А като машинистите масово пускат съобщението за затваряне веднага след като отворят какво правим?
Не зная кои сте вие и решението какво да правите си остава ваше-стига да не пречите на другите и да нарушавате закона.
Аз ежедневно ползвам метрото като пътник(от доста години) и до сега нито веднъж не ме е стискала/притискала врата, а няколкото пъти, при които съм чакала следващ влак са били поради мое решение от това, че вагона е пълен и няма място (залепяйки се за лицето на някого няма да е най-комфортното решение за пътуване). Влаковете в час пик са на по 3-4 мин или 7-8, което никога не е било проблем за мен.
Бил съм свидетел на случаи, в които хора от стълбите виждат, че във влака на перона влизат и последните чакащи около вратите, правят един спринт по стълбите и слагат "краче" на затварящата се врата мислейки се, че това е вратата в мол-а и фото-клетката ще я отвори - при което резултата беше "краче" между влака и перона и за негов късмет не тръгнал влак.
В час пик на централните станции винаги има хора на перона и хора, които слизат по стълбищата - не е възможно влак да тръгне от тези станции, да е "качил" всички желаещи пътници и да спазва разписанието. Винаги ще има някой, който (примерно) ще тича по стълбите и ще смята, че влака трябва да го изчака понеже той закъснява. Отделно видимостта на станциите с въжените прегради (Rope Screen Doors или "комарниците") за машинистите се влоши значително - колоните по перона влошават видимостта.
Другото, което много обичат да правят част от хората е да оправдават по всевъзможен начин своите грешки и несгоди и в същото време да бъдат много строг и пунктоален съдник на другите хора и професии... в нашите се професии и занимания може да грешим ("човешко е"), намираме хиляди оправдания: среда, външни фактори, международна обстановка, войните по света, нивото на световния океан, подредбата на звездите, магнитни бурии... но другите трябва винаги да са перфектни.
В Софийското метро има "глад" за машинисти - който смята,че е подготвен за тази професия да си подаде молба и автобиография на ул."Княз Борис І" №121