Описаната в червено контактна мрежа вече е демонтирана, като нямам спомени да е използвана активно.
Не знам от къде имаш тази информация, но към днешна дата мрежата си стои и всеки от града може да я види. От там е проектирана да минава тролейбусна линия №1 (виждал съм я), като шофьорите си избираха сами да минават по нея или горе по Царя, поради двойната възможност. Също по Царя е било предвидено да има други връзки на СБА за север и юг, като 11 от СБА до Мототехника ако някога се е изпълнявала и за връзка на СБА с депото. Пробно аз съм виждал 26 от кв. Железник до стадион Берое и Загорка - ЖП гара, а 28 и 35 работеха по-редовно. Според мен могат да бъдат възстановени тролейбусни линии с номера 1, 3 и 28 след като бъдат направени някои промени по автобусните линии, които ги дублират.
Интересно е да се отбележи също, че автобусите по линия №1 минаваха от Цар Симеон Велики по Димчо Стаев, Ген. Гурко, Св. Патр. Евтимий и по Цар Симеон Велики, а тролейбусите по линия №1 от Цар Симеон Велики по Св. Отец Паисий, Ген. Гурко, Ангел Кънчев и по Цар Симеон Велики и с това се различаваха.