Значи има няколко броики такива панелни блокове с изнесени тераси и асансьор в няколко квартали.
Не са само няколко, цял тип такива блокове са си, просто може би са преди всичко в „Люлин“, но не са някакви ограничени серии, каквито да е трудно да ги намериш. В „Люлин“ 3 такива блокове са 309, 310, 312, 313, 315, 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 329 и 332, в първи микрорайон също са много, никак не са малко.
В интерес на истината прихвата на плочите на терасите за стените е здрав, там е най-устойчивата точка и там не се наблюдават оголени арматури. Проблемите са отпред и отстрани, има си луфтове между ограждащите панели и плочата в дупките на чучурите се събира вода, която замръзва и ги издънва, преди всичко това са проблемите и явно не са толкова драстични, след като тези тераси носят толкова допълнително тегло, макар че се среща на места дали с конкретна цел или от добра мисъл при иззиждане на партерни тераси поставят метални колони в ъглите на плочата. Във всеки случай си абсолютно прав, че е дошъл момента да им се направи оценка за конструктивна здравина и да се помисли за мерки и подозирам, че това бави процедурите по саниране на тези блокове, което в София така или иначе се извършва не на час, а на година по лъжичка, в „Люлин“ например санираните блокове са само пет, което е срамно и позорно.
Примерът от Люлин 7 мисля, че беше с два четиристайни апартамента от двете страни. Тези секции са редки, има в Младост 2, и на още няколко места. За съжаление доста от полезната информация и чертежи, които бяха в началото на темата са се загубили за 10 и кусур години, но там го имаше нагледно. Аз съм в секция 2-1-3, но на първия етаж двустайния е получил още една стая бонус.
Ха, между другото сега забелязвам, че
311-ти блок има два такива входа, хем ми е от родния микрорайон.