Author Topic: Новини от София  (Read 1004461 times)

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Новини от София
« Reply #5560 on: 18.05.2022, 15:29:53 »
Протестите следва да се провеждат на специализираното място в София - бул. "Т. Александров" №31.  Стамболийски и Сливница са алтернативни артерии за центъра и западните райони, по Т. Александров няма наземен транспорт в участъка. В Бургас също има широко място за протести ул. "М. Лермонтов" №13 с градинка и пешеходна зона, за съжаление във Варна ул."Хан Аспарух" №15 е на тясно. :)

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #5561 on: 18.05.2022, 15:51:38 »
Е, все едно не знаете, че всички фирми превозвачи са близки я до бат Бойко, я до ДПС. По същата причина реват и за тол таксите за камионите. Затова и социологическите проучвания му дават преднина, ако сега има избори...Значи да не е просто Киро, ами да се върнем при бат Боко. Отделно големите проценти на Копейкин и путинофилията - ще излезе вярно, че последният жив русофил и комунист ще умре в България, когато вече дори в каквото е останало от Русия няма да има нито един такъв.
По рейс и по жена не се тича!

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #5562 on: 18.05.2022, 16:30:46 »
А почти сигурно е че всички крупни вече превозвачи са създадени с народните пари раздадени от Луканков на подставени и удобни лица.
Я разучи има ли фирми в Канада и САЩ с над 2 000 TIR-а, както има в малка България ?
Спрете си просташките мнения !

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #5563 on: 18.05.2022, 16:47:24 »
На мен ми направи впечатление, че най-некачествените превозвачи протестират.
The Grand Tour

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #5564 on: 18.05.2022, 19:25:38 »
Колко е плачевно, че дружества, инжектирани с милиони евра от ЕС заради привилегията да не са частни, са докарани бачкаторите до там да се плашат, че ще си получат мизерните български запалти.
А най-гнусното нещо, че вместо срам за некадърност от СО се гордеят, че им вършат хем превоза, хем прокси дейността по добавяне на проблеми.
Да си припомним, че при финансовата криза едно време -единия даваше постна пица, другия пращаше на село да се садят картофи.
На ужким всичко е много яко, ама като се сетя как се събори икономиката март 2020 заради 30 заразени с Ковид. Сега даже война не се признава за причина удряща готовата.
Напоследък завиждам на хората във форума дето не са тук. Не за друго, ами щото не гледат идиотщини по улиците.
Украйна, победа!

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
« Reply #5565 on: 18.05.2022, 20:44:17 »
Аз също не разбирам защо общинския градски транспорт протестира срещу правителството. Работодател им е СО, а те ги насъскват да протестират, защото евентуално можело да не получат заплати. Доста нелепо.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #5566 on: 19.05.2022, 10:35:12 »
А почти сигурно е че всички крупни вече превозвачи са създадени с народните пари раздадени от Луканков на подставени и удобни лица.
Я разучи има ли фирми в Канада и САЩ с над 2 000 TIR-а, както има в малка България ?
Има друг път. Повечето ТИР-аджийски фирми са на арабски имигранти с по няколко стари разнебитени камиона и с шофьори също имигранти с купища глоби и надвишени работни часове. И печелят толкова много, че могат да си позволят по половин година да работят, а другата да почиват. Това е защото големите товародатели като Джеф Безос - Амазон - са адски стиснати и гледат да плащат колкото се може по-малко. Съответно нито една сериозна фирма с добри камиони и покриваща всички изисквания няма да се занимава с Амазон. А Амазон е един от най-големите клиенти.

Иначе в България освен всичко останало шофьори и ватмани протестират, понеже са се набълбукали с по пет кредита за глезотии и почивки....

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #5567 on: 19.05.2022, 16:41:39 »
Аз също не разбирам защо общинския градски транспорт протестира срещу правителството. Работодател им е СО, а те ги насъскват да протестират, защото евентуално можело да не получат заплати. Доста нелепо.

Защото правителството дава парите на СО, и те не стигат заради сериозната инфлация.

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #5568 on: 19.05.2022, 16:52:57 »

Защото правителството дава парите на СО, и те не стигат заради сериозната инфлация.
Инфлацията не е проблема - некадърното управление е проблема. А некадърното управление е функция на срастването на общината с любимата партия ГЕРБ.

Тези таланти с огромен управленски опит на ... общински предприятия ... досега веднъж не са ми показали дали и как са хеджвали рискът от инфлация на дружествата, които управляват. Бездарни и некомпетентни нехранимайковци, свикнали че с малко плач пред Дондуков лайняната им управленска политика ще бъде замазана с поредния транш от г-н Главния.
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #5569 on: 19.05.2022, 16:54:08 »
 Правителството по отношение на ЦГМ нищо няма да дава, освен подарък. На ЦГМ дава гювеч ЕС с европрограми и той хич не е малък. Подобни гювечи частни фирми нямат от ЕС, но ги имат от принципала СО. За лампи, за ремонти,за горива.
Общо взето нещата са така

Правителството е ужасно мудно и разфокусирано, но при подобно положение в света няма да има нещо по-хубаво. Сещам се за 2009-2011.
В момента ако някой рускофил не подлее вода трябва да дава отчет Лукойл за следните неща:
1. Защо цената на горивата на рафинерията са такива, все едно преработва Брент, а не Уралс.
А) Или да включи отстъпката за Уралс която е поне 30$ за барел
Б) Да обяви, че сама е въвела ембарго на руски петрол и жената се запазва
2. Да разкара Литаско от входа и изхода, който играе ролята на руска Мултигруп
3. Да спре да бъде най-губещата (заради Литаско) рафинерия в света

« Last Edit: 19.05.2022, 17:07:56 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline eco_power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
« Reply #5570 on: 20.05.2022, 03:29:58 »
Направо си представям как Катето Йорданова лично е раздавала плакатите ... великият общински съветник от ГРОБ, вицепрезидент на Международната транспортна федерация, Член на надзорния съвет на Европейската организация за транспортна безопасност, председател на заГРОБените жени и най-вече председател на Съюза на транспортните синдикати към КНСБ. И какво излиза - тя хем е работодател от една страна, виден партиен функционер и същевременно синдикалист ... нищо чудно утре да подкара някой трамвай, че да може да представлява и самите служители. За тези няма държавно, няма частно - всичко е "нашо" - един куп частни фирми и институции оперират бетер като държавни, просто защото се отчитат на едни и същи господари
Доживях и аз да си правя replay на себе си ... ама понеже се получи малко пророческо  :laugh:

само как дирижира оркестъра  :laugh: :crazy: :laugh:  същински виртуоз на пропагандата ... цяло чудо е, че самия Фандък не ги поведе към МС
« Last Edit: 20.05.2022, 03:31:49 by eco_power »

Offline Северен мраз

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #5571 on: 20.05.2022, 09:23:04 »
... свикнали че с малко плач пред Дондуков лайняната им управленска политика ще бъде замазана с поредния транш от г-н Главния.

Ти къде видя такова в тяхната дейност - 5 структури, с 5 директора, гл.счет и прочие. Каква беше идеята по същество за ЦГМ, след като Метрополитен, Електротранспорт и Автотранспорт са все отделни? Това управление ли е?

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
« Reply #5572 on: 21.05.2022, 20:37:13 »
Направо си представям как Катето Йорданова лично е раздавала плакатите ... великият общински съветник от ГРОБ, вицепрезидент на Международната транспортна федерация, Член на надзорния съвет на Европейската организация за транспортна безопасност, председател на заГРОБените жени и най-вече председател на Съюза на транспортните синдикати към КНСБ. И какво излиза - тя хем е работодател от една страна, виден партиен функционер и същевременно синдикалист ... нищо чудно утре да подкара някой трамвай, че да може да представлява и самите служители. За тези няма държавно, няма частно - всичко е "нашо" - един куп частни фирми и институции оперират бетер като държавни, просто защото се отчитат на едни и същи господари
Доживях и аз да си правя replay на себе си ... ама понеже се получи малко пророческо  :laugh:

само как дирижира оркестъра  :laugh: :crazy: :laugh:  същински виртуоз на пропагандата ... цяло чудо е, че самия Фандък не ги поведе към МС

То беше толкова явно, че гербаджийските подлоги в СО насъскват по-манипулируемите служители на ГТ, че няма накъде. Протестирали, че евентуално можело да останат следващия мсец без заплати... Нероден Петко, общо взето. На мен ми се струва, че просто ГЕРБ с последни сили се мъчат, където могат (все пак СО болшинството саот ГЕРБ и ВМРО) да въздействат върху общественото мнение и може би при по-неинтелигентните минава. Даже чувам хора, които плюеха Бойко, сега да искат да се връща  :D :D :D :neznam: :neznam:

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #5573 on: 21.05.2022, 20:56:59 »
Ми то и статистиката показва че хората искат да се върне............. А вие си ръкопляскайте на киро-тъпото и ранев.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #5574 on: 21.05.2022, 21:16:48 »
Искат, Васко, понеже, като изключим програмистите, които работят за чужбина, страшно много хора си изкарват хляба в пътностроителните и тираджийските фирми, всички до една свързани с шиши_ и с барба Ганьос, а в момента на едните са им спряли договорите и работата, а другите съвсем правилно ги карат да си плащат трошенето на пътищата ..Съответно на хората им намалява работата/доходите и го закъсват, естествено.... А имат масово по един камион кредити за глезотийки.....За ен-ти път повтарям. Трябват хора, нямащи нищо общо с ДС.
« Last Edit: 21.05.2022, 23:08:51 by IKAR »

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #5575 on: 23.05.2022, 10:50:44 »
Проблемите на ЦГМ уж се дължат на цената на тока и горивата.
Това са проблеми за целия свят.
СО се управлява от ГЕРБ, респективно от ББ.
ББ твърди, че ако е на власт няма да има такива неща.
Защо не ги видим в действие по отношение на ЦГМ тези магически способности?
Това е същото като да кажеш, че ако си на власт ще излекуваш всички болни от Ковид, а то после дефакто се оказва, че си ги прекарал по клинична пътека преди да идат на оня свят, а после ги прекарваш през СО за погребението.
Дори СО да добиваше петрол в промишлени количества, то щеше да е в отделно дружество и за ЦГМ пак нямаше да има пари. Аналогията ми е по повод Топлофикация и електротранспорта. Както се вижда от Лукойл винаги може да изкараш на загуба всичко, дори печатането на банкноти.
Украйна, победа!

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #5576 on: 23.05.2022, 13:11:20 »
В добри времена се управлява по-лесно, в кризи се искат качества. Последните 30+ г. на всички нива на управление в България се демонстрира тотална некадърност при всякакви обстоятелства...
« Last Edit: 23.05.2022, 15:41:22 by difian »

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #5577 on: 23.05.2022, 15:03:53 »
Мда, докато всички държави от нашата черга преминаха успешно през т.нар. преход, реално България продължава да е нестабилна държава, в политическа и икономическа криза от 1990 година насам, че и от преди това. Некадърността струи от всякъде, но разбира се най-тежка и най-силно изразена е на ръководните постове от всякакво ниво. Което пък мен лично напоследък често ме кара да се замислям, дали качествата ни чисто като народ не са доста спорни и дали изобщо можем да оцелеем, без някой да ни води на каишка...
« Last Edit: 23.05.2022, 15:06:21 by bagercho »

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #5578 on: 23.05.2022, 15:52:10 »
Според мен сме в спирала/омагьосан кръг, от които не знам как ще излезем. Сикскилър е прсв поне за едно, че на никой външен не му пука и няма да ни помогне, заради сините ни очи... Но не виждам и силата, която ще преобърне вътрешно нещата. Законността, моралните качества, критичното отношение към самия теб, към средата и околните се възпитават и изгряждат, не падат от небето. И трябва критипна маса, за да се наложат... Почти съм вдигнал ръце от неграмотно написани мнения във форума, включитрлно и от модераторския екип. Не се имам за Господ и аз правя грешки, но бих се радвал да ми се обръща енимание и да се стремя да ги намалявам. Наскоро някакъв потребител ми се репчеше да не му редактирам мненияа
та, какъв съм бил аз... Та така е и положението у нас, всеки гледа да се докопа и уреди с нещо, да си санира апартамента, но оттатък ключалката на врата му е все тая какво е. Имаме високо самочувствие (на Сикскилър любимите изрази, как сме самобитни, устойчиви и т.н.), но рядко е подплатено с доказстелства и рвални резултати...

Та да не съм извън темата тотално, егсти шефовете и управленците - не могат да напълнят бездъннята каца, от която цоцат и веднага реват отнякъде дс им дойдат пари на готово или дават великите предложения, да се реже от трянспортната задача, МГТ да става още по-непривлекателен и нерентабилен... Да си шеф не е да имаш кабинет и секретарка, а да взимаш стратегически решения и  да управляваш умело. Най-високата заплата е съобразно задълженията и отговорностите, а не поради други заслуги...

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #5579 on: 23.05.2022, 16:21:09 »
Според мен, когато за некадърно управление на държавни и общински дружества започне да се държи отговорност аналогична на тази в частните, а не пред някакви беззъби и хипотетични избиратели със спорна компетентност - нещата ще тръгнат на някъде!
Работодателя на ЦГМ в случая е Кака Йорданка, която единствено се плаши от шефа си ББ, който в случая не се плаши от никой - тогава от какъв зор това дружество трябва да се стопанисва като хората?!
Политическа отговорност трябва да се носи само за нематериалните загуби.  Може би отговорността трябва да се носи в случая пред АДФИ и тя да налага глоби на принципала - и на самата фирма. Тъй няма как да стане работата - да жулим здраво загуби, догодина за изборите да говорим на избирателя врели-некипели, а работниците да чакат от бай (кака) Синдикат да им оправя заплатите!
Украйна, победа!