Транспортът в другите градове > Варна

Маршрутни таксита

(1/7) > >>

transtriumf:
Става дума за така наречените "маршрутки", които ни возят за по 1.50. Предвид плачевното състояние на автопарка (раздрънкани и издухани каручки) тази цена е безумие, но въпреки това хората ги използват заради бързото придвижване. Освен това и шофьорите не ги пазят много. Едно единствено возило има що-годе приличен вид и това е 6689, което си заслужава парите, защото има страхотен климатик, музикална уредба и затъмнени стъкла. От доста години е във Варна, но от 1-2 години кара градско и затова е запазен Фолксвагена. Днешния случай с една от маршрутките доказва колко са амортизирани вече (макар да не са кой знае колко стари) и какво е нивото на поддръжка. До двете кули на една от всичките каручки й се бяха запалили спирачките и пушеше. Парите от билетите бяха върнати на пътниците.

Tisho:
1. Мисля че имаше отворена тема за тях.
2. Никой тук не се интересува от тях, не знам защо подлежат на коментар.
3. И да, отвратителни са, но... са удобни по някои маршрути...поне в София, във Варна са безполезни, освен ако става въпрос за транспорт след 22ч.

dj_the_bus:
Това е най-безполезния и разхитителен транспорт във Варна, поне за мен. По отвратително, може да се каже, че бие тролеите. "Маршрутно такси"- туй кой го измисли и за чие бюрократично удобство? Тия "маршрутки" са остатък от така наречените дъмпери. "Експресен" превоз по маршрута на някоя автобусна/тролейбусна линия. Тези дребни и вредни неща само пречат и създават предпоставки за ПТП заради поведението на шофьорите. Плюс това возилата са под всякаква критика. Линиите 20, 22 и 82 са прекалено къси за пускането на екпреси по маршрута, въпреки че има линия 122, а на времето имаше и 120.
По-добре да бяха направили някакъв "сити експрес" с градски микробуси, по маршрута на някои линии, но да спират само на възлови спирки. Че даже и да се отклонява от оригиналния маршрут на линиите. Да речем градски екпрес може да се пуска от сп. Иван Рилски, Автогарата, Катедралата, Севастопол, Академията, Делфинариума, Почивка, Марек, Миньор, Слънчев ден, Златни пясъци (влиза в комплекса). И това на всеки 30 мин. По маршрута на 148 или микс между 148 и 14 може да се използват подобни малки бусове за нощна линия. Но без фантасмагории в подобна западаща обстановка.

l_bard:
Миналото лято поне маршрутките по 120 въртяха и през нощта и имаше някаква полза от тях, а тази година никакви ги няма.

dj_the_bus:
2010г. беше върхът на сладоледа за 182. Тогава 182 въртеше то 3 ч. 03:30 от Катедралата. Сега мисля че са до 1 ч. максимум. Обаче преди малко повече години, маршрутките въртяха от 22 до 24/ 01 ч.  с цена на билета един лев, като компенсация, че няма късен транспорт.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version