Author Topic: Информация за метрото  (Read 324479 times)

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Re: Информация за метрото
« Reply #1080 on: 16.07.2026, 21:54:06 »
Онагледяване:
А този завод пък е произвел за цялото си съществуване 4 (четири) локомотива и те са копие на вече съществуващи от преди това такива. Цялата му останала дейност е периодично да разглобява и сглобява вносни возила и в един кратък период - да сглобява уникати от остатъчни и резервни части. Технологичното му ниво е било горе-долу същото като на трамвайния завод, но с по-голям мащаб.
« Last Edit: 16.07.2026, 21:55:59 by bdz43r »

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1081 on: 16.07.2026, 21:58:55 »
Ясно, затова да купуваме руски влакове за метрото.  :rolleyes:
А защо като ги имаме тези руски влакове да не ги поддържаме? Все пак метровлаковете са скъпи играчки и е възможно западните заводи да не произвеждат части за руските влакове или пък изпълнението на бутикова поръчка за нуждите на нашия метрополитен да идва в много скъпо. Все пак ако поискаме малко количество поръчкови части те е логично да дойдат по-скъпо отколкото серийно произвежданите. По интересно е дали не можем да си ги правим ние тия части.

Ние ги поддържаме, и то добре, но няма нужда да даваме пари на руски милиардери мафиоти за целта. Както в Прага и Варшава си ги поддържат с нормални неруски резервни части, така и нашите схемаджии ще трябва да се научат да го правят а не да реват всеки пък като се наложи нещо да се купува в Русия да се махат санкции. Санкциите трябва да си седят и да седят още много дълго, даже и след края на активната война.

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1082 on: 17.07.2026, 11:47:25 »
На мен ми е чудно защо някои от вас са толкова обсебени от това сами да си произвеждаме нещо, при това за бутикови неща като метровлакове и трамваи. По-добре вносни и качествени части, отколкото експерименти тип “направи си сам”.
Най-лесното, ефективно и щадящо финанси решение е елементарно - разтегляне на разписанията, намаляване на средната скорост на придвижване и свеждане до минимум ролята на GPS-и, говорещи автобуси, табла и всякакви подобни електроники, които само утежняват основните процеси.

Offline radk0_99

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1083 on: 17.07.2026, 20:53:59 »
На мен ми е чудно защо някои от вас са толкова обсебени от това сами да си произвеждаме нещо, при това за бутикови неща като метровлакове и трамваи. По-добре вносни и качествени части, отколкото експерименти тип “направи си сам”.
Както видя и аз защитих точно тази теза - най-добре оригинални части. Но както се забелязва има хора, които са готови на всичко само и само да не е руско.А ако ще поръчваме от неоригинален завод е по-добре да се научим да си ги правим сами, защото бъдещите разходи ще са по-ниски

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Fear on me, shame on you
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #1084 on: 13.08.2026, 10:21:19 »
Река Суходолска над или под метротунела през „Царица Йоана“ преминава?

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #1085 on: 13.08.2026, 14:09:16 »
Река Суходолска над или под метротунела през „Царица Йоана“ преминава?
над