За Форума > Изтрити теми
Цветови схеми и салон на превозните средства
NiGhtPiSH:
От доста време си мисля да пусна тази темичка и май момента назря. След началото на 90те наистина може да се класифицира като шарен период в градския транспорт в София. Цветовите схмеми са едно от първите неща за да се изгради корпоративен имидж. Логото на СКГТ в унисон с Герба на София, сайта и прочие също трябва да претърпят цялостна промяна, която да отговаря на един модерен градски транспорт, дори и с наличния подвижен състав.
Трите типа транспорт просто трябва да получат нови цветови схеми от които първосигнално да знаеш, че идва това което ти трябва...
Тролейбусите имат добра схема и според мен, няма нужда от смяна, но при ремонт да се използва едно и също жълто като това на 2602 или 1505 (първите за който се сетих). За салоните как да изглеждат може би 2902 е перфектния като изглед (да видим дали като изпълнение ще е) и да видим още тролеи с такъв салон ще е прекрасно. Също поставянето на гумените дръжки-реклами е много готино.
Като схема за автобусите е малко по-трудно, може би защото всеки си е със собствен цвят, но може без проблем да се въведе единна цветова схема и за концесионерите и за Автото, като например може да се избере нещо свежо например основата за новите Практикери ще е много приятно. Или пък малко преработена оранжево-бялата разцветка, която да следва чертите на автобусите... Или жълто (основен на Райфайзен)-черна покрай престилките и джамовете. А салоните, при изпълнение подобно на 2902 в по-старите (Икарус 280, 0305(Г), Юлие) и перфектна поддръжка на по-новичките Конекта(Г), 0345(Г) ще са супер. А яките Манове могат пре спокойно да са свежички и по-светли като салон и те
Сега иде любимият ни трамваен транспорт, който в оранжево бялата си премяна е ужасен, а да не говорим за Дювазите... Разбира се като се положи върху нормална обшивка, която е гладка и добре китосана. Тук идва пак основата на новите практикери, която седи супер във вариант на ЧКД, София 100 и Т8М-900, което значи, че ако се използва за останалите бараки, пак ще седи супер и свежо подканващо да се качиш. С нормално разположени инвентарни номера и стикер Електротранспорт, който се връзва с цветовете на основата. Може също и оригиналната разцветка на ЧКД Т6А5СФ да бъде за всички трамваи, защото тя е много симпатична.
Дайте мнения и предложения за готин имидж на МГТ!
Repcho:
Според мен автобусите трябва да са зелени (вижте О345Г и тези с реклама на Глобул колко са яки) За тролеите съм съгласен че сегашните цветови комбинации са удачни стига лентата да е жълта а не оранжева. При трамваите като че ли рекламата е най разпространена и почти няма трамвай без реклама така че там съм без претенции
x3m:
еталон ми беше 2604 за хубаво съчетание на цветове.
в момента 2710 доближава най-много злополучно загубения син нюанс.
иначе съм привърженик за икарусовата разцветка за автобусите - возя се в превозно средство, а не в боклуджийски камион, та да е оранжево
maniak:
за трамваите много ми харесва разцветката на модернизираните нископодови.
тролеите - посредата синьо, отдолу/горе - жълто
автобусите - най-доблре по-гаражи и превозвачи. би било готино да се въртят около един основен цвят и друг сменящ се
а иначе къде е сега 2604 и с каква боя е?
conecto:
Нямаше ли подобна тема
Цветовата схема на софийския градски транспорт в общи линии е оформена и едва ли някой ще тръгне да налива пари в пребоядисване на подвижния състав.
Последните поръчки нови автобуси са оранжеви - Ман 262, Кънекто (Г), БМЦ, 0305 и Хюлиез също, а Икарусите обещават да ги разкарат. Дори Карат внесоха оранжеви Кънекто и Ситаро. Зелените мерцедеси по-скоро са изключение.
При тролеите също е ясно - рециклираните Манове станаха сини (макар оригиналното червено да им стои много по-добре - погледнете рекламата на Чио Чипс и първите им снимки в София). Щяха да изглеждат по-добре с по една жълта ивица, както Икарусите. Предполагам, че 2902 ще бъде изключение, като първа по вида си бройка.
Трамваите в София от доста години са си оранжеви и вече се е заформила традиция. Е, последното чадо на Трамкар не е в такава разцветка, но явно са предпочели свеж лайняв цвят.
Не ми харесва шаренията в подвижния състав на метрото - синьо, оранжево, зелено... Аз лично харесвам най-много зелените влакчета и се надявам при следващите доставки да не видим червени, жълти или кафяви.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version