Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - difian

Pages: [1] 2 3 ... 783
1
Разни / Re: Моделизъм
« on: Yesterday at 15:15:39 »
Видео на цялата ръчна изработка на макет на автобус: дано Ви се отваря на всички, че връзката е от Фейсбуук…

2
Ако някому е интересно да гледа трирелсие по междуградска ЖП мрежа, при което "малкото" междурелсие е 1435мм, нека цъкне тук. :) Останах изненадан, че участъци с трирелсие имат не само в началото, близо до границата с Франция, ами и доста по- на юг. …
Високоскоростните им линии, мисля че са на 1435 mm, затова има и навътре в страната. По останалите трасета доминира иберийското междурелсие.

3
Трамваи / Re: PESA Swing 122NaSF/120Na (2301-2367)
« on: Yesterday at 07:02:59 »
Чисто новият бъдещ 2340 седи на паркинга на околовръстното преди моста на Кривина.
Разтоварихме го ...
Оглеждах се за любители на ГТ дошли да гледат и снимат, но ... нямаше.
А какви любители имаше едно време!
И при мен е така, на обществено обсъждане, касаещо развитието на цяла община, граничеща със Столичната, един жител не дойде… А не е обявяването да е било проформа. Само по мегданите с мегафон не е обикаляно. И това жителите ги вълнува пряко, всеки има имот и живее някъде, на трамваи не се возя всички на 100%…. ;)

4
И в двата 280, в които се возих вчера, даваха от старите билети. Явно не е във всички..
А и за водачите си е по-добре да прибират процента от продажбата. Макар че това може да се запази, като се отчитат продадените по време на смяната билети от съответния водач.

5
И хартията не е от “по-екологичната” рециклирана, или там каквато е….  :P Редовно тук във форума се обяснява, че детайлите грам не са важни… А повечето вътре “в системата” вероятно даже не се и сещат, че може да има и детайли…

6
Започнал е основен ремонт на ТИС „Юнак“.
На ТИС Веслец за около половин година налепиха стиропор по късата фасада на ул. “Веслец”. Откъм Козлодуй нищо не е правено, за вътре идея си нямам.

7
Идеи / Re: A 79
« on: 19.11.2022, 22:31:28 »
Някой с вътрешна информация, мелето” инсценирано ли е!? Както и пишете, такива нападения не са за сефте, а досега нищо не се е предприемало. Изведнъж ударно са атакувани няколко превозни средства и ето причина за промяна. Най-малкото, като не се приеме, ето Ви дивидент пред електората, как сме им спасили автобусите….

8
Идеи / Re: A 79
« on: 18.11.2022, 10:11:10 »
Друг път ще се приеме. Гербаджиите да не са луди да спират транспорта на гласоподавателите си? Кой ще гласува за Георги Георгиев догодина?
В парламента в момента уреждат въпроса с гласуването. Пак ще станем стабилна демокрация, предвидими партньори, със сигурни мнозинства….  :(

9
Актуална информация / Re: Трафикът
« on: 17.11.2022, 11:16:42 »
Това е едно от местата, където 73 се бави най-много, там трябва трамвайното трасе да е особено с ограничители като 73 и 107 го ползват също. Вместо безсмислената широка велоалея, може да се направят две ленти за движение и проблема да се разреши.
Защо велоалеята да е безсмислена!?

10
Актуална информация / Re: Трафикът
« on: 17.11.2022, 10:47:52 »
Но това няма да е решение на проблема. Не трябва да се забравя, че това е точка на начало на бъдещ нов градски ринг. Недопустимо е да се оставя както е в момента с по една лента в посока. То сега е претоварено, какво би станало ако се дострои връзката на „Каблешков“ с „Черни връх“.
Да припомня един коментар от темата за светофарите:
Там за съжаление ако не го правят така, значи задръстването да е поне до Народно хоро. Единствения вариант е да се забрани левият завой.
И тук, и на “Президент Линкълн” е едно и също - автомобили с един, максимум двама пътуващи, които задръстват не законно кръстовището или трамвайните релси! В трамвая колко се возят!? Но манталитетът и действието ни е както пише Ялта - 50 г
 едно и също, ама сме свикнали… На мен до работа ми е макс 30 минути с автомобил, но пътувам 45+ с трамвая… планираш, тръгваш по-рано… Щом “нямаш” алтернатива на автомобила, плащай си пълната цена - да висят всичките с колите в задръстване, а не да задръстват кръстовища и да създават риск от челни сблъсъци….

11
Актуална информация / Re: Трафикът
« on: 16.11.2022, 22:26:26 »
Такова каране в насрещното, включително с изпреварването на трамваи, там е ежедневие… Плаче си за ограничители и споделено трасе за МГТ, пък тези с колите да се оправят…

12
Аз мисля, че тези срокове, които дават ги дават просто така наизуст, същото е и с „Цар Борис III“. Е веднъж не видях такава информация по големи медии и в национален ефир, даже не знам вие откъде ги разбирате тези срокове. Със сигурност е факт, че…
Факт е, че се провеждат процедури по ЗОП и там графикът на изпълнение е съществен фактор (декларира се, че ще се спази), понякога е и определящ - ако се посочва от кандидата и влияе на оценката за избор… Ако имахме управление на града, фандъкът нямаше да разправя, че едвам са навили изпълнителя на Борис за индексация от 15%, а щяха да ги съдят не само за смешнта неустойка по договор, но и за пропуснати ползи. А ако си бяха по график и вече завършваха втория етап, инфлацията нямаше да е такъв фактор въобще. Сега ние ще платим наказателно за това, че изпълнителят закъснява и се е появил утежняващ фактор…  :help:

13
Нищо подобно няма да стане… В България никой за нищо не носи отговорност. Тези със съвест и професионални отношение също са единици, а от тях почти нищо не зависи… Глупостите от време оно на кметицата, че евентуално ще има глоба сме я чували… В най-драматичния случай, за пред публиката, ще гръмнат някой бушон като Евгени за Графа и до там…

14
25 Ноември е новият срок.
Продължавате да не пишете годината!  :P :D :rolleyes: :laugh:

15
Няма да адвокатствам засега, само ще прикача следната снимка, не съм сигурен до колко е наистина от Варна, но пък призивът много ми допада:  8)
Българска класика - грозно залепена бележка, с грешки в нея, върху фабрично поставен екран… Ааа, и проява на самоуправство с надписа, че е забранено говоренето с водача…

16
Други градове / Re: Други градове
« on: 11.11.2022, 17:30:29 »

ПП - за такива изследвания, проекти и т.н. трябва и теренна работа - посещения на място в общини, фирми и т.н. Не става само с писане на проект и задаване на въпроси по имейл - в България нещата трудно се случват по този начин. Но това изисква други ресурси, разбира се.
Благодаря, че ми каза. Ходил съм на място и съм обикалял, въпреки че не ми е задължение и не в калкулирано като дейност и себестойност. Целта на проекта е друга, а не да им визуализирам транспортната схема. Такива изходни данни са задължение на възложителя и ако всеки си вършеше отговорно работата и задълженията, нямаше да е чак толкова зле. Но някои си живеят за ДМС-тата, за екскурзийки, замаскирани като проекти и обучения…

17
Други градове / Re: Други градове
« on: 11.11.2022, 15:55:46 »
Общо взето на общините също не може да се разчита. За един текущ мой проект за дадена община са ми предоставили решението за обслужване на линии от общинската транспортна схема, включително и вътрешно градски. По документи имат 5-6 линии, с разписание и всичко. След предаване на проекта за преглед заявяват, че от всичките линии само 2 функционират. Доверих се доста време да разтълкувам от решението на общинския съвет, точните маршрути какви са, къде са разположени спирките… Досега три пъти писмено сме им искали тази информация, по направената от мен карта да потвърдят, успял ли съм да “позная”, кое откъде трябва да минава… Пиша Ви за областен град!

Та, в България половината общини са си за закриване, а 77 години псевдо комунизъм и псевдо демокрация са довели до това, че и в по-големите администрации няма поне един, които да свърши нещо…

18
Сега през телефона ми е трудно да диря, как бяха планирани етапите, а и както видяхме, това планиране си е било силно пожелателно…

Но и да е така, малоумно е да се оставя неремонтирана дупка, а да почнат от другия край на трасето. Не ми се вярва и баш зимата да разкопаят споделения участък от трамваи и автомобили. Ако все пак ще работят, по-добре да е от АГ до Овча Купел до Околовръстното.

После, ако евентуално имаме готов участък след Околовръстното, ще си седи неизползваем…

19
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 08.11.2022, 23:01:52 »
Анализатори, като сте разнищили вече всичко около СС, какво ще кажете и за Любо Георгиев!? През вашите очи, вероятно всичко Ви изглежда двойно!  :crazy: Герберасти публикуват във Фейса някаква картинка относно ПП, ДБ и СС, но от партийната им централа защо нищо не казват за Любо!?

20
Какъв Цепеш!? Те изкарват положението като такова, все едно голяма услуга с много компромиси са ни направили “изпълнителите”. Знаем ги тези санкции какви и колко са….

Pages: [1] 2 3 ... 783