Личи си, че не си живял в София през ония години. Още като бяха нови, дори човек нищо да не разбира от техника, си личеше за какво става въпрос при тези трамваи. Особено пък ако беше ходил в чужбина и беше видял нормални такива. Друсаха, дрънчаха, тънгър- дънгър се чуваше от километри, вратите им бяха като гилотини. Вътре зимата беше студено, при дъжд течеше отвсякъде, особено покрай хармониките. Ватманите имаха професионално заболяване тендовагенит - от по цял ден въртене с врътката, отделно и те умираха от студ. Всичко - двигатели, контролери, въздушни инсталации, спирачки и т.н. е калпаво и ненадеждно. И е технология може би от периода около Първата световна война, преди да се появят Peter Witt и PCC. Същото се отнася и за предшествениците им София, София - 70, за Космонавт, Комсомолец и Република не знам, не съм ги виждал на живо, бракувани са преди да се родя. Като добавим и разнебитените трасета, и тогава си бяха такива, не мислете, че са отсега така. Та през ония години пътуването с трамвая беше най-големия ми кошмар, освен ако не се случеше София или София - 70 с фазер. Другото гадно и омразно нещо беше 11Г5, голям праз че бил здрав, че имал неразрушимо шаси и че не се развалял....