Author Topic: Спирките на МГТ  (Read 464424 times)

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Re: Спирките на МГТ
« Reply #2580 on: 03.05.2022, 19:36:20 »
Разбира се, трамвай няма как да се вмести в сегашното локално, но автобусите, които возят доста повече хора от трамваите, могат спокойно да минават там.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #2581 on: 03.05.2022, 20:08:24 »
Иска ли СО да направи терминал за градския транспорт пред самата гара, ще го направи. Спокойно ако се изрине това място, могат да се направят няколко коловоза - обръщателни, може да се направи и автобусен терминал. Но желание за това няма, и докато няма това желание, ще си остане ориента пред гарата на така наречения бивш предгаров площад.

Вместо това СО и Район Сердика, дават подлеза пред автогарата да се изрисува с графити... а същия подлез е в плачевно, аварийно състояние.

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #2582 on: 06.05.2022, 22:10:48 »
Минавах през подлеза преди изрисуването и по времето на направата (почти готов). Графитите са добре там и за без почти нищо подлезът е много по-приветлив... Беше захабен и стар, но чак в аварийно състояние... Днес видях как се разпада метростанция НДК II, подлезът при автогарата е по-добре технически...

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #2583 on: 06.07.2022, 00:19:43 »
Не знам дали е за тази тема, но А67 вече е минал от гараж Земляне в Дружба, съответно при пристигане на Семинарията, шофьорите спират между платната и отварят вратите. Пътниците трябва да пресекат платното, което смятам за нередно. До миналата седмица автобусите правеха т.нар.”обратен” и отваряха вратите на самата спирка за слизане. Сега ми се струва много опасно да се стои по 2-3 минути на самото платно, за да се източат колите и да се претича от него до тротоара.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2584 on: 12.08.2022, 14:08:40 »
А вярно ли, че някъде от тия дни най-после ще въведат нещо офиициално, а именно че ако искаш да слизаш на спирка трябва задължително да натиснеш стоп-бутона или да се обадиш на шофьора, или ако искаш да се качваш да помахаш? С цел да се повиши скоростта на транспорта и да се престане с десетките безсмислени спирания на спирки през 400 метра, когато няма никой за слизане и качване. Дано наистина да е така, сега ще ги видим тия заплеси, дето скачат да слизат в последния момент или тия дето седят на пейките на спирките на лаф и скачат чак когато автобуса ги подминава  :D

Ако е вярно очаквам значително да се повиши скоростта и почивките накрайните спирки, както и да се намали разхода на енергия.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #2585 on: 12.08.2022, 14:51:48 »
Да, прието е и влиза в сила от утре.
Ще обсъждат в СОС - от есента всички спирки на А, ТБ и ТМ на територията на София-град да станат “По желание”.
От утре влиза в сила само за А 1,3,4,63,58,59,26,27,42 в определени участъци.
« Last Edit: 12.08.2022, 14:53:44 by bonbon »

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #2586 on: 12.08.2022, 14:54:52 »
А с бутоните, залепени са "Капчица", какво правим?
"На кровове Београда слетела су нова јата телевизијских антена. Оне кљуцају невидљиве телевизијске таласе и носе црно-бела и шарена јаја"

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #2587 on: 12.08.2022, 15:03:19 »
На повечето автобуси преди МАН 2014 системата за спирка по желание не работи или е изолирана. Не знам дали е възмжно да се възстанови, защото без нея иначе добрата идеята ще се провали.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2588 on: 12.08.2022, 15:15:43 »
По други държави с такъв начин на обслужване на спирките ако шофьорът не те види и те подмине имаш право да си извикаш такси и после транспортният оператор ти го плаща. Дали и при нас ще е така?  :rolleyes:

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2589 on: 12.08.2022, 17:04:39 »
Имам подозрения, че целта на занятието не цели по-добро обслужване на пътниците, а икономия на гориво за общинския превозвач  :D

Блеещите в телефоните ги загубихме...  :laugh:
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2590 on: 12.08.2022, 17:42:15 »
По други държави с такъв начин на обслужване на спирките ако шофьорът не те види и те подмине имаш право да си извикаш такси и после транспортният оператор ти го плаща. Дали и при нас ще е така?  :rolleyes:

Надявам се не, не за друго а защото ще го направят по балкански...като например да ти удържат пари от заплатата за това такси ако някой заплес си изпусне спирката или си блее в телефона докато чака и не ти помаха да се качи. Ако е за сметка на оператора ОК.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
« Reply #2591 on: 12.08.2022, 17:50:45 »
Няма никакво махане с ръка и викане. Има, че ако няма никой за качване и копче не е натиснато, рейса не спира, което прави доста голяма логика според мен. Казуса с шунтираните стоп копчета е резонен иначе.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2592 on: 12.08.2022, 17:55:38 »
Това с бутоните е най-малкия проблем, може просто прекъсвача да им е свален.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #2593 on: 12.08.2022, 20:06:32 »
На повечето автобуси преди МАН 2014 системата за спирка по желание не работи или е изолирана. Не знам дали е възмжно да се възстанови, защото без нея иначе добрата идеята ще се провали.
На много от автобусите на МТК също не работят бутоните вече. Често ми подминават спирката, въпреки че натискам бутона.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #2594 on: 13.08.2022, 10:50:56 »
Тогава ще отидеш при шофьора, ще го почерпиш кафе и ще го помолиш да спре. Пък ако случайно не спре и го глобят, следва да му възстановиш сумата.
"На кровове Београда слетела су нова јата телевизијских антена. Оне кљуцају невидљиве телевизијске таласе и носе црно-бела и шарена јаја"

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2595 on: 13.08.2022, 15:09:29 »
Със слизането проблемът не е толкова голям, винаги можеш да се разкрещиш и да вдигнеш скандал защо не са ти спряли на спирката. Какво правят нещастните пътници обаче, които са подминати на такава спирка и трябва да чакат един час следващия автобус?

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
« Reply #2596 on: 13.08.2022, 16:16:10 »
Изключително резонно е да се притесняваме за това как ще се справят нещастните пътници на спирките, за които няма никаква промяна. :help: :help:

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2597 on: 13.08.2022, 17:00:22 »
Пак глупости...кога пък някой ви е оставил на спирка? На мен до сега не ми се е случвало освен един единствен път преди доста години на една линия за Витоша. На всичкото отгоре навръщане по случайност хванах същия автобус, шофьора ме позна и даже ми се извини че няма как да потегли ако спре защото хората висят от вратите. Аз казах че видях за какво става въпрос и няма проблем пожелахме си живи и здрави и това беше. То наистина хората висяха по вратите и нямаше как. Как пък все се карате с някой и вдигате скандали нормално не може ли да комуникирате с хората?
« Last Edit: 13.08.2022, 17:07:01 by Ivo »

Фен на автобусите ЧАВДАР

Online stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2598 on: 13.08.2022, 17:14:40 »
...кога пък някой ви е оставил на спирка?

Мен и случаят съм описвал нееднократно тук!

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #2599 on: 13.08.2022, 17:16:54 »
Ами ако водачът не ви е видял - ниски, възрастни хора и деца не се виждат ако са слезнали на степенката долу. Никой не излиза да вози пътници с нагласата да се кара с тях, да удря коли и т.н.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.