Начетох се на много глупости...
Та сега да се включа и с моето мнение по няколко въпроса.
31/31А/29:
Простащина е за една спирка да обикаляш половината град. Във Варна никога не са се правели адркватни временни промени на маршрутите. Но чак така никога не е било! 31то е имало проблем с центъра на Виница и тогава ТТ бяха го въртели дори с дългите на триъгълника на сп. Чешмата заедно с 31А. Друг, но неудобен вариант е през уличките на Виница и само къси коли. Както е на 10 мин. щеше да е идеално. За 10минутния интервал- това ме зарадва много. 29 можеха пак като ТТ да го въртят с инвалидните или Ивекотата (Otoyol) тръгващи зад 31 в определени часове за да возят само Аладжата. ТТ така въртяха 29 с 2095. Тогава беше интересно, уви нямах с какво да снимам автобус по линия 29 без 31. Линия 29 само да вметна по документи (които съм виждал) е "бърза", като 26, 27, 28- от Резервоара трябва да спира на Горна Трака после центъра на Виница, Обръщача и към вилната зона. Така се караше от 2095. Друга идея която може да е целогодишна- 31 ЖПГара - Виница - Дружба - ЖПГара и 31А ЖПГара - Дружба - Виница - ЖПГара. Двете линии на по 15-20 мин. С 10-11 соло коли. Така ще се извози адекватно и вилната зона. Апропо от лични наблюдения, както и от приказки на работещи- в момента 31 се пълни повече от преди най-вече от вилната зона. А и аз колкото пъти минавам по ул 31та всички спирки са с поне 2ма човека.
109 и 409
Макар че мина ремонтът- цялата галимация има решение с преминаване покрай ВСУ и обръщача на хотел Атлант, където ходеше 51. Улицата е широка и излиза зад сп. Ген. Заимов.
10:
От Х.Димитър до ЖПГ това не е 10 а 13Б. По-разумно би било на Подвид автобусите да завиват наляво, Христо Смирненски (сп Вятърна мелница за 25 и 12), ВиК за 12, 24, 25, 35 и нататък по маршрута. Ще пропусне само Зеленика и Спартак.