Здравейте! Утре ми предстои пътуване Варна - Силистра - Варна. Участъкът след Добрич е ясен. Там пътищата са два - единият покрай границата с Румъния, другият от село Карапелит наляво и през Тервел и Алфатар. Вторият вариант го пробвах веднъж - има неравности, но дупки не. Сравнително тесен и с някои коварни завои. Бих го предпочел ако, междудругото, искам да видя дали е останал случайно някой орех на достъпна височина след "брулачите" с тоягите.

Така направих при пътуване по същия маршрут преди 2 години. В интерес на истината, набрахме си тогава 3-4 орехчета.
Въпросът ми касае първата част от отсечката, а именно между Варна и Добрич. Кой от, доколкото виждам, трите възможни пътя да избера?
Малката причина за колебанието ми е да внеса малко разнообразие, защото много пъти съм минавал по "царския" път през село Стожер както с кола, така и два пъти с колело, та следвайки принципа "опознай Родината, за да я обикнеш" - да мина по невижданите от мен на живо други 2 възможности.
Голямата причина за колебанието ми - колега от Добрич, който разказа миналата седмица как, като си ходил при роднините, имало един "спорен" участък между двете ОПУ-та Варна и Добрич. Бил дълъг около километър, може би малко повече и бил целият в дупки, кратери и неравности. Никое от двете ОПУ-та не искало да поеме отговорността и да го ремонтира.

Някой има ли повече информация вярно ли е това?
Също така, в какво състояние са другите 2 възможности? Става въпрос за Албена - Оброчище - Батово - Добрич и за Оброчище - разклон Балчик - Сенокос - Добрич.
Ако някой се сеща за актуални проблеми по пътя край морето Варна - Златни пясъци - Албена (и за двата варианта сякаш е логично да мина по него - за да не катеря ненужно много и после да спускам ненужно много, както е през село Кичево), също ще съм благодарен, ако сподели.

Питам, защото и по този път скоро не съм минавал, през Кичево познавам състоянието му в детайли, защото през последните 2 години съм минавал и с кола, и с колело по него.
Благодаря предварително!
edit: Поразтърсих се малко и виждам
още една причина да се откажа от царския път. Уж го били ремонтирали, но за спорната част - нищо не казват. А и тези задръствания... При следващо пътуване към Силистра очевидно бих минал по царския път, стига всичко да е оправено дотогава, но сега не.