edit: 11.06.2017, 18:04:12 by Стререомонокъл »
Нация от лошо гледащи директори

Offline Трамвай 17

• Запален по ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #6 on: 14.07.2018, 20:54:38 »
В Малта има коли директен внос от Япония.

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7 on: 25.09.2018, 21:27:43 »
Е така точно както горе пишещите, целукупният народ си мисли за верни глупостите които сътворяват собствените им мозъци.
Най големите експерти по американски автомобили са се събрали във форум за градски транспорт, и вадят удобна информация от нета, която да натъпкат в главите на начинаещите, което да ги извиси над обикновенния драскач............ :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:
Свобода за Украйна !

Offline Стререомонокъл

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #8 on: 19.12.2018, 17:46:09 »
Много ми е чудно какво се прехласвате по тея отвратителни соц таратайки.
Искам да назовете 1 руски(или друг соц) автомобил който да не е 20 години назад от западните за времето си. :)
Американците когато са имали вече V8 автомобили с по 300-400 конски сили достъпни за обикновения човек, социалистите тепърва почват да правят жигули по лиценз на стар модел фиат, и то с по лоши двигатели и спирачки... И разбира се добавяне на манивела за да са в крак с 20те
Първо, тук говорим за ретро автомобили, а страста по тях няма нищо общо с предпочитанията спрямо съвременен автомобил за ежедневието. Второ, да, соц. автомобилите бяха морално старели още тогава, спартански, но целта беше да са здрави(специално руските), надеждни, непретенциозни, евтини за поддръжка и да могат да се ремонтират при полеви условия. И в това отношение, те наистина бяха добри. Аз съм роден през 1975, но от 13 годишен "покрадвах" Жигулата на баща ми, когато не беше в София. По-късно съм карал и други соц автомобили. Освен това по-късно съм карал почти всички марки. Ако ти кажа, че френските "пачници" с малки изключения по отношение на надежността са по-големи боклуци от Ладите и Москвичите, ще ми повярваш ли? Особено като започне да им се скапва ел. инсталацията. Имам предвид надеждността, не комфорта и динамиката разбира се.  Един братовчед на баща ми, който беше тираджия, си беше купил Голф 1, произведен през 1981. Това е било през 1985, значи колата е била още свежа. Беше с мотор 1,3, ако не се лъжа и нито вървеше повече от Лада 2103 (примерно), нито возеше по-добре. Е, интериора и екстериора естествено изглеждаха по-добре и съвременно. А точно американските не ми ги давай за пример, защото от колите, които аз съм карал, това вероятно са най-големите боклуци. Моя опит се ограничава с два служебни джипа Гранд Чероки. Първото беше амаериканско изпълнение, с меко акачване и екстремно влизане в завой. Като се засили, не дай Боже да ти се наложи да спираш рязко, даже с нови накладки. Кожени седалки, всички екстри, а по таблото и вратите най-гдната долнопробна пластмаса. Не помня какво не му се разваляше. Иначе беше мощно, с най-големия двигател 5,9. За разхода... без коментар.  Второто беше сглобено в Грац в завода на Щаер-Даймлер-Пух и беше с по-качествен интериор, европейска (по-твърда)настройка на окачването пак с V8 мотор, но 5,2 и още по-трошливо. На 80хил направо му замина предния диферециал. Такива са моите наблюдения, а и съм си говорил с приятели, които жвеят в Щатите, определено американските коли не са еталон за "добър автомобил". Така че, относително е. А можеш ли да ми обясниш защо на един зад*дник ( пък бил той тлъст американски) му трябва V8  с 300-400 коня? Това е свръх консуматорство и е нелепо, но както и да е, въпрос на гледна точка.
Нация от лошо гледащи директори

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #9 on: 13.06.2019, 23:30:27 »
del
« Last Edit: 13.06.2019, 23:37:15 by bagercho »

Offline Trams13

• Ограничени права
  • Запален по ГТ
  • Т6М-400(София 100) Трамвайни Линии 4,8,11,13,15,19
    • View Profile
    • Email
« Reply #10 on: 25.08.2019, 12:16:08 »
Поздрав за колегите г-н difian,г-н Magirus deuth и г-н София 100. :)
Извинявам се,за качеството на снимката.

« Last Edit: 25.08.2019, 12:23:31 by Trams13 »
Градският транспорт,често и ежедневно ще си остане за мен-Удоволетворение,Наслада,Задоволяване на Света ! 5000 мои Фотографии,Снимки във www.Flickr.org.com.bg и www.Forum.GTSofia.Info.org.com.bg са ИСТИНАТА!Притежавам,имам 205 000 билети Център за Градска Мобилност ЕООД/Софийския Метрополитен ЕАД! Уважавам сайта Sofiatransport транспортна бази данни  ! Който пръв се ориентира той пръв Просперирa!!

Offline Марин Петров

• Маниак
    • View Profile
« Reply #11 on: 10.03.2020, 23:10:35 »
Какъв автомобил би могъл да си купи Българинът или Руснакът, през 70-те години, ако му се е предлагал като избор:

https://m.fakti.bg/avto/453638-kakvo-mojeshe-da-se-kupi-na-zapad-na-cenata-na-vaz-azlk-zaz-i-gaz?fbclid=IwAR36EE6dFI5K1p29qdQE82SanWHp7wa0SbbWcObOfKurvQUBOwu71Oat5tA
ей затова съм твърдо против свободата на словото!!!!!!

всеки може да напише и представи някаква информация по какъвто си иска начин и без контекст. и глупави наивници охкат и ахкат от сензационно представените данни.

Ето тука например, някакви цени се изпльоскват пред публиката. дори и да са верни като исторически факти - липсва всякакъв контекст!

Например трябва да се отбележи каква е средната заплата за съюза, САЩ и ФРГ-то през 1970. само така можем да направим пълноценно сравнение между цените в рубли, долари и дойче марки. трябва да се има предвид покупателната способност, икономическата обстановка в съответната държа и други фактори.

в живота почти нищо не се сравнява по абсолютно стойности!!!! трябва и контекст!!!

Offline madbatt

• Запален по ГТ
  • antiMASKer
    • View Profile
    • Email
« Reply #12 on: 06.04.2021, 19:42:41 »
2021 е, к'ви УАЗки  :neznam:
Dream on @Радоц%ет, ама не си в час

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #13 on: 06.04.2021, 20:03:42 »

Благодаря, че обогати темата.
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline madbatt

• Запален по ГТ
  • antiMASKer
    • View Profile
    • Email
« Reply #14 on: 06.04.2021, 20:11:32 »

Благодаря, че обогати темата.

Пак заповядай.

Dream on @Радоц%ет, ама не си в час

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #15 on: 06.04.2021, 21:26:11 »

Ми чукни в гуглето, е ше видиш кви..............
Свобода за Украйна !

Offline LaurentFrancais

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #16 on: 04.01.2022, 15:50:56 »
Никога не съм карал кола, но ме дразни когато някой запали и сто часа седи вътре.