Аз лично не приемам нито един от аргументите на родителите, защото те са подобни на тези, заради които трамваят до Дървеница замина в небитието, а зад всеки един от тях прозира
искам да си пътувам спокойно с колата.
1.
Децата не могат с тия тежки раници да ходят пеша! - без изобщо да отричам, че раниците са тежки, не мога да не отбележа, че по мое време не бяха по-леки, а нашите така и не купиха кола. Училището ми беше през два квартала също така.
2.
Тука минават 5-6 велосипедисти, а в училището учат 600 деца, значи само от училището има 600 коли. - както вече отбелязах, доставянето на детето до портите на училището няма задължителен характер, освен това искрено се надявам, че не всичките 600 деца ходя с отделен автомобил на училище. Плюс това и така да е, в крайна сметка придвижването с автомобил трябва да бъде неудобно, за да се премине към други форми на транспорт. Тази част на София е сравнително добре обезпечена.
3.
Децата трябва да минат през термокамерата, преди да ги оставим! - абсолютно съм убеден, че и досега не са чакали децата да минат през термокамерата. Освен това ако на термокамерата тепърва установяваш, че нещо с детето ти не е наред, значи си провален родител.
Освен това ето
тук може ясно да се види, че габаритът на велоалеята иначе е зает от паркирани коли, така лентата за движение си е винаги една.
И като цяло всеки в тая държава, който не е съгласен с нещо, вади децата, за да си брани тезата - тука не може волалея заради децата, там не може център за лечение на наркозависими, пък гейовете и лесбийките да се стоят вкъщи, щото децата, пък никой не може да ти казва как да си възпитаваш децата, еле пък да ти ги вземе... Ей от такива работи побеснявам.