Author Topic: ZHONG TONG LCK6126EVG  (Read 21179 times)

Offline tzvetan.hristov33

• Приятел на ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Re: ZHONG TONG LCK6126EVG
« Reply #40 on: 28.12.2024, 21:18:05 »
Не съм очаквал че могат да се скапят за дълго, все пак още нямат и 2 години  работа, а са електрически.

Изпратено от моят SM-S918B с помощта на Tapatalk

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
  • ⁠A heresia das heresias era o bom senso.
    • View Profile
« Reply #41 on: 28.12.2024, 23:33:41 »
Това, че са електрически не означава, че са качествени.
Обесете се в неделя, тва е най-добре!

Fac ut vivas!

Offline skin

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #42 on: 29.12.2024, 09:29:11 »
Плюс факта, че стояха на произвола на съдбата(плаца) една година!

Offline nokia

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #43 on: 30.12.2024, 17:31:23 »
Техника е, поврежда се, понякога и нещо ново дава неочакван дефект, дори и да бяха Солариси пак можеше да се случи.

Offline tauri

• Превозвач
    • View Profile
« Reply #44 on: 30.12.2024, 20:15:36 »
На тия ще им се случва по-често.
The Grand Tour

Offline Анонимен0405

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #45 on: 30.12.2024, 20:22:00 »
"Made in China" достатъчно показва що за стока са.

Offline Mammoth

• Moderator
  • Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #46 on: 31.12.2024, 12:14:48 »
Имах удоволствието да се повозя, автобусите не са лоши, но от към салон от нови пукат, тряскат, и като цяло са доста странни.

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
  • ⁠A heresia das heresias era o bom senso.
    • View Profile
« Reply #47 on: 03.01.2025, 19:45:41 »

Тая мантра отдавна не е актуална. Това се поръчва, това се произвежда и на по-късен етап доставя. Ютонгите на дизел в София, не ги съсипа нищо фабрично, а нафтата, с която се зареждат. :hm:
Обесете се в неделя, тва е най-добре!

Fac ut vivas!

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #48 on: 05.01.2025, 13:18:06 »

Тая мантра отдавна не е актуална. Това се поръчва, това се произвежда и на по-късен етап доставя. Ютонгите на дизел в София, не ги съсипа нищо фабрично, а нафтата, с която се зареждат. :hm:
Те още по документи при поръчката си бяха скапани, но приоритет за избор беше покупната цена, а не сумарните разходи след това...  :help:

Offline georgi_L

• Запален по ГТ
  • Изработвам модели на ГТ.
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #49 on: 21.04.2025, 09:40:27 »
Тези дни се повозих на модела и останах с няколко впечатления. Първо шофьорите ги нямат за нищо тия автобуси и карат като ненормални все едно возят чували с картофи. За тях няма дупки, легнали полицаи, разбито трасе и други кара се с пълна газ до ламарината. Общо взето автобусите изглеждат доста евтино направени. Вътре всичко се тресе тропа, пука, скърца. Автоматите за билетите ще паднат всеки момент. Доста са разбити вече тези автобуси. Отделно от към информационна система в тях е пълен абсурд. Табелите им са тотална пародия все едно са ги взели на едро от склад от Илиенци. Вътре спирките се съобщават в някои едва едва нищо не се чува и не казва следваща спирка, а само повтаря името на спирката без нищо друго, това е срамота поне това да се оправи.
Возията им е доста твърда и неприятна, много друсат и тряскат, но това е и до самите шофьори, а те видимо изобщо не ги пазят. С това им темпо тези автобуси няма да изкарат повече от 6-8 г. 
Единственото нещо което ми хареса в интериора е осветлението в жълта светлина приятно и дизайнерско измислено, но в комбинация с останалите лампи в син цвят е пълна пародия. Друго ми направи впечатление, че са доста мръсни. Явно не се занимават да ги чистят от както няма кондуктори. За сметка на това контрольори имаше почти навсякъде в града.
Та като цяло ютонг и хайгър са доста напред спрямо тези автобуси.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #50 on: 21.04.2025, 11:37:16 »
Първо шофьорите ги нямат за нищо тия автобуси и карат като ненормални все едно возят чували с картофи.
Точно така трябва да се движат всички возила от обществения транспорт.

Offline Mammoth

• Moderator
  • Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #51 on: 21.04.2025, 12:31:41 »
Почти всяка събота и неделя има автобуси на основно почистване, но от както няма кондуктори уличните творци с маркери са по автобусите, първите Солариси отзад около двигателя са издраскани брутално. От както си идвам във Варна един път в годината имам много бегли наблюдения, но това ми направи впечатление. Колкото до автобусите, аз имах удоволствието да се повозя, не са чак толкова зле, но салоните им са доста странни. Като ускорение и возия возят малко по-меко от късите Солариси, може би заради тежеста на батериите. За вървежа - вървят доста и повечето шофьори ги карат на рали. Но както каза bdz43r, аз в Прага примерно не видях никое превозно средство да се влачи като на траурна процесия, дори и музейните возила по носталгичната 23-та линия, да не говорим за тролейбусите към летището. Ако докарат годините на Соларисите са перфектни, но времето ще покаже. Иначе като фейс са симпатични.
« Last Edit: 21.04.2025, 12:41:33 by Mammoth »

Offline TRIZUBECA

• Наистина съм луд
  • "Галерия Транспорт София"
    • View Profile
« Reply #52 on: 21.04.2025, 17:14:28 »
+ лятото в салона е доста хладничко, което прави возията по-приятна за хора, които пътуват по-дълго; зимата пък е топличко

Тези автобуси са с батерии, не със суперкондензатори, така че еквивалента в София би трябвало да е Е12LF... съпоставям и температурните амплитуди при E12LF като последица от пестене на ток.

Offline georgi_L

• Запален по ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #53 on: 21.04.2025, 20:54:51 »
То, ако така се отнасят с всичката си техника, ще ги изпочупят и няма да има с какво да обслужват линиите като почнат да капят един по един. Не знам какво почистване правят, но на всичките около 10 бр от модела, на които се возихме нямаше нито един почистен всички бяха мърляви. Отделно и забравих да спомена същото, което и ти каза, освен че са мръсни са и издраскани повечето най-отзад при последните седалки. Возих се и на соларисите, тия китайчета отстъпват доста пред тях. А соларисите са на 11г и изглеждаха в по-добро състояние от тези дето са на 3г. Соларисите ми направи впечатление, че имаше основно измити от тях и изглеждаха като на 1-2г а не на 11, както са. Наистина бързо вървят, но това не означава, че трябва да се карат до разпад. Отварят вратите преди да спре автобуса напълно затварят ги и тръгват преди напълно да се затворят абе направо ще кажеш, че някой ги преследва и бягат от нещо. И то всички така караха. Но според мен твърдо с тези експлоатационни условия абсурд повече от 8г даже и това може да им е много.

Offline ari_91

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #54 on: 21.04.2025, 22:12:17 »
В последните няколко месеца всяка седмица поне по няколко пъти пътувам с автобус и нито веднъж не съм попадал на мръсен екземпляр, без значение от модела.
Само веднъж съм попадал на автобус (дълъг Соларис беше) с надраскани седалки в близост до четвърта врата. Вероятно вече са почистени.

Offline skin

• View Profile
« Reply #55 on: 22.04.2025, 03:12:02 »
Абе, хора, да не сте се натровили от козунаците и яйцата покрай празниците? Какви 8 години, какви 5 лв? Тези автобуси я издържат 5 години, я не. В Мюнхен електрическите Ебуско произведени 2017-та година ги спряха в началото на 2022-ра или края на 2021-ва.

Наскоро бях на периодичен инструктаж(професионална компетентност) на MVG(мюнхенският дап), където лекторът каза, че на този етап батериите издържат около 650 000 км.(което в зависимост от честотата на експлоатация и линиите, е равно на 8-10 години, но...), като вероятно е имал предвид топ марките от рода на Мерцедес, МАН и прочее. Какво остана за китайски, сглобени от лего части? Не че отстъпват откъм технология и възможности, но предвид, че кибичиха година на плаца и пародията на поддръжка, цяло чудо е, че още се движат. Вече има няколко броя, които с месеци стоят в сервиза, макар надали заради батерия. Това е единственият вариант няколко от тях да изкарат повече време в експлоатация - да стоят известно време в сервиз, но батерията си загива, независимо ползва ли се или не.

За информация, от няколко месеца нашата фирма има две електрически соло Цитарота, които в салона нямат нито прозорци, нито шибидах(вероятно поради батерията). На другите фирми ситуацията е същата, включително и съчленените. На МАН автобусите също. Зимата предполагам ще бива, но за лятото климатикът е настроен на икономичен режим(разбирайте, все едно да подухваш леко с уста - хладно, но не върши работа), така че не ми се мисли какъв парник ще е... Учудвам се, че има прозорец за водача!
« Last Edit: 22.04.2025, 03:19:27 by skin »

Offline georgi_L

• Запален по ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #56 on: 22.04.2025, 21:08:24 »
Съгласен съм напълно с теб. Просто съм реалист…