Подвижен състав > Автобуси

Ikarus 280

(1/1259) > >>

vesko76:
Определено най-дискутираната тема в последните 30-40 години,що се отнася до градски транспорт.

Като начало малко интересни факти относно икарусите тук .
Ето тук пък има схеми на няколко разновидности на Икарус.

blagun:
Не знам друга марка возила, която да се е произвеждала толкова много години с толкова малко промени по двигателя и купето. Всъщност, каква разлика има между първите Икаруси 280 от 1973 г. и последните - сещам се само, че едно време дръжките им бяха бели, сега са черни. Разликата в прозорците на някои се дължи на това, че са дошли от ГДР или другаде?

Repcho:

--- Quote from: blagun ---Не знам друга марка возила, която да се е произвеждала толкова много години с толкова малко промени по двигателя и купето. Всъщност, каква разлика има между първите Икаруси 280 от 1973 г. и последните - сещам се само, че едно време дръжките им бяха бели, сега са черни. Разликата в прозорците на някои се дължи на това, че са дошли от ГДР или другаде?
--- End quote ---
тук си абсолютно прав,Икарус 280 не е пипан от неговия прототип до последните му бройки(нашите мисля че са от тях).Навремето като са взимали първите бройки през 70те години тия автобуси са били върха на сладоледа(не знам дали не са били автоматици),и сме си купували определени бройки всяка година,но от 73 год. до 89 год.са 16 години,през това време както всичко друго се е развило и автобусопроизводството. Аз имам информация че като са ходили да взимат последните бройки автобуси Икарус нашите са били скрити в някакъв хангар,просто защото производителя го е било срам от продукцията му,включително Икарус по това време са правили автобуси на светлинни години в технологично отношение пред нашите.  

за сравнение Мерцедес О305 са правени през 70те години,демек 10 години по стари са от нашите Икаруси-а са много по удобни и хубави

blagun:

--- Quote from: Repcho ---...включително Икарус по това време са правили автобуси на светлинни години в технологично отношение пред нашите.
--- End quote ---
Абе не знам, какво са произвеждали, но за последно през 2004 бях в Будапеща и повечето от возилата в МГТ си изглеждаха по класическия начин.

Repcho:

--- Quote from: blagun ---Абе не знам, какво са произвеждали, но за последно през 2004 бях в Будапеща и повечето от возилата в МГТ си изглеждаха по класическия начин.
--- End quote ---
oooooooooo новите Икаруси са перфектни(виждал съм ги само на снимка за съжаление  )шофьора си има плазмен монитор на който вижда какво става при вратите и кога да ги затваря,има камери над вратите които следят,изобщо имат страхотни екстри.Доколктото знам в момента заводите Икарус са Ирисбус или нещо такова и са собственост на Ивеко  

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version