Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - hitar_potter

Pages: [1] 2 3 ... 112
1
Само дето би трябвало различните линии да спират на различен знак, а не както дойде... Или да няма изобщо двойни спирки ;)

2
Че той другият Кауфланд е доста близо...

3
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 15.11.2021, 16:49:46 »
Не съм съгласен.

Е какво не си съгласен ?  В САЩ има писано 100 000 страници информация че няма как да се засече програма на машина, която отчита гласовете по никакъв начин, и дори на официална заповед за предоставяне на софтуера на машините са получили, отказ !
Машината е програмируема, и може да се програмира както си иска програмист за отчитане на гласове. Самият факт колко и кои държави използуват машини, трябва да те накара да ти светне лампата, освен ако не е изгоряла.
Начини има, и то много. Щом разчитаме на машини за парите си, няма нещо, което да ограничава приложимостта им в изборния процес. Вотът е многократно по-сигурен с машинно гласуване. Издънките с тъчскрийните и забиващите машини са проблем на конкретната имплементация на нашите машини.

Машина + хартиени разписки е най-сигурният възможен начин за гласуване, съчетаващ предимствата и на двете технологии.
Quote
Да не би да мислиш, че на хартия е най-сигурно??
На хартия искат неговите любимци и той солидарно им приглася, защото в тъмната стаичка може да се снима с телефона избора и после срещу снимката да се получи възнажраждението.
Не само това. Много е и лесно да се „генерират“ невалидни бюлетини и по този начин да се понижи нечий резултат. От предишни избори имаше хора, които се оплакваха, че партията, за която са гласували / преференцията, която са дали е липсвала в окончателния протокол.

Просто това с програмиста, който ще пренастрои машините, е възможно само в нечии кратуни, а в реалността тези, които искат и биха тръгнали да правят шашми не могат да осъществят подобно нещо. Това го могат само програмистите, които са писали кода, но те не са расли в саксия и няма да си сложат главата в торбата с нещо, което може при съмнение да бъде бързо проверено.

Да не говорим, че в случай, че сорс кодът е отворен, може да се направи независим одит. А с външни инструменти може да се провери дали наистина това, което е качено на машината, отговаря на сорс кода на машината.

4
Разни / Re: Коронавирус
« on: 11.11.2021, 10:29:34 »
Забележи, че там почти всички от възрастните са имунизирани, докато по-младите са с по-нисък процент на имунизация. Това е взето под внимание в дясната колона.

5
Разни / Re: Коронавирус
« on: 19.10.2021, 22:20:05 »
Пак ще кажа, че ако имаше критична маса от ваксинирани, може би нямаше да се налага да правим този избор за уязвимите хора. Рискът да се заразят от коронавируса щеше да е по-малък.

6
Разни / Re: Коронавирус
« on: 19.10.2021, 08:50:17 »
Ми идеята принципно е да се ваксинират тези, които са здрави, за да се намали вероятността хронично болните да го отнесат. Ама при 20-30% ваксинирани, изборът на тези хора е да рискуват с ваксината, да се заразят с коронавирус или да живеят като монаси. Смея да твърдя, че при такива обстоятелства ваксината си е най-добрият вариант. Ако 80% бяха ваксинирани, щеше да е друго...

7
Разни / Re: Коронавирус
« on: 08.10.2021, 11:07:30 »
Има много данни за ваксините, ама и много народ си замина точно след ваксинация.
Колко? Повече ли от тези след прекарване на вируса? А „Оцелелите“ след ваксината също толкова ли умират като героите, които стоически са издържали на пропагандата?

Ама к'во ли се и напъвам. В нашата бананова република доскоро се налагаше да се обяснява на хората защо трябва да носят колани в автомобилите. И даже тогава някои се обясняваха, че имало случаи, в които заради коланите са умрели хора. Не се ваксинирайте, не носете колани, не си ремонтирайте колите, даже и може да не се храните – сакън да не се задавите.

8
Разни / Re: Коронавирус
« on: 08.10.2021, 00:05:37 »
Какви са тия данни сега, извадени от контекста? За колко време са? За каква популация? Колко от тях са били ваксинирани? Сигурно не по-малко хора са имали и рожден ден в близките 14 дни преди да умрат. Рождените дни убиват?
Оолег, ама и ти си една шматка. Съмняваш се, че не работели ваксините, а вече има толкова много данни и все някак аргументите са.. изсмукани от пръстите. Впрочем 15-левовата ти помпа пак е от китай :)

9
Разни / Re: Коронавирус
« on: 04.10.2021, 23:39:29 »
Коя статистика да си присвоява някой на ваксинираните? Тази, че почти всички, които умират, са неваксинирани ли?

10
За интервала съм съгласен - редно е да е кратен на час, така че да е елементарна сметката кога ще ти дойде автобусът. През час е твърде рядко, през 20 минути е твърде често. 40 минути развалят симетрията в разписанието  :D
Малко офтопик, но по принцип би било хубаво да се вкара подобна местност и в дневните линии - примерно през 30, 15, 7.5 минути, в зависимост от натовареността. Така ще могат по-лесно да се синхронизират и да се правят връзки.

11
Това, което имаше като нощен транспорт, си беше доста добро като начало. Няма какво толкова да се объркват хората, схемата е елементарна.

12
Сигурно може да се предвиди жестока неустойка при забавяне на доставката. Пък да си правят сметката тези, които искат да участват.

13
Разни / Re: Коронавирус
« on: 26.09.2021, 09:59:02 »
Природата нямада се даде лесно на едни ваксини.
За да стане номера, трябва да има и лекарство.
Ми няма какво да се дава, просто ще се превърне в новия грип, си мисля аз.

14
Разни / Re: Коронавирус
« on: 26.09.2021, 00:04:00 »
Те хората в България може и да не са запознати как работят тези ваксини, не за сметка на това сме рекордьори по процент неваксинирани. Най-често по религиозни причини и догадки   :D

Дания и Норвегия отмениха мерките. Другите западни държави също ще го направят скоро, имат задоволителен процент хора с имунитет. Съмнява ме България да не се хвърли и тя със стадото, макар и с малко ваксинирани, не мисля че ще издържим да поддържаме още мерки при положение, че икономиките на останалите държави ще са се нормализирали. Който се бол-бол, пък останалите ще получат от ваксината на Мангъров.. или ще отпаднат от обществото, който какъвто късмет извади. Та си мисля, че до другото лято и ние ще имаме вече приличен процент хора с имунитет.

15
Да, системата за билетите в метрото е много примитивна. По подобие на хартиените билети, които се дупчат в автобусите :)

16
Разни / Re: Коронавирус
« on: 18.09.2021, 23:59:09 »
Модерна. Нямам познати с някакви кой знае какви странични ефекти от ваксина.

17
Разни / Re: Коронавирус
« on: 17.09.2021, 21:01:54 »
Ехехее! Ти и ваксиниран с такива симптоми.
Аз преди 10 месеца имах по-леки симптоми без ваксина.
А що си ходил на лекар за тези симптоми? А Авирон пи ли?
Реално консултацията беше по телефона. Свързах се с него, защото макар и не твърде висока, температурата си се усещаше гадно и трудно се сваляше. Пък и реших, че така е редно.

18
Разни / Re: Коронавирус
« on: 17.09.2021, 16:16:58 »
Да споделя и аз личен опит, вирусът ме посети. Първите симптоми бяха преди 9 дни – дразнене в гърлото. В петък се потвърти с PCR, като реално тогава беше и първият ден, в който ми беше вече минало (3 дни след първите симптоми). Два дни имах температура 38 градуса и главоболие вечер. Загубих и обоняние за 2-3 дни, постепенно почти изцяло се върна вече.
Изкарах го доста леко, не ми е известно да съм заразил никого, ваксиниран съм. Сега вече ще ме пази и на Мангъров имунитета  :laugh:

19
Разни / Re: Коронавирус
« on: 14.09.2021, 17:30:17 »
Проблем ли е заразяването, ако не води до тежко боледуване и смърт?
Проблем е за тези, които не са с имунитет :)

Pages: [1] 2 3 ... 112