Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - panelcho123

Pages: [1]
1
А какво мислите дали 65кв двустаен в панелен блок Бс-2-69 е по-добре от 50кв преходен двустаен в ЕПК имайки предвид срок на годност на строителството и други такива важни строителни аспекти? Строени са и двата през 70те години и са горе долу еднакво поддържани входове и с близки местоположения в един и същи квартал?

2
Значи има няколко броики такива панелни блокове с изнесени тераси и асансьор в няколко квартали. Дали обаче ще бъдат устойчиви във времето с оглед на корозия на заварките и при факта, че доста от терасите са изидани и с премахната подпрозоречна стена в хол и кухня. Както споменахте плочата на терасата има само една точка на захващане, което не е много надеждно при допълнителните натоварвания. Доста често се среща и тази дълбока козирка на входове да е напукана и отцепила се от блока, което не е добър знак за тази секция от блока предполагам. Интересно какви ще бъдат плановете за бъдещо саниране на този тип блокове при положение, че те вече са на 50 г.
Какво мислите, дали този тип блокове са по-уязвими или са били пък от първите, които са строени по-внимателно?

3
Благодаря за отговора, доста прилично си го поддържат този блок в Люлин. :)

Също ми е любопитно за този висок блок по-долу, би трябвало да е ЕПК, но не прилича на другите стандартно строени епк блокове следващите години? Дали е епк?
https://maps.app.goo.gl/jvcxNFsSVRJyWLv47

4
Какво ви е мнението за блок от този тип с входове от двете страни и изнесен асансьор между етажите, с балкони, а не с лоджии?
Sofia, Област София
https://maps.app.goo.gl/aKSSScUYSM8x15qw9
Строени са около 1970-73г. в ж.к. Сухата река. Прилича да номенклатура Бс-2-69. Според вас дали са сполучливи и издръжливи  като се има предвид, че вече са на по 50г. Поддържат се, но не съм срещал панелен блок от този тип да е цялостно саниран по програма.

Също този висок блок би трябвало да е ЕПК, но не прилича на другите стандартно строени епк блокове следващите години? Дали е епк?
https://maps.app.goo.gl/jvcxNFsSVRJyWLv47

Pages: [1]