Author Topic: Идеи за бъдещо развитие на метрото  (Read 399100 times)

Offline vasko

  • Нямам спирка
  • *********
  • Posts: 3359
    • View Profile
Re: Идеи за бъдещо развитие на метрото
« Reply #1780 on: 21.06.2021, 00:48:06 »
както и безплатни прекачвания.
Нали това се очаква да се случи покрай въвеждането на новата система за таксуване.

Смятам, че след подобно нововъведение трябва да има цялостно преразглеждане на маршутната схема на наземния транспорт. Трябва да се минимизара дублирането на маршрути, да се стимулира прекачването и да се намалят интервалите на движение в рамките на същия общ пробег.

Примерно:

Сега всички линии по т.нар. "Кремиковско направление" тръгват от автостанция Изток. Вместо това може да има една линия от автостанцията до ж.к. Ботунец, например, която да е много редовна, а оттам да тръгват линии за кв. Кремиковци, с. Сеславци, гр. Бухово, с. Яна, с. Желява и т.н.

Преди време е имало подобен подход в град Банкя.

Разбира се, при подобни промени, всички линии трябва да са по-редовни максимално синхроницирани.

Крайградските автобуси до посочените места не обслужват само тях, но и всички спирки по маршрута.
1 и 3 обслужват Горубляне, а 5 и 6 горната част на Цариградско. Аз например нерядко пътувам от Окръжна болница до Горубляне с 1 или 3. Пренасочването на тези автобуси ще лиши доста пътници от превоз. Да, немалко пътници слизат на метрото при Експоцентъра, но със сигурност повече от половината продължават към Окръжна болница и Гео Милев. Неслучайно при пускането на метрото до Цариградско, върнаха 3 и 5 до Гео Милев.
Смятам, че всички тези линии трябва да се пренасочат към подобен хъб в този район (Бизнес парк, Камбаните), докъдето ще стигат без никакви задръствания и забавяния.

В същото време може да се остави една линия от автостанция Гео Милев до Горубляне (да върти на кръговото под Околовръстния път), която да обслужва квартала. И също така хората, които искат от въпросните села да достигнат до бул. Цариградско шосе, може да се прекачат на тази линия в района на кръговото между бул "Самоковско шосе" и Околовръстен път. Друга възможност за тези хора са А76 и А213, които както предложих, също ще обслужват този хъб.

А също така може и А505 да се направи ежедневна, целодневна линия, с малко по-малък интервал, но да не изразходва пробег чак до Орлов мост. Може да е до пътен възел бул. "Цариградско шосе"/бул. "Александър Малинов" или най-много до кръговото на 4-ти километър. И разбира се - да обслужва всички спирки по маршрута.
СБОГОМ, GTSofia.info

Здравей, отново, GTSofia.info  :)