Идеята за бързата линия ми допада. Определено ще е комфортно, особено в пиковите часове. Но това, което ме притеснява е, че не сме пораснали достатъчно за да се самотаксуваме, което неименуемо ще доведе до увеличение на гратисчиите и намаляване на приходите на общенския превозвач.
Транспортната схема няма да е тотално сменена, крайградските линии си остават. Там няма какво да се пипа, но по отношение на градската схема има. Не мога да се съглася с твърдението, че сегашната транспортна схема на града е добра. Линии 12/12А, чиято основна цел е да свържат к/с Славейков с центъра, преминават по периферията на комплекса, вместо вътре в него. Това, особено зимно време ги прави доста неефективни, особено за хората, живеещи около парка там. Нужен е автобус по ул. Цар Симеон, дори по Калоян, защо не. След като искаме намаление на колите в центъра, нека се предложи адекватен транспорт и по тези артерии. Линия 13 е напълно излишна и може да изчезне, линия 4 в този си вид също е неефективна - обикаля празна като гламава из целия град, 101 и 121 имат нужда от оптимизация, понеже е криза и корабостроителния завод надали има толкова работници, колкото е имал преди.
Изобщо, решението за нова схема ми допада. Дано обаче тя бъде адекватна на нуждите на жителите и гостите на Бургас и да оправдае големите им очаквания.