Извън темата за разпадащата се боя на 4105 бих желал да изразя благодарността си и удовлетворението си от дългогодишното използване на трамваите от този модел по линия 20, а отскоро и по 21. В продължение на 5 години ги ползвах за пътуване до училище, а в последната година и половина и за ходене на работа, да не говорим и колко пъти съм пътувал с тях за удоволствие.
За целия този период случаите, в които съм попадал на авария на такъв трамвай и са ме сваляли поради авария се броят най-много на пръстите на двете ми ръце, буквално. Имаше само един период през август 2023 г., в който в рамките на седмица изпокапаха половината коли по ТМ 20 и това беше единственият случай, в който съм закъснявал за работа заради авария на Т6Б5.
Със сигурност имат (вероятно и доста) технически проблеми, не смея да се ангажирам с мнение, понеже не съм и запознат в дълбочина и смятам, че не е коректно да говоря, без да разбирам. Може би не съм истински фен на градския транспорт като вас, а по-скоро обикновен пътник и заради това като обикновен пътник, с може би над хиляда пътувания с Т6Б5, споделям това. Колкото и стари да са, а и много от тях, за съжаление, ужасно неугледни (4101/4105, 4108/4110), това са от малкото модели превозни средства в София, на които имам пълно доверие, че ще ме закарат от точка А до точка Б. Страхотни салони с много седящи места, любимите ми големи отваряеми прозорци, силно парно през зимата (в повечето случаи).
Настоящото мнение не е продължение и/или отговор на горната дискусия, а просто намерих за уместно да го споделя. Все пак трябва и да напиша нещо, не може само снимки да качвам.