Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - pesho

Pages: 1 [2] 3 4 ... 54
22
Други градове / Re: Добрич
« on: 19.01.2022, 16:54:55 »

Quote
Част от десетте употребявани дизелови автобуса, които дружеството „Градски транспорт“ Добрич взе под наем, вече пътуват по градските линии, съобщи за Про Нюз Добрич управителката Катя Петкова. Превозните средства се осъвременяват, поставят им се информационни табели и поетапно се включват в транспорта. Първите обслужват линиите с номера 111, 201 и 233 от 10 януари.

Автобусите идват от Германия и са били в движение там. Най-старият е произведен през 2000 година, а най-новият – през 2006 година. Всички са с валиден TÜV сертификат и са минали  в Германия проверки за техническа годност.

Договорът е сключен с фирма „Фактор П“ ЕООД. Припомняме, че поръчката по процедура „публично състезание“ бе отворена в края на ноември м.г. На 23 декември стана предаването и приемането на превозните средства, посочи Петкова.

Договорът е сключен за наемна цена от 1 500 лева месечно за брой автобус – максимумът, обявен в поръчката.

„Общинското дружество „Градски транспорт“ се опитва да върне доверието към този вид услуга. Откакто автобусите се движат, хората в града са изключително доволни. Важно е да отговаряме на изискванията за обществен превоз на пътници. Идеята е той да бъде общодостъпен и всеки да може да го ползва. А ние до вчера дискриминирахме хората с увреждания, възрастните, майките с деца“, коментира Петкова.
Към това до края на месеца електробусите Карсан идват в Добрич.

23
Русе / Re: Автобуси - снимки и видео
« on: 12.01.2022, 01:55:40 »Сор 102 и още някой зад него. Снимка по време на бавното им зареждане.

И малко разнообразие, че да не са само ел. возилаОстаналите снимки са тук: https://www.flickr.com/photos/170195318@N08/

24
След намирането на средства за трамваи сега ще има и ел. буси. Този път аз не открих с какви пари се купуват. Те ще са 4 бр. с 3 зарядни. 2 зарядни ще са извън депото, а последната в него. Отново се търсят соло машини с кондензатор или батерия за минимум 20км. Цветовата схема както с хайгерите ще е същата.
https://app.eop.bg/today/180759

25
Днес е пусната нова поръчка. Тя е с пари на ЕС. Отново се закупуват 4 трамвая за междурелсие 1009 изцяло нови. Има опция, че ако участниците предложат по- малко пари ще се закупи и 5та мотриса.
https://app.eop.bg/today/180609
Ако не пиша в правилната тема нека се премести

26
Русе / Re: SOR EBN 9.5 electric bus
« on: 05.01.2022, 22:58:37 »
Селата има кой да обслужва. За летището ще се види като тръгнат полетите. Има много време.
По същество вече имаме одран сор. Късметлията е 110 и си личи бая. Вероятно при птп е надрано при водача в ляво. При положение, че всички 20 машини са тук още не са излизали всички. Както бях писал все още ги пазят. В това се уверих лично като вчера пътувах със 103 по 24. Доста са пъргави и удобни. В пиков час е леко проблем, но хората не са като в консерва и има място. На смяна има поне по 5 сора и е топло. Лятото не беше пестен и климатик. Очакват се всички зарядни. Снимки ще кача в съответната тема.

27
Едно време 25та беше много редовна линия с курсове на 20 мин. Когато дойде Еггед по някаква причина започна рязане. Шанс също бяха с конкуренция и 10 мин интервал на 11 и малко по- големи на 32. Когато Еггед държеше 25,11 и 32 отново 25 се ряза. После остана 11 на Шанс с интервал 12 мин и 7 урбана. 25 зимата бе с 2 коли, а лятото само с ЕДНА. И от там пътниците избягаха от тролея. Дойде 2015та и смяната на жиците. Както винаги нямаше тролеи за 25та. Бе карана с каквото има, но предимно с бусове. И черешката бе с ремонта на кръговото. Тогава нямаше тролейбуси за останалите 6 линии и решиха да спрат без предупреждение 25. После януари се пусна ккм, но 25 отново не. И така тази линия се закри.
А що се отнася до интервалите причината е липсата на водачи. Или поне така се изтъква, но има как да се направят поне малко по-добри интервали. За съпоставка делник в пик са 17 тролейбуси общо.

28
Разписанията в сайта са актуални. Всички билети в тролеите се продават от водача. Наистина в Русе дневна карта за съжаление няма.
До Благун няма да е зле преди да се пише малко да се прочете. Тролеи в Русе годни за работа има и то доста. Чакат се и нови 15. Причината да няма тролеи до гарата е липсата на пътници в 25та линия. Е вярно, че и нейното разписание беше зле, но я закриха. Това, че едно време е изградена много мрежа и се е ползвала сега няма толкова много пътници, че да се пусне в действие.
По отношение нова транспортна схема. Есента на 2019та е приета една лоша според мен, която лятото трябва да започне да действа в някаква форма.
И нещо оптимистично в Русе са пристигнали всички 20 поръчани сора, но от старите тролеи в депото и помен няма.

29
Русе / Re: Русе - обща тема
« on: 29.12.2021, 12:31:36 »
За пръв път в Русе 24ч безплатно возене. То се отнася до 7те тб линии на ОТР. Всеки ще може от 12ч на 31.12.21 г. да пътува безплатно и така до 1.1.22 г. в 12ч. Към това за всички 7 линии всеки, който иска да отиде на площада ще може. По всички линии от 21 до 02,40 ще има курсове.

30
Четете и пишете! В Сливен с 6 нови тролейбуси ще се обслужва линия 201 и ще върнат линия 7. Сега правят пълен ремонт на ТИС и модернизация на ККМ.
Що се отнася до Русе Шкода 21тр наистина са боклуци. Щом едната си дойде само за части. И аз съм на мнение, че Нау са за спешен брак, но в случая без тях отиваме на закриване. То и сега тролеи няма и се движат сорове по тб линиите. Но нека да изчакаме. Както казах има време и ще се купят 15те нови машини. Другата година ще се монтират новите стрелки и малко ще се оправят нещата.

31
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 28.12.2021, 17:34:16 »
От вчера Столична община търси да закупи 5 електробуси. Те ще са 5 бр. с размер 5,5 - 6,5 м. Те ще се използват по проект за градски транспорт при поискване. След края на проекта мидибусите си остават в автото.

32
Като пишете поне прочетете малко. Тези 18 инспектора, които се дават нямат нищо общо с ОТР. Те продават карти или са контрола по автобуси и тролейбуси. Освен това какво искате от дружество на 4 години, което за пръв път купува возила с пари на ЕС. Има проблеми, но са поправими. Краен срок за проекта е пролетта на 2023та г. Нима като столичен автотранспорт има капацитета, вече 4 пъти не прави опити за миди електричките? Нови тролейбуси ще има просто търпение трябва. Ето проведе се процедура за 20 ел. буса, които са в Русе и си работят всеки ден.  Останалите части от проекта ще се направят и всичко ще бъде в срок.

33
То си пише защо е прекратена. Имаше жалба в КЗК на шкода, която комисията отхвърля. Шкода подава жалба в съда и е приета. Вероятно януари ще има нова процедура.
Поне соровете са тук и работят. Очакват се бързите зарядни, че да работят 2 смени.

34
С решение от вчера се пристъпва към подписване на договор с ОТР. Те ще карат всички линии от юни за срок от 10 години.
Както се вижда от репортажа ивекотата са махнати. Единственото живо за сега се намира в двора на университета.

35
Най- накрая промяната започва.
Quote
Oбщинcĸи тpaнcпopт Pyce“ дa пoeмe изцялo aвтoбycнитe линии пpeдлaгa oбщинcĸaтa aдминиcтpaция. Oбщинcĸитe cъвeтници тpябвa дa дaдaт cъглacиe ĸмeтът дa cĸлючи дoгoвop зa пpяĸo възлaгaнe нa oбщecтвeн пpeвoз нa пътници нa тepитopиятa нa гpaд Pyce c вътpeшния oпepaтop.
Moтивитe ca, чe пo тoзи нaчин щe ce пpeмaxнe ĸoнĸypeнциятa мeждy пpeвoзвaчитe и т.нap. вoйнa зa пътници, пopoдeнa oт нaмaлeния бpoй пътyвaния и гoлeмия пpoцeнт нa пpeпoĸpивaнe нa мapшpyтитe. Hoвaтa тpaнcпopтнa cxeмa пpeдвиждa мapшpyти c нaмaлeн дo минимyм пpoцeнт нa пpeпoĸpивaнe, c ĸoeтo oтпaдaт пpeдпocтaвĸитe зa нapyшeния в чacoвeтe нa тpъгвaнe, изпpeвapвaнe и peд дpyги зaĸoнoнapyшeния, ĸoитo в мoмeнтa ca мeтoд нa paбoтa.

Πpи пpяĸo възлaгaнe нa вътpeшeн oпepaтop и пoeмaнeтo нa вcичĸи линии oт гpaдcĸaтa тpaнcпopтнa cxeмa ce пoдoбpявaт възмoжнocтитe зa пoлзвaнe нa ycлyгaтa oт пoтpeбитeлитe. Moжe дa бъдe пpилoжeнa изцялo нoвa тapифнa пoлитиĸa c paзлични oт дoceгa дeйcтвaщитe пpeфepeнциaлни цeни нa пpeвoзнитe дoĸyмeнти, cъoбpaзнo възмoжнocтитe нa дpyжecтвoтo. Aбoнaмeнтнитe ĸapти, ĸoитo ceгa ce издaвaт  зa eднa линия, ce пoлзвaт caмo в линиятa, зa ĸoятo ca издaдeни, тъй ĸaтo oпepaтopитe ca paзлични. Πpи пoeмaнeтo нa пpeвoзитe oт eдин oпepaтop cъщитe aбoнaмeнтни ĸapти щe мoгaт дa ce изпoлзвaт във вcичĸи пpeвoзни cpeдcтвa пo мapшpyтa нa дaдeнaтa линия, ĸoeтo щe нaмaли вpeмeтo зa чaĸaнe oт cтpaнa нa пътницитe и тe щe ce пpидвижвaт знaчитeлнo пo бъpзo. Цeлтa e дa ce пpeдocтaвя бъpз и yдoбeн тpaнcпopт нa пoлзвaщитe ycлyгaтa.

Πpeдвиждa ce дoгoвopът дa влeзe в cилa oт дaтaтa, нa ĸoятo e пoдпиcaн, и дa бъдe cъc cpoĸ 10 гoдини или 120 мeceцa.
/

36
Русе / Re: Русе - обща тема
« on: 01.12.2021, 23:20:01 »
Според информацията, която имах в Русе бяха 14 Нау. Днес обаче по линия 9 бе Нау 779. От рената се пуска по 1 или 2 бройки както и при хес. Шкодите и те са спрени без 5 бр, които ги въртят. Сорчетата бачкат и от доставени 18 миналата седмица се показаха почти всички.
Quote
През 2022 г. докато пътувате с новите електробуси в Русе, ще имате възможност да научите повече за известни русенци, свързали живота и делото си с най-големия дунавски град. Това ще стане, като сканирате специално поставените QR кодове с таблет или мобилен телефон и заредите страница с информация. Инициативата носи името „Пътувай в историята“ и ще се реализира по програма „Знание и растеж“ от Фондация „Русе – град на свободния дух“, „Общински транспорт -Русе„ ЕАД и „Еконт Експрес“ ООД.


37
Други градове / Re: Добрич
« on: 24.11.2021, 10:38:34 »
В Добрич най-накрая ще има адекватен транспорт. Чакат се 4 мидибуса от Карсан на ток, изцяло нови 10 метрови дизелови автобуси 20 броя и 10 употребявани по 12 м.

38
Русе / Re: SOR EBN 9.5 electric bus
« on: 24.11.2021, 00:08:51 »
Трябва да е 118 или 119 сега изложен на изложение в Чехия.

39
Русе / Re: Автобуси - снимки и видео
« on: 23.11.2021, 01:34:31 »
Продължават да се движат сорчетата за сега без проблем и без вандалски прояви. До сега на линия са видени 101,102,103,104,105,106,107,108,110,111,115.40
Днес освен заем за още 6 наута се дадоха и пари за покриване на стари борчове. До сега имаме 14 наута в Русе и платени 12. Очакват се последните 6 наута да дойдат януари месец. За сега от последната доставка са пуснати само 4 от 14 машини. Но за сметка на това соровете се пускат и то доста при налични малко бавни зарядни. На смяна са по 5-6 сора, които се пускат на всички линии. Все още са в отлично състояние дори и тези, които тръгнаха първи. За щастие вандалски прояви нямаме. Само е странно, защо не се увеличават графиците при налични 30-35 тролейбуси и минимум 15 електробуси.
 

Pages: 1 [2] 3 4 ... 54