Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - difian

Pages: [1] 2 3 ... 787
2
Яската е нов потребител, а по всичко личи и невръстен и неопитен. Следя темата и тя е за изтриване още от първото мнение, но проявих някаква странна толерантност към идеите на младежа… В една тема, като за развихряне на детски блянове на едно дете и мешане на крастата от старите пушки става. Ужасната му полюция, наречени снимки на превозни средства по други теми беше мигновено изтрита! ;)

3
Снимки / Re: Снимки (автобуси)
« on: 28.01.2023, 23:50:48 »
Така, предишното ти мнение беше изтрито, не му се е случило нещо друго, това също ще го последва! Прочети първото мнение в темата, както и забележи, че тя е посветена на снимките на автобуси, а не и на тролейбуси!

4
https://www.facebook.com/IBISserviceBG/posts/pfbid0DcoJavM657KEpkJidvFkg1yB9gUg9woQcrrQ7u9m1zgf3TfjTiQnpjSPz8U6NTMUl
Чета, какво е написал Марио… Не трябваше ли по условието на поръчката да имат информационна система, или те си имат, но никъде не е казано, че трябва да е в работещ вид!?

5
Снимките са от вчера. Вероятно се ползва във връзка с ремонта на стационарния ТИС.

По регистрационния номер можете да кажете, от кога е в СЕ, но май бяха в обща поръчка с ремонта на ТИС-овете..

6
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 23.01.2023, 18:09:48 »
Важното е, че се вижда маршрутка Латвия с реклама на Assos и лимузина Чайка пред Шератон! ;)

На паркинга на Шератон ми се привижда и Пежо 306, което означава че поне тази снимка е 93-94 година…

Над ЦУМ има и реклама на Джони, чиито крака май изглеждаха че крачат…

7
Метрото ни е най-евтиното (или поне така твърдят!), това е главната цел! Дали е функционално и кое е по-изгодното в дългосрочен план няма значение…

Питай доцент, доктор, кандидат, стипендиант на науките, академик-асистент, кандидат член за бакалавър, втора и трета магистратури, почетен хонорис-хабилитиран, хоноруван по заместване, но доайен Братоев… и ще ти го потвърди! ;)

8
Очаквам от Пейчев обобщаващ теоретико-нАучен коментар!  :fan:

Иначе, от гледна точка на работещия, най-доброто решение винаги е било, ако има възможност, да ходи до работата само в деня за заплати… Според мен, в случая, може да се направи изключение в предложението на Сикскилър и все пак да се допусне едно съвременно технологично решение, въпреки явните доказателства, че GPS-и и т.н. са откровено вредни неща… Та, нека все пак се допусне използването на електронно преведени заплати и ползването на карти и банкомати, че да се спести ходенето и един ден на работа…  :rolleyes:

9
Неуместен е примерЪТ с Прага. Там условията позволяват…
При нас защо ги няма тези условия!?  :rolleyes:

11
Що не вземат водачите да обявят един протест, заради тези разписания, да я лепнат тази дума “протест” на челните стъкла на превозните средства върху националния флаг….  :rolleyes:

За заплатите имаше уж драми, да им качествено свършена работата и да нямат ненужни проблеми не е толкова  :rolleyes:

12
Трамваи / Re: PESA Swing 122NaSF/120Na (2301-2367)
« on: 21.01.2023, 21:02:45 »
Докато се задейства делото, призоват се страните, текат експертизи и какво ли не, мине се през всички инстанции, инфлацията почти “ще ги е изяла” парите… Хонорарите за адвокати също са предварително дължими. А ответникът като ги няма парите, ще си ги видиш на куково лято…

13
Разни / Re: Архитектурна тема
« on: 21.01.2023, 20:58:12 »
До към 2002 г. посещавах няколко неща, спомените ми вече се откъслечни. Че чак и картинг съм карал в градинката отпред… Бяха го пригодили и си вършеше работа, поне тогава. ;)

14
От претъпленията с точенето на гориво да Ви насоча към нещо, което пак граничи с престъпна недобросъвестност…

След 18:00 часа днес, 3156 по 204 се влачи в бус лентата по Цариградско пред линейка с включена сигнализация чак до Орлов мост, при все че тя беше отдавна плътно зад него и автобусът можеше да се прибере в джоба на Полиграфическия и да я пусне…  :neznam:

15
Като че ли имам лек спомен, че някъде се коментираше, но сега не се сещам къде… за какво заравняват около обръщалото на трамваите при Автостанция Изток?

16
Автобуси / Re: Mercedes Intouro E/ME (1301-1315)
« on: 17.01.2023, 22:56:37 »
Това е актуалният модел, много е нов и скъп. Дори и да има втора употреба вече, изпълнителят не би се минал….

17
Не че я оправдавам, съгласен съм, че има вина, но чак пък главната… Ако погледнем цялостно на събитията след 89 г. с режисирания преход, с маргинализацията, с еманацията на модела герб… Една птичка пролет не прави, и да имаше качества, машината от подкупни калинки щеше да я смаже. Женицата си е продала душата, егото, името за дял от баницата. И с нея, и без нея, все същото щеше да е. Пионката/бушонът щеше да има друго име и лице просто… Трябва цялостна обществена промяна…

18
Спестил си пари от евтиното, инвестираш ги в скъп номер….

Това не е ли “логика”!?

По-нелогично е много скъп номер на по-евтин автомобил. Тези електрички на ФВ не са точно премиум, така че от тази гледна точка малко липсва “логика”.


19
Нещо против правото на мнение ли си!? Нима любителите нямат право на мнение и оценка!? Всички сме пътници, ГТ е за возене на пътници, мнението и оценката на пътниците трябва да е много важна. Не всички пътуващи в София изразяват някъде мнението и наблюдението си, но тук във форума сме се събрали такива и го правим. Професионалистите как се справяте, оправихте ли го този ГТ или не още!? Мненията във форума са почти само мнения на любители, без реални последици!? Вие, професионалистите, чиито действия и решения са реални и с истински последици, какво правите!?

Сега си в горе-долу подходящата тема, така че няма повод за ново наказание. Но системните ти заяждания в темата за ПТП определено не бяха и затова се взеха мерки…

20
А защо винаги трябва да се ходи в последния момент? Аз винаги отивам поне 4-5 минути по- рано по навик.
Защото не винаги може - ангажиментът ти свършва в еди-коя си минута, предишното ти превозно средство пристига не 5 минути по-рано, а една-две…

Разписанията са да се спазват, за удобство и да си планираш времето.

С цените в магазина как си? Гледаш етикета с цената и преценяваш искаш ли да купиш нещо или не, нали!? Цената не в ориентировъчна или там-някъде, нали? Като отидеш на касата и те таксуват различно, какво е редно да направиш!?

На разписанието и спазването трябва да можеш да разчиташ, основна работа на транспортния оператор и служителите му е да го спазват максимално точно, за да са в полза на клиента. Но с транспортни дружества и водачи, чийто мироглед е да въртят курсове, а това да возят пътници е вторично следствие, положението е такова…

Pages: [1] 2 3 ... 787