Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - mihailo

Pages: [1] 2 3 ... 253
1
Конкретно за трите (реално 4) светофара по Стамболийски - с Одрин, с Иван Иванов (2) и с Димитър Петков, ситуацията е... странна.
На кръстовището с Одрин - понякога прекъсва трамвайната фаза и държи до 30 секунди само автомобилите, но никога не можеш да знаеш 3 или 30 ще са секундите, винаги е различно. Понякога пък обратното, прекъсва автомобилната фаза и задържа трамвайната, и по същата логика може да я държи 3, може и 30. И тая шизофрения няма някаква зависимост, било то от трафик, било то от част на денонощието.
Същата история е с Иван Иванов - трамвайната фаза може да бъде прекъсната преди автомобилната, след автомобилната, по време на автомобилната. Може първо да бъде прекъсната на втория светофар, друг път на първия, трети път едновременно и двете. И пак никаква закономерност. На Димитър Петков пък е тотално безумие, защото когато Стамболийски е натоварен като направление, фазата за автомобили/трамваи е къса и с продължително забранено (за да се затапва още повече Стамболийски), като през това време, примерно минута и половина, от Димитър Петков и един автомобил да не се появи. И обратното, когато Стамболийски не е натоварен, е почти през цялото време отворен като направление, докато по Димитър Петков се гъчкат коли като шпроти... :help:
И това наблюдение е от поне година, ако не и две, и го няма абсолютно никъде другаде из града.

2
Трамваи / Re: Трамваи - обща тема
« on: 30.09.2023, 08:58:41 »
Аз бих направил седмицата Борово - Обеля, изцяло с Песи, шестицата Иван Вазов - станция Хан Кубрат, четворката беше по-добре, без да обикаля през гарата, единицата дава фира, 27 също не съм сигурен колко е необходим.
Това в София, Канадско, нали?
Щото в София, Българско, докато не се направи основен ремонт на трасето от Триъгълника до Илиянско шосе, Песите ще окапят за отрицателно време. Достатъчно е, че се въргалят между Гарата и Пета градска. 4 прави връзката Гарата-Орландовци, която 3 не може да се каже, че прави със сегашните интервали. А пък 27 е в пъти по-използван от 7.
Ама като пишете някакви неща, пък поне имайте наблюдения... :help:

3
На големия производител МАН му е хрумнало вечерно време лампите до 2ра врата да се включват само при отворени врати. Но това не е достатъчно за средностатистическия сафийски шофьор, който вместо да отиде и да проектира осветлението на автобусите на някой реномиран производител, защото очевидно е много по-компетентен от сигашните проектанти, още върти геврека, и кичи лампички отвън, че да заслепява и поставя в риск за живота и здравето останалите, имали наглостта да бъдат навън в тъмната част на денонощието...

4
Че тя къде е подновена маркировката!? Тук-там по една две линии пипнати има. И маркировка се подновява на пролет, сега чакат да стане влажно и с повече шума…. Като минават през кестените, ще я пишат и че е релефна….
На пролет избори нямаше...

5
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 18.09.2023, 14:14:53 »
Е, плащането на заплатата на рашисти като Волгин може и да звучи като примамлива идея за него, ама друго си е да не плащаш, просто за да се ц*ганиш...

6
О, конкретно тези колчета са едно от малкото брутално добри неща, направени за трамвайния транспорт последното десетилетие. Да, все още има тарикати, които се набутват, но те са по 1-2 човека, които минават и освобождават пътя във фазата преди трамвайната. Преди тези колчета, опашката от коли върху трамвайното трасе перманентн си стигаше до Неофит Рилски.

7
Като прототипа с оборудване на Kiepe е бил с контакторно управление, но с контактори с пневматичен, а не електромагнитен привод...
Единственото, което е странно като решение за уж революционното електрооборудване на Икарусите е, че не изхвърлена динамо-компресорната група, и заменена с нормален компресор и статичен преобразувател...

8
А истината е, че просто няма нужда. ;) Дип, че и вмоменташното "управление" поувря и разбра, че кръстовища на две нива и градски магистрали не са устойчиви решения за града.

9
Нищо по-уютно няма от запушена дупка с капачка от таратор, отрязано дъно от шише и безценна ползвана чашка от сергия за варена царевица. Аз вкъщи без тия неща не мога, че да ми е уютно... :crazy:

10
Може, примерно за допълнителен стимул за търчане през вратите, да се монтират ръждясали остриета от използвани скалпели. Така пътниците ще се качват със дълъг скок по най-бързия възможен начин. :help:

11
Трамваи / Re: PESA Swing 122NaSF/2 (2301-2367)
« on: 24.08.2023, 11:14:36 »
Дерейлировката се е случила на кръстовките на стрелката, които са брутално наварявани съвсем наскоро, и съответно състоянието им е по-трагично от преди... :help:

12
Метановите автобуси с норми... въобще автобуси с норми... какво може да се обърка :help:

13
3013 счупи пантограф на излизане от гората към Журналист, 3б15 го избута до депо.

14
И не само. Динозаврите, оставени в коловозите, успоредни на Мушанов, също са добре изрисувани, до един.

15
"Парчето стар асфалт" е капак на някаква шахта. Трасето е сравнително право. Сравнително. Има полюшвания наляво-надясно, но не е фрапантно като оная фотошопната цицина между Руски паметник и Пирогов.

16
Зачислена транспортна задача. Всяко едно превозно средство, което се движи по маршрут, по зададено разписание, по отклонение от маршрут поради диспечерско нареждане, с удължено работно време по диспечерско нареждане, е превозно средство със зачислена транспортна задача. Всяко едно превозно средство, излязло от депо/гараж и отиващо да се включи на линия по разписание, или прибиращо се от линия, превозно средство, излязло от депо/гараж да подмени повредено/аварирало такова на линия, порведеното/аварирало, изключено от линия, превозно средство излязло на някакъв вид тест, превозно средство, изпълняващо служебни задачи - разнасяне на пясък, резервни части, консумативи, превоз на персонал, е превозно средство без транспортна задача. Разликата между двете - едното има право да превозва пътници, другото НЯМА право да превозва пътници. Застраховката на пътниците е валидна само за превозни средства със зачислена транспортна задача. Всичко останало е мисловна еквилибристика.
Може положението в момента да не е оптимално, и да има достатъчен марж за промяна, но то в момента е такова.

17
ЦГМ плаща на транспортните дружества пробега до някоя въпросна конкретна спирка. За трамваите и тролеите обикновено е някоя в средата на маршрута, за автобусите обикновено някоя крайна. От там нататък пътя до депо/гараж се води нулев пробег, превозното средство няма зачислена задача, пробега не се заплаща от ЦГМ, застраховка за пътниците при евентуален инцидент няма. До там с мисловните еквилибристики кой как си чупи ръце, крака, глава, опашна кост и т.н. Задачата на водача е да превози пътници до последната спирка по разписание, в която ДА ВЛЕЗЕ не по-рано от една минута преди часа, даден по разписание, в противен случай се налага санкция за неизпълнен курс.
В трамвайния транспорт има едно единствено изключение, в което се превозват пътници до депо, и това е 22ра линия, която има отделно въведено разписание за курсовете депо Искър - гара Подуяне и обратно, поради факта, че нулевия пробег е много голям, и съответно "СО и ЦГМ правят компромис да заплащат тези курсове".
Когато ЦГМ и СО започнат да гледат на ОБЩИНСКИТЕ транспортни дружества като хората, а не като на Асен Блатечки, който им рови в хладилника посред нощ, започне да заплаща тези курсове, създаде им разписания, тогава може да се реве, ако дадено превозно средство пропуска спирки до депо/гараж. До тогава единствено плюете водачите, които нямат ама грам вина.

18
Там ДАНС е забранила със становище, щото националната сигурност... :crazy:

19
Hristo Botev Blvd
https://maps.app.goo.gl/ou1PQq8L1bCaEt1w6
Найчо Цанов.

20
https://call.sofia.bg/

Но интересно, някой ватман не е ли подал също сигнал!? Или състоянието на релсовия път им е извън длъжностната характеристика, за нея отговаря друго поделение/структура и т.н. …  :help:
Сигнали (вероятно) се подават. Въпросът е дали някой си е мръднал трътката да види за какво става въпрос. За не едно или две неща се подават сигнали по инфраструктурата, които остават в комуникацията между ватман и диспечер, и до там...

Pages: [1] 2 3 ... 253