Имам въпрос за новите два вида "дневна" карта, наследници на хартиената такава на цена 4 лв. Едната е 72-часова, а другата -
24-часова. Ако някой гост на София пристигне по работа или с цел туризъм, Ultralight задължително ли ще му е необходим? Има ли възможност за плащане чрез SMS, например, както е за синята зона? Питам, защото това с тази хартия с чип ми се струва усложнение, вместо улеснение.

Първо трябва да си купя едно нещо, после това нещо да го "заредя" и накрая да го валидирам, или поне аз така разбрах. Щеше да е по-лесно да пусна SMS, или пък ако плащам с банкова карта през телефонно приложение, то да ми се връща някакъв едномерен или двумерен (QR-код) баркод, който после само да показвам пред валидатора. Според мен, точно тези дневни карти можеше да ги запазят. Така и така трябва да поддържат служители да раздават тези Ultralight... считам, че тази галимация можеше да бъде спестена на пътниците.
Новата цена от 6 лв. пропуснах да я изкоментирам, но тя и не е нищо особено предвид възможностите, които ти дава. Само с 4 пътувания ще се "избива". Старата цена и без друго ми се виждаше малко ниска, предвид броя линии и обхвата на маршрутната мрежа.