Реших да не пътувам въобще за Брюксел вчера и днес. И тайно се надявах влакът пак да бъде отменен или да закъснее повече от 2 часа, че да си върна парите или поне част от тях. Понеже нямаше опция за анулиране.
И действително днес като се събудих проверих как се движи и пишеше, че има 2,5 часа закъснение, което ми осигуряваше 50% от сумата на билета обратно. А сега виждам, че влакът е напълно отменен и няма да пътува за Брюксел. В Майнц е престоял почти 4 часа от 6 до 10 ч. тази сутрин. След което е тръгнал за Кьолн и Аахен и там окончателно е приключил.
Така че и днес вечерта няма как да пътува от Брюксел обратно. Така че ще ми върнат 100% от цената и за двете посоки. Това се казва правилна интуиция, която последвах, решавайки въобще да не тръгна.
Проблемите, килър на този влак този път са подобни на предния петък. Техническа повреда на вагон, отпадане на персонал, и пак внезапно заболяване на персонал. Тази причина е вече от последните 3 години нов феномен, преди не съм чувал да дават такова обяснение. Откакто им сложиха инжекциите, почнаха да се разболяват и да бъркат разписанието. И няма да стане по-добре.