Author Topic: Самоделните промени по возилата  (Read 177284 times)

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Самоделните промени по возилата
« Reply #720 on: 06.04.2021, 06:36:50 »
Щом разчитаме на стикери, поставени от водачите, да държат превозните средства стегнати, значи ще стигнем далеч. Впрочем един ден карах зад един от тия автобуси с червени лед ленти отзад, в тъмното, и определено набиването на неговите спирачки и изпепеляването на моите очи не помогна за моите реакции... :help:

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #721 on: 06.04.2021, 08:29:57 »
Наистина ни разбирам хората, които се опитват да вадят “рационални” аргументи в полза на подобни цигании. Мисля, че е редно да се върне старото име на темата - “Кичът по превозните средства”.
"На кровове Београда слетела су нова јата телевизијских антена. Оне кљуцају невидљиве телевизијске таласе и носе црно-бела и шарена јаја"

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #722 on: 06.04.2021, 16:19:26 »
Разчита се на ленти, които "изпепеляват" очите при спиране защото болшинството карачи с леки коли са меко казано неадекватни, а друга част просто си купуват книжките. А лед лентата в този вид спокойно може да мине за трети стоп, каквито има по всички превозни средства серийно.  Мен, например, китайските ксенони и супер модерните напоследък LED диодни крушки за нормални фарове също ме "изпепеляват" и бих ги забранил със закон (заедно с разрегулираните фарове), но не пиша всеки ден жалби, за да се спират подобни превозни средства от движение.

ПП - и за мен някой неща са недопустими, като наличието на LED бар - приемам го за проява на кич и цигания и съм съгласен, че такова нещо е за жалба, защото наистина пречи на всички в трафика.
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline HST

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #723 on: 06.04.2021, 16:41:58 »
...  Мен, например, китайските ксенони и супер модерните напоследък LED диодни крушки за нормални фарове също ме "изпепеляват" и бих ги забранил със закон (заедно с разрегулираните фарове), но не пиша всеки ден жалби, за да се спират подобни превозни средства от движение...

Те са забранени - нямаш право да променяш тип, цвят, разположение на светлини... и това трябва да се проверява на (Г)ТП... но...

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #724 on: 08.04.2021, 01:09:25 »
1662 е със свалени сини габарити, останало е само светещото в синьо на инв. номер. :laugh:

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #725 on: 08.04.2021, 21:17:42 »
И сигурно си доволен от себе си , че си допринесъл за един по - добър градски транспорт , а истината е ,че мрънкаш за неща които изобщо , ама изобщо не те касаят . И пишейки жалбата се чувстваш велик , за нещо повече от всички останали ,а всъщност си една 0 . Без лоши чувства ;)
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #726 on: 08.04.2021, 21:47:54 »
Хайде без квалификация кой какъв е!

Слага се кич, не се одобрява премахва се. Точка! Сега е редно всякакви добавени светлини по всички останали возила също да изчезнат, защото са незаконни, а някои от тях и опасни.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #727 on: 08.04.2021, 21:48:12 »
Да, доволен съм. Доволен съм от това, че съм допринесъл поне малко градския транспорт няма да прилича все едно е от третия свят. Забелязах, че на инв.номер все още му стои.  ;)

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #728 on: 08.04.2021, 21:55:16 »
Опасни са многото стари и нови кабели вързани на топка, по които тече ток, но какво опасно има в сините габаритни лампички, ......или просто не са твои вкус и те е яд :laugh:
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #729 on: 08.04.2021, 21:59:01 »
Личи си, че не си шофьор и не караш вечерно време за да разбереш какъв е проблема. Когато дойдеш на моите години, вземеш си шофьорската книжка и почнеш да караш ще разбереш за какво става въпрос.

И ще те помоля да не ми даваш квалификации какъв съм. И напротив, касае ме, аз плащам данъци с които се купува подвижен състав, и не може шофьорите да си правят каквото си поискат по возилата които не са техни.
« Last Edit: 08.04.2021, 22:01:04 by Mammoth »

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #730 on: 08.04.2021, 22:08:05 »
аз плащам данъци с които се купува подвижен състав

Мноу Хамерикански филми си гледал.
С Европейски пари са.
Иначе светлинките привличат като магнит очите на хора без, или с малко опит, също и тези управляващи с очила.
Свобода за Украйна !

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #731 on: 08.04.2021, 23:09:57 »
Европейските пари пак са наши пари - всяка държава плаща членски внос.
"На кровове Београда слетела су нова јата телевизијских антена. Оне кљуцају невидљиве телевизијске таласе и носе црно-бела и шарена јаја"

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #732 on: 08.04.2021, 23:55:02 »
Европейските пари пак са наши пари - всяка държава плаща членски внос.

Абе пак американски филми................
Свобода за Украйна !

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #733 on: 09.04.2021, 02:07:46 »
По-скоро сините LED габарити пречат на електрониката и на таблото свети някакъв чек, който изгасва след поставяне на фабричните такива, отколкото жалбата да е променила нещо. Или всяко чудо за три дни - т.е. все едно нищо.

Или когато цялата система е пред разпад, но се пишат жалби за... габарити?! Понеже отстрани винаги е по-различно (мрънкащите не ги карат - това вече всички го разбрахме!) и от много гледащи отстрани, ама НЕкаращи, след време да не се стигне до ситуация, в която няма да има кой да ги управлява въпросните превозни средства (тролеи и автобуси), закупени със средства от €$ естествено, поради липсата на свобода за това дори как водачите да си организират работата ?!
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Offline madbatt

• Запален по ГТ
  • antiMASKer
    • View Profile
    • Email
« Reply #734 on: 09.04.2021, 11:50:12 »
Нещо за копърките от махалата с китайския ксенон, или те не дразнят нощното виждане на данъкоплатците?
Dream on @Радоц%ет, ама не си в час

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #735 on: 09.04.2021, 12:30:46 »
Всичко може да се коментира в съответните теми. Тук се коментира единствено подвижния състав на МГТ.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline SashoGrigorov

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #736 on: 09.04.2021, 22:18:42 »
Вече и 3151 е с бели тасове.

Offline TRIZUBECA

• Маниак
  • пендел
    • View Profile
« Reply #737 on: 10.04.2021, 13:38:02 »
1176 със свалени бели тасове; сега е като 1173 с тасове от БМЦ Просити
« Last Edit: 10.04.2021, 13:51:20 by TRIZUBECA »

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #738 on: 12.04.2021, 17:06:54 »
Моля да ми обясните едно нещо - от една страна казвате, че заплатите на шофьорите са ниски. От друга, защитавате тяхното "право" да пипат по електрониката на превозните средства и да ги кичат с лампи, кръстове, полумесеци и какво ли още не.

Беден шофьор ще тръгне ли да си харчи парите за лампички? НЕ!
Водачите нарушават ли целостта на превозните средства със своите украси? ДА!
Автобусите с допълнителни светлини повишават ли безопасността на движението? НЕ!
В този смисъл трябват ли глоби за нарушаване на заводския вид (и по този начин гаранциите на возилата)? ДА!!!!

Спрете да оправдавате кича. Ако толкова ви се кичи, вадете елхите, че зимата се завръща и СВАЛЕТЕ ОТВРАТИТЕЛНИТЕ ЛЕНТИ И КРЪСТОВЕ ОТ ПС!!!
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #739 on: 13.04.2021, 02:06:59 »
И по какъв начин и с колко ще се повишат заплатите на шофьорите ако същите свалят светещите кръстове или някой започне да им налага субективна глоба за кич, която повече от спокойно ще може да бъде обжалвана дори без да се излиза по-далеч от гаража?

Колко подвижен състав трябва да се изпотроши, за да се усетят някои, които не работят такава работа (или изобщо не са се занимавали с поддръжка на служебни автомобили например) че по-добро решение от прикрепената езда няма (или поне доказано по-добро за нашите условия)? Девет баби, хилаво дете. Подсказка: не е като да ти се развали монитора в някой офис и да трябва да седнеш на мястото на колежката.

Беден шофьор ще тръгне ли да си харчи парите за лампички? НЕ!
Пак ли трябва да започваме с темата за личния състав и ТРЗ? Такова нещо като "беден шофьор" не трябва да има - т.е. за да е на ниво, не трябва да е беден. А докато е "беден" и го глобяват всякакви чичковци в униформи за щуротии - няма да се интегрира, а по-скоро ще емигрира. Защото професионалната книжка е скъпо удоволствие, а опитът си е съвсем отделен.

ПП - нещо не се възмущавате на морето от автомобилен трафик с китайски ксенони и нерегулирани фарове, за които казваше madbatt, само мен ли ме изпепеляват вечер  :rolleyes: ?