Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - TheBulgarianRail

Pages: [1]
1
Изтрити теми / Re: А3 Струма
« on: 30.08.2019, 23:12:03 »
Аз като карам автомобила по Автомагистрала Струма,гледам да не вдигам повече от 80 км/ч защото полицейските радари ме засичат и ще ме глобят.Един мой познат превознач ми разказа, че за съжаление често има недобросъвестни водачи който превишавали скоростта и се стигало до ПТП. (Не дай си Боже). :(

3
Автобуси / Isuzu Novociti Life
« on: 01.10.2018, 18:19:24 »
Нов автобус на тестове в София! До колкото знам идва от Турция. Сега автобусът се намира в АП Земляне, очаква се скоро да излиза на тестове в София.

Информация от страницата на @Emperor във Фейсбук

4
Бургас / Новини
« on: 16.06.2018, 09:40:53 »
Здравейте,
създавам тази тема, тъй като не видях подобна за новини от града. Ако има, моля мнението ми да бъде преместено.

Започвам с това, че от 18-ти юни електронната система за таксуване ще бъде достъпна и в тролеите.  Тя ще обхване линии Т1 и Т2.

Цитат от сайта на Бургасбус
Quote
В продължение на политиката на Дружеството за цялостно интегриране на електронната система за таксуване в градския транспорт, от 18.06.2018 г. /понеделник/ във всички тролейбуси, валидаторите ще бъдат пуснати в експлоатация.

От 18-ти юни се преустановява продажбата на хартиени карти за 15 дни и 1 месец за линии Т1 и Т2. Клиентите с предварително закупени карти, ще могат да ги ползват до изтичане на срока им. От същата дата се преустановява валидността на безплатните талони за линии Т1 и Т2, издадени към карти с общинско намаление.

Приканваме всички редовни клиенти на Дружеството, които все още нямат електронни карти за пътуване да се снабдят с такива в касовите ни салони – Транспортна къща, Автогари Юг и Запад, Терминал Меден рудник. Нашите служители на място ще помогнат при избора на най-подходящия за всеки клиент продукт от тарифния план.

Стойността на превозните документи, заредени в карти на електронен носител е:
– билет за пътуване с прекачване до 45 минути (е-портмоне) – 1,30 лв.
– билет за пътуване с прекачване до 45 минути (пакет 50 пътувания) – 1,20 лв.
– билет за пътуване с прекачване до 45 минути (пакет 30 пътувания) – 1,25 лв.
Запазват се и цените на абонаментите и електронните билети за учащи и пенсионери.
Всички ползвани пътувания чрез електронни карти са „времеви”, т.е. в рамките на 45 минути всеки пътник може да се прехвърли на друго превозно средство и да се валидира, без това да се отчете като ново пътуване.

Напомняме, че всеки пътник, който разполага с електронна карта, в която има зареден валиден превозен документ (билети, пакет пътувания, абонамент) следва да се валидира още в началото на всяко пътуване.
Ако не разполага с електронна карта, пътникът е длъжен да се снабди с хартиен билет непосредствено след качването си в превозното средство. При липса на кондуктор в салона, таксуването се извършва от шофьора.
Съгласно чл. 101, ал. 1 от Закона за автомобилните превози, нередовен пътник в градския транспорт подлежи на имуществена санкция. Глобата е в размер на 10.00 лв. (при плащане в превозното средство) или 20.00 лв. (при отложено плащане в Транспортна къща).

За допълнителни въпроси и консултации, свързани с възможностите на електронната система за таксуване и цените на превозните документи може да се обадите на телефони 056/831422, 0882455155 или да посетите сайта на Дружеството www.burgasbus.info.

5


Тролейбусът в кой гараж в София ще бъде реставриран? В гараж Левски при Дака ли?

6
Чудя се защо още не е създадена такава тема, а ако има - защо не се говори за това. Транспортът в Норвегия е много разнообразен. Ще започна с най - северната трамвайна линия в света, а именно в град Тронхайм. Мотрисите също ми изглеждат добре, отпред малко ми приличат на T6МД-1000 и C6K.  :)


7
Получих информация от ватман на ТМ10, че по тази линия има мотриси и от Банишора, и от Красна Поляна.

P.S:
Quote
P.S. - "Широко" междурелсие няма в София. Има нормално междурелсие и тясно междурелсие.

В Русия и ОНД има широко междурелсие. Там стандартът им е 1524мм (Поне така е в Москва).

8
В тази тема мисля да пишем само за Икарус. Видях, че има направена тема за Сетра, а къде го губим и Икаруса?!  :laugh:

9
Мисля, че ще е добре в тази тема да пишем за недобросъвестно/лошо поведение от страна на някои потребители. Дано все пак да няма такива случаи. Ако има - потребителите би трябвало да си вземат поука! (за пример, като мен  :blush:)

Ще започна темата с кавга между мен и Shaider заради снимки, които не са записани от мен в канала ми в YouTube. Мисля, че в случая и двамата сме виновни.  :fear:

  Та, да започнем. В средата на изминалия октомври, Shaider попадна на YouTube канала ми, в който намери негова снимка. Съответно започна да ми пише:
  Shaider: Нямаш право да използваш моя снимка в твое клипче.
  Аз: Няма правило, което да ми забранява. Къде си написал, че снимката е твоя и къде пише, че е с автороското ти право?
  Shaider: После ще ми пееш друга песен, отворко!  :qdosan:
  Аз:Няма отговор.

                                                                                   Диалога не е точно същия, не мога да кажа как точно беше, защото вече клипа, в който е писан коментара е свален.
  След това, разбира се, той отиде в раздела ,,Крадени снимки от галерията на форума", за да ме ,,репортне".

Снимките, които използвах бяха взети от spirka.org, пишеше си кой е автора. Проблемът тук е, че на снимката на Shaider не пишеше автора, защото дори не знаех кой е! Тогава дори не участвах във форума, даже не го и познавах!

Разбирам, и аз имам голяма вина, ако искате ме накажете и мен. Претенциите ми са, че Shaider започна да употребява доста неприлични думи срещу мен. Дори имам прикачена екранна снимка. В края на поста ще дам и линк към доказателствата.

 1. Говори за смърт, кълне, нарича ме ,,дришняк"
 2. Мисли се за по - властен.
   P.S - Shaider, модераторите са по - властни от теб.  :)
 
Можете да видите доказателството като снимка при attach-натите файлове.

Видеото с неприличните надписи:И аз също съм виновен, можете да видите и какво съм написал, така че не е само Shaider. Това си е кавга между двама ни.

10
1

Pages: [1]