Author Topic: Бездомни кучета  (Read 15686 times)

Offline Северен мраз

• Запален по ГТ
    • View Profile
Бездомни кучета
« on: 06.09.2011, 23:10:29 »
Пичове, проблемът не е в кучетата, а в хората. Додето не се разбере това, проблемът ще си се проявява, както и да се избиват "хуманно"... Като почнат да се вразумяват една част от стопаните, като се окулторят видните кучемразци, нещата ще си дойдат бързо на мястото без бездомни кучета.
« Last Edit: 09.09.2011, 23:59:25 by Repcho »

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Re: Новини от София
« Reply #1 on: 07.09.2011, 10:34:10 »
И аз съм против бездомните кучета, трябва да им се търси осиновяване и ако не стане, безболезнена евтаназия е решението по мое мнение. Ама разни дядовци и болни мозъци, които се бият в гърдите как "прочистват" града от "зверовете" като им подхвърлят саламчета с карфици или сланина с антифриз са за затвора, като там трябва да бъдат карани да консумират същите тези саламчета и сланинки. :crazy: Същото се отнася и за "ловджиите" на бездомни животни, които се избиват комплексите в отстрелването им. Напоследък наблюдавам и как по форуми, дори такива за майки, се разменят рецепти за възможно най-мъчителни начини на умъртвяване на кучетата, защото, видите ли, искали да отмъщават за нахапани близки и т.н. Не мога да разбера тази омраза. :neznam:
« Last Edit: 07.09.2011, 10:37:53 by ku4eto »
В този подпис няма да откриете псувни, нито намеци към някого.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2 on: 07.09.2011, 17:49:33 »
Самите хора сме си виновни, за да има кучета. Ето, в Бизнеспарка също скитат кучета, и то е само защото имам колеги, които ги хранят :/ По същия начин и около разни строежи, пазари и заведения се навъртат кучета. Тази сутрин мен пак ме подгони един огромен пес от строежа зад Хит. Изключително неприятно ми е, като съм с колелото да ме гонят кучета, особено когато се стъмни :hammer: Така че съм за всякакви мерки, за да се премахнат. Обаче все се намират хора, които да ги прибират и после да ги пускат. Така беше и преди 10тина години, когато имаше хайки за кучета. Тогава доста хора ги прибраха по апартаментите и после ги пуснаха :bag:

Offline T_4

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #3 on: 07.09.2011, 18:36:11 »
Ozzy, вземи си кучегон. Продават ги в оръжейните магазини. Цената им е до 50лв и вършат идеална работа срещу псета. В моя квартал, "Хладилника", в последните години популацията се е увеличила вместо да намалява. Изчезнаха 2 кучета, появиха се поне 3-4 нови. Някои от тях са особено агресивни и скачат по хора (и коли). Като цяло съм против бездомните кучета и страшно много ме дразнят хората, които ги хранят. Като толкова им харесват, да си ги вземат у тях да ги гледат. Може би най-ефикасното решение е залавяне и евтаназия, а за куче, нахапало човек, моментално извършване на процедурата.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
« Reply #4 on: 07.09.2011, 18:37:15 »
Koгато няма ефективна политика от страна на управляващото тяло, хората вземат нещата в свои ръце. И както казваш, се започват тези изпълнения с карфиците, бръснарските ножчета и рибарските кукички в саламите. Аз лично нокога не съм имал добри взаимоотношения с кучетата като цяло ,а с бездомните още повече, но също не одобрявам тези брутални методи за "решаване" на проблема. Тук си припомних и за другия фактор, подклаждащ проблема - точно разните баби-кучкарки, които отиват и срещу 20 лв ги пускат обратно. Щом е толкова лесно, да направят сумата 100 лева на екземпляр, да видим след това колко ще могат да "освободят". Просто не е нормално човек да трябва да ходи с разни спрейове и палки, защото из целия град се скитат разни помияри, в чийто мозък не се знае какви идеи се въртят, особено когато се формира глутница. И в крайна сметка кой трябва да се ползва с предимство, хората или животните, защото последните години мисля ,че нещата се развиват в полза на вторите.
Тук в Бургас проблемът с кучетата донякъде отсъства, има ги само в някои крайни комплекси, но си спомням, че преди имаше повече. Когато една баба е толкова "загрижена" за едно бездомно животно- куче или коте,  да си го вземе и отглежда у тях си, вместо да проявяа тази "милост", за която само тя си мисли, че е такава. Пък и общините какво се правят на шашнати- тези кучета водят мизерен и окаян живот, една безболезнена инжекцийка и готово, край на мъките и за кучето, и за хората. А защитниците на кучетата и подръжниците на тезата, че това е нехуманно, да помислят дали другият вариант с карфиците и антифриза е по-хуманен. В крайна сметка, ако не се евтаназират или осиновят( второто става само за единици), "будните граждани" ще ги довършат. Затова и приканвам общините вместо да дават пари за кастрация, да дават такива за евтаназационни препарати.
Аз лично никога не съм имал проблеми с кучета, имам си и вкъщи, никът ми даже е такъв, защото много обичам тези животни, но човек трябва да гледа обективно на нещата- не им е мястото по улиците на кучетата. Когато отглежда човек едно животно, да го прави или както трябва, или въобще да не го прави- това важи и за много други неща в тоя живот!
« Last Edit: 07.09.2011, 18:47:22 by ku4eto »

Offline Северен мраз

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #5 on: 07.09.2011, 18:48:16 »
От къде се появяват новите кучета, при кастирана глутница, която по естествени закони ще отпадне един ден - от тези "кучкари", дето били чули, че за да е здрава една кучка, трябва да роди поне веднъж в живота си - и хоп, кашона на последната спирка на 6цата примерно, всред глутницата от вече кастрирани 3-4, от тези, дето взимат за подарък на детето си куче, но виждат, че има цапа къщата и навън, от тези, дето отиват на ваканция, виждат, че няма на кого да го оставят - и навън, от тези, които хлапето им мрънкяви за куче, те знаят, че то няма да се грижи за него, но му позволяват и в един момент ако не издържат - навън. Айде, стига глупости с масови избивания на кучета ! Тия, споменатите хора к'во ги правим, защото те правят проблема, а не ние, малоумниците с кучета с по 40-60 кг в 60ина квадрата (не че няма и такива, дето гледат кучета за избиване на комплекси)? К'во ги правим, ама конкретно отговорете?

Offline Москвич 2140

• Запален по ГТ
  • 2382
    • View Profile
« Reply #6 on: 07.09.2011, 21:38:47 »
Така е,но не може разни "природозащитни" организации само да лапат пари от бюджета,а на практика да не вършат нищо,то бива бива,ама тяхната лакомия е безобразна.
Във всеки звяр има капка милост,в мен няма,значи звяр не съм!

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #7 on: 07.09.2011, 22:03:39 »
Темата за кучетата периодично се появява по медиите. Аз съм против избиването на уличните кучета, защото това е нехуманно. Но не мога да спра да се чудя, защо тези бг "природозащитни" организации реват против застрелването/ отравянето/клането/избиването на уличните кучета което със сигурност им причинява болка, а си мълчат за клането на домашни животни прасета/крави/овце/кокошки и пр. което също им причинява не по малка болка от тази на кучетата.

В цивилизованите държави законово е регламентирано преди клането животното да се зашемети, като се използва този уред:

Не знам как се нарича на български, на немски е Bolzenschussgerät
« Last Edit: 09.09.2011, 22:30:28 by LG_ »
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline Москвич 2140

• Запален по ГТ
  • 2382
    • View Profile
« Reply #8 on: 07.09.2011, 23:07:26 »
Да, и аз винаги съм се чудел,вероятно защото са лицемери и ходят да папкат в макдоландс и КФС. То за това като цяло мълчи целият свят не са само българските лицемери.

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #9 on: 07.09.2011, 23:30:48 »
Не е вярно че в цял свят се мълчи. Скоро гледах едно филмче по Pro7 за една ферма за елени в Нова Зеландия изнасяща еленско месо за Германия. По закон там е забранено клането на животни без тяхното упояване или зашеметяване с горния уред. Правят се проверки и при неспазване нарушителите се глобяват.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline Москвич 2140

• Запален по ГТ
  • 2382
    • View Profile
Re: Псета и помиари
« Reply #10 on: 09.09.2011, 19:12:16 »
За елени е нормално да се вдигне гюролтия,става дума за кози,коне,кокошки,крави и прочие животни,от които всеки консумира и за това се мълчи.Прави ми впечатление,че повечето от големците се правят на велики природозащитници,ама я им отворете гардероба..

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
« Reply #11 on: 09.09.2011, 19:47:08 »
За елени е нормално да се вдигне гюролтия,става дума за кози,коне,кокошки,крави и прочие животни,от които всеки консумира и за това се мълчи.Прави ми впечатление,че повечето от големците се правят на велики природозащитници,ама я им отворете гардероба..
Е да, но кучето не е било опитомено за храна, а като помощник на човека при лова и по-нататък като компаньон и т.н. Не че съм фен на месото де, но като че ли им разлика да речем между кокошки и куче. :neznam:

То между другото имаше май и хора "фрутарианци"- ядат само това, което е паднало от дървото като плод, не късат от него. :D

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #12 on: 09.09.2011, 22:37:44 »
То между другото имаше май и хора "фрутарианци"- ядат само това, което е паднало от дървото като плод, не късат от него. :D

Е това е прекалено, а и излизаме много от темата! Аз съм "за" въвеждането на закон задължаващ животните за храна да се колят безболезнено, защото това просто е по-хуманно и е белег за цивилизованост.

За елени е нормално да се вдигне гюролтия,става дума за кози,коне,кокошки,крави и прочие животни,от които всеки консумира и за това се мълчи.

Нещо не разбирам...

Offline Москвич 2140

• Запален по ГТ
  • 2382
    • View Profile
Re: Бездомни кучета
« Reply #13 on: 10.09.2011, 01:26:09 »
Всеизвестен факт е,че вериги като КФС макдоналдс и прочие малтретират животните си и ги третират както си третират ушната кал,и преди да заколят животното то търпи жесток побой,за да е по-меко и крехко месото,за това всеки мълчи,както и когато някое дете го нахапят озверели песове до смърт...

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
« Reply #14 on: 10.09.2011, 10:21:59 »
Бях чел, че консумацията в азиатските страни на кучешко месо се покачва, тъй като преди години то е било достъпно само до по-високите класи.
Друг е въпросът как са протича умъртвяването им: "Определени породи кучета са отглеждани във ферми. Често те са наблъскани в малки клетки и се транспортират в продължение на дни без храна и вода. Муцуните на животните са разбити и кървящи, а самите те са пребити до смърт или удушени. Широко е разпространено вярването, че мъчителната смърт на животното подобрява вкуса и силата на месото му (поради повишените нива на адреналин). Животните се бият непрестанно по главата и муцуната докато не умрат по най-мъчителен начин. Има слухове дори, че понякога се дерат докато са още живи"( цитат "Уикипедия"). Това до голяма степен напомня и методите на "КФС" и прочие вериги.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #15 on: 10.09.2011, 12:07:50 »
Бях чел, че консумацията в азиатските страни на кучешко месо се покачва, тъй като преди години то е било достъпно само до по-високите класи.
Друг е въпросът как са протича умъртвяването им: "Определени породи кучета са отглеждани във ферми. Често те са наблъскани в малки клетки и се транспортират в продължение на дни без храна и вода. Муцуните на животните са разбити и кървящи, а самите те са пребити до смърт или удушени. Широко е разпространено вярването, че мъчителната смърт на животното подобрява вкуса и силата на месото му (поради повишените нива на адреналин). Животните се бият непрестанно по главата и муцуната докато не умрат по най-мъчителен начин. Има слухове дори, че понякога се дерат докато са още живи"( цитат "Уикипедия"). Това до голяма степен напомня и методите на "КФС" и прочие вериги.

http://video.google.com/videoplay?docid=-6176563723666627529#

Точно този филм потвърждава думите ти. Това е 90-минутен документален филм за човешкото отношение към животните - към любимците, към добитъка, към дивеча и т.н. Нарича се "Земляни" и показва доста кадри, заснети със скрита камера. Не го препоръчвам на хора със слаби сърца - покъртителен е. Мен лично не ме направи вегетарианец, но поне се радвам, че знам по какъв начин идва храната ми и че изборът дали да ям месо си е напълно съзнателен.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #16 on: 11.09.2011, 10:47:33 »
Много изместихте темата! На мен проблемът с бездомните кучета ми е, че не може да се спи на отворен прозорец. Твърде често чувам от познати, че някой го е ухапало бездомно куче, а едни помиари се бяха настанили в подземния паркинг на блока ни и вчера докато се мотаех там ме нападнаха бълхи.
Омръзна ми, всяка предизборна кампания да се "дъвче" темата и после нищо да не се прави. Контролът над стопаните на домашните кучета, за момента е предимно на хартия, изключвам показните акции за по новините в 20:00, които имаха нулев ефект в дългосрочен план. В момента уличната популация е толкова голяма, че не се вижда разрешаване на проблема по "хуманен" метод в близките 20-30 години  :help:
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Senna

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #17 on: 11.09.2011, 11:16:58 »
Самите хора сме си виновни, за да има кучета. Ето, в Бизнеспарка също скитат кучета, и то е само защото имам колеги, които ги хранят :/ По същия начин и около разни строежи, пазари и заведения се навъртат кучета. Тази сутрин мен пак ме подгони един огромен пес от строежа зад Хит. Изключително неприятно ми е, като съм с колелото да ме гонят кучета, особено когато се стъмни :hammer: Така че съм за всякакви мерки, за да се премахнат. Обаче все се намират хора, които да ги прибират и после да ги пускат. Така беше и преди 10тина години, когато имаше хайки за кучета. Тогава доста хора ги прибраха по апартаментите и после ги пуснаха :bag:
Теб са те подгонили.Мен направо си ме захапа за крака, едно от глутница в Люлин 3.Докато си карах Хондата.Иначе и аз имам куче вкъщи.Но когато ме ухапа схванах ,че наистина са проблемни. :/

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #18 on: 11.09.2011, 14:49:16 »
Ти си бил с мотор и те е ухапало. А какво да кажат хората с велосипеди? Скоростта е по-ниска и кучето с лекота може да изскочи иззад някоя кола и да сръфа невинния човек. И не само може, ами и се случва. Не стига, че трябва да се внимава за коли, ами и за помияри.

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #19 on: 11.09.2011, 23:44:50 »
Затова трябва да се направи както трябва:
1. при вземане на куче да се регистрира задължително, прави му се здравен картон, ваксинация, поставяне на нашийник с данните на собственика, който да се слага задължително при извеждане на кучето извън рамките на собствеността на притежателя му
2. годишен данък и задължителен преглед на животното
3. сериозни глоби при липса на някое от изброените плюс пускането на животното безстопанствено на 'разходка'
4. при липса на животното, установяване на причина за това (смъртен акт от ветеринар и т. н.).

И така уличните кучета, котки и други ще намалеят осезаемо.