За трамваите е по-сложно - трябва цялото трасе по Мария Луиза между автогарата и надлез Надежда да се премести в локалното...
Не!
... или да има криви с малки радиуси и пресичане на автомобилните платна с конфликт
Да! Малките радиуси не са задължителни - всичко е въпрос на организация. Конфликтът с автомобилните платна пък защо трябва да ни спира - нали ГТ е приоритетен, или нещо греша?
Ааааа, вярно, забравих... автомобилите са приоритет и затова караме гражданите да минават през мръсен и неосветен подлез, миришещ на пикня, за да стигнат до спирките на ГТ, които са на 150 метра от гарата, при положение, че може да са пред самата гара, без ходене и без пресичане на булеварди...
305 и 413 не са чак толкова дълги линии и нямат нужда от две почивки. 
Генерално погледнато на площада пред гарата може да се направи една по-разширена перонна система за всички видове ГТ, така че да има почивки и за автобусите. А това, че в момента вървят маршрути с номера 305 и 413, при въвеждането на нова схема на ГТ въобще не е релевантно.
Ама аз пак мисля с перспектива и това май наистина не е правилния начин ... Трябва да съм по-инертен май