Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Stahlgewitter

Pages: [1] 2 3 ... 83
1
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 18.11.2021, 11:21:49 »
Кой да го докаже ? Или кой ще плати за да се опита да се докаже ?
Отклоняваш въпроса. Ще го задам като за ****: ХАРТИЕНИТЕ разписки отговарят ли на резултатите от машините? Ти провери ли какво ти пише на ХАРТИЕНАТА бележка и пусна ли я в урната?
Аз ще Ви отговоря- хартиените разписки се сверяват само с резултата от машината, но не се сверяват с резултата подаден на  флаш паметта, който реално се предава в РИК. Резултата от хартиените разписки НЕ се попълва в изборния протокол. Или иначе казано- машината е напълно  възможно(технически) да дава един резултат на хартия и друг да бъде записван в паметта.
Много секции въобще не са броили контролните разписки, обикновенно за да бъдат първи за предаване. Няма как изборния ден да свърши в 8 и в 8.30 вече да има секции с попълнени протоколи и преброени разписки готови да предават. В секцията в която аз бях НЕ броихме преференции. Също така и НЕ броихме броя на подписите в избирателния списък. Със сигурност знам за секции в които не е съвпадал броя на гласувалите с броя на подписите в списъка. По време на броенето на разписките и попълването на протоколите нямаше нито един застъпник или наблюдател в секцията ми.
Да се вярва, че по някакъв начин машината избистря изборния процес е  наивно. Преди минаването на машинно гласуване се тръбеше, че то ще спре манипулациите. ГЕРБ възпроизведоха сходен резултат при гласуване с бюлетини и гласуване с машини, а ДПС дори подобриха резултата си с машините. Налагат се два възможни извода:
1- машините не могат успешно да преборят купения и контролиран вот;
2- изборите са били честни и преди въвеждането на машините.
И в двата случая машините са безполезни. Просто Сиела Норма изкара едни пари. Големи пари.

2
Някой знае ли къде е бил изходът на трамвайния тунел по Драган Цанков от към Руското посолство?

3
Разни / Re: Коронавирус
« on: 22.10.2021, 11:06:25 »

2. Второто е за ваксърите от форума. Нали за ви много научни ваксините? Що в Пирогов има опашка за тестове от неваксинирани? Нали лекарите били разбирали? Е като разбират що са без ваксини?
Те нашите лекари би следвало да са и най-добре запознати с ефекта от пушенето и алкохола например, което не им пречи да има пушачи и алкохолици сред тях. Между другото и първите наркомани в България са лекари, имащи достъп до морфин.

Българина традиционно не вярва в науката, а в мистичното и окултното. По нашите телевизии дават врачки... У нас се гледа на кафе, на карти, правят се магии за любов, тричат се кучета, вярва се в кемтрейлс, ХААРП, Илюминати, Скопци, Рептили, Бил Гейтс, 5G, Трилатералната комисия, Билдербергерите... Най-нормалното нещо е българина да е антиваксър, включително и лекарите и учените! Ние сме изостанали от развития свят на много нива, включително и социално. Впечатляващите  размери на антиваксърството, просто са поредното доказателство.

4
Други градове / Re: Сливен
« on: 23.09.2021, 13:33:03 »
В Сливен в момента има ли тролейбусно движение? Наскоро минах през града, макар и за малко, не видях тролейбуси.

5
Тролейбуси / Re: Старите тролеи
« on: 28.03.2021, 16:31:08 »
Навършват се 80 години от първите тролейбуси в София. Историческа ретроспекция.

https://impressio.dir.bg/izgubenata-balgariya/tramvay-bez-relsi-ura-za-parviya-troley-v-balgariya
Какъв цвят са били тролейбуси те?

6
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 18.06.2017, 21:37:14 »
Някаквото журналистче, не е журналистче, а доктор по право от Оксфорд. Нерде Оксфорд, нерде БАН.
Растежът на икономиката се измерва с БВП. Няма такова понятие, БВП нарастнало 3 пъти, иконимиката не. БВП е мерната единица на растежа на икономиката. Все едно да кажеш Килопаскалите са се увеличили 3 пъти, но атмосферното налягане не е.
Когато говорим за БВП, то се дава обикновенно преизчислено към днешни долари, така че тук инфлацията няма пръст! Отваряте сайта на световната банка и какво пише-"GDP per capita (current US$)"
1989- 2477, 2015- 6993 днешни долара. Така че, много моля не намесвайте инфлацията, защото тя е фундаментален икономически фактор и се взима винаги предвид при всякакви изчисления. И най-големият БВП за времето на соца да вземем от 1987 година, пак имаме повече от двойно нарастване. Защо се усещаме бедни? Много просто, ние сме си бедни. И 1989 си бяхме бедни- БВП на глава от населението тогава е едва 40% от средно европейското, да не говорим въобще за западна Европа.
Колкото до капитализма- в Германия има ли капитализъм? Градски транспорт има ли? А когато имаше автобуси на 3 мин. колко хора имаха лични автомобили? И понеже сега ще се каже, че може да са били малко, но са били нови, а сега са втора употреба, изгледайте едно филмче на Top Gear и ще разберете, че един чисто нов соц автомобил  е струвал колкото употребяван западен.

7
На мен, от гледната точка на обикновен пътник, много ми харесват. Много по-добри са от съществуващите подобни. Това ако по стандартите на УАСГ е за 3, не бих си пратил децата там...

9
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 09.05.2017, 23:37:31 »
Американско-британска окупация? Да си чувал за планът Маршал? Американците едни 13 милиарда долара дадоха  на страните в тяхната зона, а не им взеха като съветите.
Относно външния дълг, изясни си понятието публичен дълг, нетен дълг и брутен дълг. Ще ти подскажа, че в статията е даден публичният дълг, а ти си написал брутния. А нетният е дори още по-малък-7 милиарда.  И тук не е толкова важна абсолютната стойност, а отношението и към БВП(както правилно е посочено в статията) и отношението и към фискалния резерв. На НРБ активите във валута са около 600 милиона долара през 1989, а на РБ са еквивалентно равни на 12 милиарда лв. До толкова няма валута в НРБ, че не можем да си платим падежа през 1990 и Луканов обяви мораториум по изплащането на външния дълг. Сам по себе си "гениален ход", но при все това положението е наследено от твоя любим строй. При който ти си живял т, ама не си чул че е фалирал три пъти. Е какво очакваш, в работническо дело да ти съобщят за фалита? Или по По света и у нас. 3 фалита, исторически факт, който никой не оспорва. При първият фалит за да се разплати, държавата използва златния резерв, при втория Брежнев започва да дотира НРБ с нефт, който реекспортираме, ама да вземе Другаря да почине и при третия Луканов налага мораториума; който споменах. А кой фалира държавата 1997? Пак твойте хора.
Нямало рак, ракът идва от стрес. А от Чернобил идва полова мощ, щото радиацията в малки количества била полезна.
Когато се изказваш по тема, по която не разбираш основни понятия, и когато принизяваш макроикономически въпрос до Балканчета, само се излагаш. Апропо, кое ще издържи по-дълго- дъсчена каруца или БМВ да кажем? Ама не се возиш на каруца, нищо че е вечна. Какъв парадокс.

12
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 08.03.2017, 22:49:46 »
Как можеш да имаш визия за времето след мандата си, след като друг ще управлява?

13
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 08.03.2017, 20:19:09 »
Е не са ли маскари? Пишат се десни, а Божин Божинов, кандидат за депутат в 2 района- Бургас и Хасково се снима с бюст на Ленин и вее руски знамена.

14
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 07.03.2017, 11:47:03 »
В допълнение, тъй като някои хора сега ще се изкажат, че сегашния външен дълг е разбираш ли по-голям, трябва да се споменат още няколко неща:
- външният дълг на България през 1990г. е най-големият измежду всички страни от СИВ и възлиза на колосалните 170 % от БВП, по данни от сборника със стати на Андерс Аслунг- След Стената. През 2015 г. Външният дълг на Държавните институции представлява едва 12,5% от БВП. За да бъда коректен, изхождайки от презумпцията, че при НРБ външният дълг включва и всички предприятия, защото те са държавна собственост, то за 2015г. сумарният външен дълг на публичния и частния сектор възлиза на 76.5% от БВП. Или иначе казано 2,5 пъти по-малко от този на НРБ.
- БНБ в момента разполага с еквивалента на 12 милиарда лв. във валутни резерви. НРБ- 300 милиона долара.
- 1 долар от 1990 година е равен на 1,86 долара през 2017. Тоест 10 млрд. долата дълг през 1990 се равняват на сегашни 18,6 млрд. долара
- Българския лев през 1990 е неконвертируем. Никой не може свободно да отиде и да закупи долара над определен лимит, по държавни цени. За черния пазар има най-различни сведения, чел съм за 3-4 лв за долар. В момента е 1,84 лв за долар.

Така картинката за фалита на НРБ става по-ясна.

15
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 24.02.2017, 17:20:24 »
Другаря в тази статия се е поолял. Произвеждаше бронетранспортьори в много модификации: универсални, амфибии, спасителни, санитарни, специално защитени срещу газове и радиация, самоходни установки, танкове с оръдия 122 мм, снабдени с наша радио- и оптикоелектроника.  Произвеждаше само и единствено машини на базата на леко бронирания артилерийски влекач МТЛБ при това по лиценз! И поради тази причина нашата армия беше (и все още е) единствената във Варшавския договор, която си качи мотопехотата на артилерийски влекач въоръжен единствено с картечница Калашников и никога не постъпват у нас на въоръжение нито БТР-70, нито БТР-80, нито БМП-2. При това среден артилерийски влекач, който може да буксира оръдия с калибър максимум 122 мм. Това е единствената бронирана машина правена у нас, като и двигателя и въоръжението са вносни. За разлика от нас  Полша, Чехословакия, Румъния, Югославия произвеждат исатински бронетранспортьори, че и БМП-та, че и танкове...

16
Тролейбуси / Re: Ikarus 280T
« on: 22.02.2017, 19:23:06 »
Нямаше ли и едно ЗиУ запазено в Трамкар?

17
Тролейбуси / Re: Ikarus 280T
« on: 22.02.2017, 19:06:14 »
За кой модел става въпрос, че е купен от общината и никог ана се е движел при нас , че нещо изпуснах връзката?

18
Трамвай по линия 22 (не видях инвентарния номер, карах) в Красна поляна се беше позапалил от към първа талига

19
Разни / Re: Проблеми с компютрите
« on: 16.02.2017, 20:39:27 »
Обикновено има и един четирипинов конектор към процесора.

20
Наскоро видях едно Сузуки Самурай с гребло да почиства алеята, не особено ефективно.

Pages: [1] 2 3 ... 83