Author Topic: Коронавирус  (Read 277838 times)

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5278
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4020 on: 16.07.2021, 09:53:13 »
Определено нещата хич не са наред, но най-лошото нещо е, че те стават все по-абсурдни!
Тези безумни действия на Макрон, тези които се мътят в Гърция.... това т.нар. "организиране" на "Олимпийските игри" дето им са забранени всякакви общочовешки неща като да си говорят и общуват!
Ама чакайте бе, че вие минахте всякакви нацистги, сталинисти и инквизиции!
Какво правите вие? Заради хипотези смазвате не човешки права, ами смазвате човешки нужди!
Много удобно! Че то така може до безкрайност!
Сега го ползвате да изнудвате за да се ваксинира някой, после ще се окаже, че трябва трета доза, друга доза от нещо друго!
И всеки дето приказвал като се храни (демек общувал) е оказва смъртоносна заплаха за невинни! Става много по-лесно да извършваш престъпления и притежаваш много повече права като лишен от свобода, отколкото като си уж свободен!

Току-що чух по БНР как "братко" Орбан е гушнал идеята да бучка 3-та доза, да прави задължителни ваксинации на медици и т.н.
Че то откак се появиха ваксините стана по-зле! Преди бучнеш парцала на устата (маската) и си свободен.
Сега нито помага да си с парцал, нито да си преболедувал ....
Таман да преживееш 2 ваксинации и ще се окаже, че след 4 месеца пак!
После ще излязат гама, тита и незнам си какви щамове дето да няма край никога!

Чудя се как са успели да промият мозъците на избирателите, че да не се плашат от загуба на избори! Айде там в Унгария избори нямат както ние нямахме 10 години, ама в Гърция, Франция?!
Сигурно модела при нас дето ги пращаш на оня свят и се самозьзаписваш спасител и хваща декиш в медиите действа и при смачкване на правата. Колкото повече ги мачкаш, толкова по-голям борец си за живота им.
« Last Edit: 16.07.2021, 10:14:38 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline Dragon

 • Administrator
 • Нямам спирка
 • ********
 • Posts: 5709
 • Администраторът бонбони не пие!
  • Skype Me™!
  • ICQ Messenger - 202143037
  • View Profile
  • http://gtsofia.info/
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #4021 on: 16.07.2021, 10:29:10 »
Днес се загледах в статистиката за Великобритания, САЩ и Русия, където случаите бързо нарастват. Сравних скорошни резултати с тези от аналогичната заболеваемост в аналогичен момент от предната вълна:
Великобритания:
население 68 милиона
30.12.2020 - 49000 нови болни, 980 починали или 2% отнесено към новозаразените. Може да се каже, че към този момент има 0 имунизирани с имунитет.
15.07.2021 - 48500 нови болни, 63 починали или 0.13% спрямо новозаразените. 68% с поне една доза, 52% напълно ваксинирани.

Предвид, че все още около половината население е уязвимо, ваксинираните са предимно с Астра Зенека и Джонсън, резултата бих казал, че е доста добър. Понижение на смъртните случаи с 93.5% и то без да отчитаме колко от починалите и болните са неваксинирани.

САЩ:
население 333 милиона
15.09.2020 - 39000 нови, 1184 починали, 3%.
15.07.2021 - 36800 нови, 344 починали, 0.9%. Васкинирани 56% поне с 1 доза, 48 с 2 дози, предимно Пфайзер и Модерна.
70 % по-малко починали.


За Русия:
население - 146 милиона
22.11.2020 - 24500 нови, 400 починали или 1.6%. 0 Ваксинирани.
03.07.2021 - 24500 нови, 700 починали или 2.9%. 17% с поне една доза, 12% с 2 дози.

Тук имаме много малко ваксинирани и почти всички със Спутник, за която няма официални данни, но вероятно е с подобна защита като Астра Зенека, ако не е по-малка. Смъртните случаи са 1.75 пъти повече при новия щам.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5278
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4022 on: 16.07.2021, 10:37:05 »
Те изязаха мисля официални данни, че Спутинк V има критично ниска (близка до долна граница на приемливост) срещу Делта варианта. Или аз ги знам от изказване на специалист по телевизията.
Въпросът е, че не би трябвало Спутник V да е по-зале от Астра Зенека и Янсен, а е точно така.

За Русия нещата не са ОК по друга причина - трябваше да са по-добре поне от естественото боледуване.
Украйна, победа!

Offline yogimax

 • Ограничени права
 • Запален по ГТ
 • *****
 • Posts: 417
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4023 on: 16.07.2021, 11:17:10 »
Чудя се как са успели да промият мозъците на избирателите, че да не се плашат от загуба на избори! Айде там в Унгария избори нямат както ние нямахме 10 години, ама в Гърция, Франция?!
Ти какво мислиш, че е различно в Германия например? Тук изборите от много години са предварително предрешени. Партия с различно мислене не само, че не може да припари, но бива системно хейтвана и заклеймявана, като АФД например. Там всички останали партии за безкрайно олевели, и онези, които преди са били десни като SDU са безкрайно леви. А лявото е винаги свързано със злото.
Те затова хората там са опитомени, наплашени, приспани и не могат да мислят по друг начин, освен политкоректно. Всичко различно от него е "Расизъм" и "Десни радикали".
Демокрация в западна Европа няма отдавна, някога докъм 80-те е имало, след това започва лявото залитане с всички произтичащи от това последствия. И става все по-лошо. От 2 години на работата ни забраниха при кореспонденции да използваме нормалните обръщения "Архитект, Планер" защото това не било джендър коректно и жените можело да се обидят. Преди това замениха думите цитанин и негър, защото били обидни. Циркът е пълен.
« Last Edit: 16.07.2021, 11:19:32 by yogimax »

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5278
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4024 on: 16.07.2021, 11:31:09 »
Циганин отдавна се знае, че е обидна дума, но пък Алтернатива за Германия по-добре да си ви плаши. Нашите тука патриоти и идиоти го доказаха, а те сигурно са цвете, преди безкрайните "възможности", които може да придобие немския национализъм. Щото в България винаги можеш да кажеш - "абе като сте толкова яки - що всичко е супер зле". В Германия не е всичко супер зле.
Въпросът е, че вие в западните държави разменяте свобода срещу пари. Плащат ви за да ви мачкат. Докато тука понеже да не даваш пари, е фикс идея се разминаваме по-леко със свободата, обаче страда храната. Демек пак си плащаме за свободата като я един вид изгладуваме. Най-вече пенсионерите. Обаче тая свобода си прибира хората при всяка ковид вълна!
Тука манипулациите са примерно в момента, че "лекото" крадене в болниците спасява животи и не трябва да се пипат крадците шефове!
Украйна, победа!

Offline yogimax

 • Ограничени права
 • Запален по ГТ
 • *****
 • Posts: 417
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4025 on: 16.07.2021, 11:45:33 »
Аз не съм там заради пари само. А заради отношението където и да отидеш, има уважение към теб, като отидеш на лекар те поканват да седнеш и после те извикват с хер и фамилията. В България не само че стърчиш пред кабинета дори болен, заедно с други като теб, ами и се държат с теб като с боклук и ти предлагат унизителни условия ако се наложи да лежиш в болница.
Това в България никога не мога да го преглътна. И преди да замина дори не подозирах, че може да е различно.
Иначе мен ме ме мачкат, аз се измъквам. Пиша си каквото мисля, и ми е все едно, че вече 6 пъти са ме блокирали във фейсбук за писания на немски относно нелегалните арабски мигранти и циганите. Същото съм го писал и на български, никога не съм бил блокиран. Германия си имат комисия, която да следи по социалните медии кой какво пише и да запушва устата. Дотук с демокрацията. Няма разлика с Лукашенко и Ердоган.
3 дни след терористичния ислямистки атентат във Вюрцбург Германия излиза срещу Англия с коленичене против расизма и пъстри лентни на ръцете за "многообразие". Вместо да има минута мълчание за жертвите или траурни черни лентички в знак на протест срещу ислямския тероризъм. Нищо подобно. Това се нарича "правилна реакция"... Гнила политизирана реакция и студено игнориране на истинския проблем от "Моралистите".

« Last Edit: 16.07.2021, 11:49:21 by yogimax »

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5278
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4026 on: 16.07.2021, 11:59:32 »
Погледни тука како приказва все още изпълняващ длъжността си иначе уволнен директор на болница (Прирогов) .
https://lupa.bg/news/prof-baltov-iskame-ostavkata-na-prof-petko-salchev_128296news.html

Quote
"Присъединяваме се към мнението на колегите от Български лекарски съюз и от управителния съвет на Софийската лекарска колегия и искаме оставката на Петко Салчев, защото той си позволява, след като преминаха тези 2 вълни, след като ние изкарвахме тези кошмарни месеци в болницата, в момента да пуска проверки" - заяви проф. Асен Балтов в "Денят започва".

Значи един льольо, уволнен директор от собственика (министъра на Здравеопазването) си позволява да иска оставката на шеф на НЗОК (който се назначава от НС с идеята да пази и контролира обществения ресурс за здраве как се харчи). та тоя льольо дето е махнат искал оставката на шефа на НЗОК , защото си позволявала да прави проверки!
Еб@хти наглия!

Quote
Той разказа, че новият член на борда на директорите е искал епикризите от всички протоколи за последните 5 г. на съвета на директорите.

    "Аз изключително учуден казах: Вижте какво, това е невъзможно, няма как да ви дам копие от всички протоколи на съвета на директорите за последните 5 г., това е търговска тайна. Според мен този човек е "къртица" на министъра и зам.-министъра", каза проф. Балтов.

Министъра и неговото министерство са собсттвеници на Пирогов! И той си позволява да отказва информация на член на борда на директорите на болницата му, щото бил къртица на собственика! Господи помилуй, Господи помилуй!

Quote
"Министърът на здравеопазването се оказа, че е един бивш председател на една неправителствена организация, която дойде в министерството със своите хора, почна да прави проверки в големите държавни структуроопределящи болници, не малко отговорни за всички преминали вълни и почна една по една болниците да ликвидира ръководството - Лозенец, Александровска, Пирогов", каза Балтов

Стойчо Кацаров се "оказал" , че бил бивш председател на пациентска организация! Аз го знам от над 10 години, не знам как за Балтов се е оказало сега! Ама преди това е бил народен представител, пък преди това зам. министър на здравеопазването на Илко Семерджиев през 99-та!! А Илко Семерджиев го е назначил по време на предното служебно правителство! На тая логика понеже още преди това е бил студент може да каже, че един бивш студент се прави на министър!
"Дойде в МЗ"! Какво значи дойде - щото ти си шеф на болница и той няма как да дойде при теб! Според мен е назначен!
Ужас! Това общество го манипулират до такава степен, че все едно чистачката да държи сметка на шефът на болницата!
Украйна, победа!

Offline mlk

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4161
  • ICQ Messenger - 110536592
  • View Profile
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #4027 on: 16.07.2021, 13:01:07 »
Явно става голямо мазало с делтата. На картинката се вижда - за 40-49 и 60-69 имаме отрицателна ефективност на Пфайзера. При младите пък, все още е положителна. Възможно е да е заради това, че са по-прясно сложени ваксините.А това, което Малоун твърди за ваксините е следното:
------
В общи линии съм съгласен, че ваксините не блокират инфектирането, размножаването и предаването на вируса и затова те не могат да докарат стаден имунитет. Те пазят от разболяване и от смърт. Ефектът им върху инфектирането и размножаването е много по-скромен.
« Last Edit: 16.07.2021, 13:06:55 by mlk »

Offline Dragon

 • Administrator
 • Нямам спирка
 • ********
 • Posts: 5709
 • Администраторът бонбони не пие!
  • Skype Me™!
  • ICQ Messenger - 202143037
  • View Profile
  • http://gtsofia.info/
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #4028 on: 16.07.2021, 14:16:15 »
Изводите ти не са хич коректни.
Първо - при 91% ваксинирани, няма как да се прави сравнение на ефктивността при двете групи, а само при ваксинираните. Шнасът да се заразиш, при положение че почти всичко коло теб са вакиснирани, е чуствително по-малък.
Второ - сега има около 1000 новозаразени на ден с 1 починал или 0.1% смъртност. При предния пик е имало 10000 новозаразени на ден със 100 починали или 1%. Това към момента означава 10 пъти по-малка заболеваемост и 10 пъти по-малка смъртност или общо 100 пъти по-малка смъртност. Това показва една добра ефективност на ваксините (за съжаление в статистиката няма смъртността на вакиснирани/неваксинирани). Тук също имаме 2 условности - не се знае дали това е пикът (трябва да се изчака) и не е ясно колко по-голямо е заразяването с новия вариант.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline mlk

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4161
  • ICQ Messenger - 110536592
  • View Profile
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #4029 on: 16.07.2021, 15:12:44 »
Изводите ти не са хич коректни.
Първо - при 91% ваксинирани, няма как да се прави сравнение на ефктивността при двете групи, а само при ваксинираните. Шнасът да се заразиш, при положение че почти всичко коло теб са вакиснирани, е чуствително по-малък.
Второ - сега има около 1000 новозаразени на ден с 1 починал или 0.1% смъртност. При предния пик е имало 10000 новозаразени на ден със 100 починали или 1%. Това към момента означава 10 пъти по-малка заболеваемост и 10 пъти по-малка смъртност или общо 100 пъти по-малка смъртност. Това показва една добра ефективност на ваксините (за съжаление в статистиката няма смъртността на вакиснирани/неваксинирани). Тук също имаме 2 условности - не се знае дали това е пикът (трябва да се изчака) и не е ясно колко по-голямо е заразяването с новия вариант.
Не говоря за предпазване от смърт или тежко заболяване. Там мисля, че е ясен положителният ефект от ваксините.
А горното сравнение за ефективността е спрямо заразяването. Нека вземем групата 40-49 и за по-лесно приемем, че в нея се включват 1 милион жители.
85% ваксинирани означава, че 850 хиляди са и 150 хиляди не са.
Съответно,
а) 356 души от 850 хиляди са един на всеки 2388 ваксинирани се е заразил.
б) При неваксинираните имаме 54 от 150 хиляди, което е един на всеки 2777.

Т.е. процентно повече ваксинирани в тази група са се заразили, отколкото неваксинирани. Оттам и отрицателната ефективност.

Offline madbatt

 • Запален по ГТ
 • *****
 • Posts: 444
 • antiMASKer
  • View Profile
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #4030 on: 16.07.2021, 23:32:51 »
Странна работа; властите са убедени в положителния ефект на ваксините, народите - не?!
Dream on @Радоц%ет, ама не си в час

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5480
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4031 on: 17.07.2021, 01:13:39 »
Странна работа; властите са убедени в положителния ефект на ваксините, народите - не?!

На английския кораб "Куин Елизабет", при 100 % ваксиниран екипаж с по две дози, отново е пламнала епидемия на борда...................
Свобода за Украйна !

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5278
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4032 on: 17.07.2021, 10:25:11 »
Абсолютно е безспорно, че ваксините образуват антитела. Дори много антитела. Безспорно е,  че тренират имунната система.
Няма никаква представа обаче, всичко това каква и за какво работа върши. Т.е. антителата са като едни спортисти, които пълнят градовете, обаче има шанс да станат мутри,  застрахователни и т.н.
Стигнахме до там, че отрекохме естественият имунитет с реален вирус за сметка на същия имунитет под въздействието на лекарствени.
Направо да бяха казали,  че се признава естествен имунитет при заплащане на цената на две ваксини.

Не,  истината е, че е абсурдно разработен продукт преди 1 година, да се пробутва като панацея срещу щамове, които ги е нямало. Освен, ако просто не си от застрашените групи и да трябва да ти се пази живота.
Украйна, победа!

Offline madbatt

 • Запален по ГТ
 • *****
 • Posts: 444
 • antiMASKer
  • View Profile
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #4033 on: 17.07.2021, 15:24:42 »
Странна работа; властите са убедени в положителния ефект на ваксините, народите - не?!

На английския кораб "Куин Елизабет", при 100 % ваксиниран екипаж с по две дози, отново е пламнала епидемия на борда...................

Самолетоносача на околосветското плаване? Сигурно се е разхерметизирала стоката  :P
Рутинно тестване открива ... к'во?! Докато има тестове така ще е! Излиза, че балона се държи надут от тестовете, а не от заболяването - т.н. "безсимптомни" преносители.

Братята гърци, ги убеждават да се боцкат срещу 500 пари, и понеже не са вчерашни, сега се чудят с колко ли, са били убедени властниците им да ги убеждават?
« Last Edit: 17.07.2021, 16:55:49 by madbatt »
Dream on @Радоц%ет, ама не си в час

Offline mitakis

 • над нещата
 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3942
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4034 on: 17.07.2021, 16:18:50 »
Братята гърци, ги убеждавали да се боцкат срещу 500 пари, и сега се чудят с колко ли, са били убедени властниците да ги убеждават?

Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline HST

 • Запален по ГТ
 • *****
 • Posts: 242
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4035 on: 17.07.2021, 16:41:27 »
Quote from: madbatt
...
Братята гърци, ги убеждавали да се боцкат срещу 500 пари, и сега се чудят с колко ли, са били убедени властниците да ги убеждават?Аз четох за 150...
Да са вдигнали 3 пъти...?

Offline yogimax

 • Ограничени права
 • Запален по ГТ
 • *****
 • Posts: 417
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4036 on: 18.07.2021, 14:22:40 »
Сега пътувам с дачията през Румъния. Никой досега не искаше нищо за ковид. Нито в Германия, нито в Австрия, Унгария и Румъния.
Ако в България искат на Дунав мост, значи са се престарали излишно.
Румънските митничари бяха с маски. Унгарските не и този ми се изкашля точно като отварях кабината. После и се изкиха. Влязох в кабината на тоалетната, даа има и тоалетна и душ кабина в спалното, и стоях там 20 минути, за да се разсея вируса от въздуха ако го е имало. Какъв гадняр, пазиш се цяла година и накрая точно на проверката на личната карта на границата ти се изкашля в купето някой, който трябва да е с маска освен всичко друго.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5278
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4037 on: 18.07.2021, 17:44:35 »
Няма нищо по-гнусно, когато тоя (Орбан) дето въвежда извънредни положения "за всеки случай" се окаже, че най-малко му дреме В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ за хората. То така се оказва обикновено тъй в соц. света - големите борци за здраве (и за други неща) са медийни балони.
Украйна, победа!

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5480
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4038 on: 18.07.2021, 20:21:23 »
Ако в България искат на Дунав мост, значи са се престарали излишно.

На 07.06. сутринта в 00.30 часа българските митничари ми иззеха с мое съгласие PSR теста и си остана при тях. На влизане от Румъния в България на дунав мост при Видин.
Свобода за Украйна !

Offline yogimax

 • Ограничени права
 • Запален по ГТ
 • *****
 • Posts: 417
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4039 on: 18.07.2021, 22:03:44 »
Моят е електронен на телефона и е антиген, няма как да го вземат. На Дунав мост погледна отдалеч бегло към екрана питайки тест ли е и махна с ръка да заминаваме с колата. Можеше да е всичко, въобще не го загледа.