Транспортът в другите градове > Варна

Автобусен транспорт-Варна - АРХИВ

(1/627) > >>

min4o-praznikov:
Айде вие сте...

Marti:
До юни монтират детектори по светофарите                    
До 1 юни се очаква по всички светофарни уредби по двете най-натоварени отсечки - от Полиграфията до сп. Явор и от Икономическия университет до т.нар. пробив на "Цар Освободител", да бъдат поставени специални детектори. Целта им е да следят транспортните потоци, а благодарение на контрола чрез интернет връзка ще има възможност за регулиране на движението в най-натоварените точки. Това обясни вчера пред журналисти Теодор Авджиев - управител на общинската фирма "Автоматизирана система за регулиране и управление на движението" (АСРУД). Той посочи, че самата система, която е разработена и предстои до септември да обхване още по-голяма част от транспортната схема на града, струва около 320 000 лв.
Това е голямата заслуга на този екип, похвали работещите в АСРУД кметът Кирил Йорданов. Разбра се, че за подобна система цената, която би поискала реномирана западна фирма, не би паднала под 1,5 млн. евро. Целият проект за осъвременяването на управлението на светофарните уредби ще излезе 1 млн. лв. В бъдеще той ще бъде доусъвършенстват с въвеждането на видео камери. Предстои да бъдат изградени видеоконтролер и видеостена, посредством които получаваната информация в бъдещия диспечерски център ще може да се предоставя и на Бърза помощ, пожарната, полицията. След време автомобилите на тези служби ще могат чрез безжична интернет връзка да искат "зелена вълна" в спешни случаи.
Управлението на светофарите се извършва от интернет чрез sim-карти, а връзката със сървъра не може да бъде атакувана от хакери, увери Теодор Авджиев.
Подобна система се въвежда за първи път в страната, каза той, а от екипа му настояха, че Варна е "пионер" и във въвеждането на т.нар. обратно броене по кръстовищата, а столицата си е приписала незаслужено първенство.

Bus_lover:
И сега аз не разбрах онова израелтянче Еггед съществува ли наистина или е плод на нечия фантазия? Щото ако съществува, да дойде и в Бургас и нас малко да пооправи.

Marti:

--- Quote from: Bus_lover ---И сега аз не разбрах онова израелтянче Еггед съществува ли наистина или е плод на нечия фантазия ? Щото ако съществува, да дойде и в Бургас и нас малко да пооправи.
--- End quote ---
В Транстриумф има Еггед но нещо май Израелеца не му харесват нещата с Варна.
Два светофара ще бъдат поставени до края на месец Април по буливард 3-ти март

min4o-praznikov:
Във Варна най-проблемния булевард е 3-ти Март по отношение на регулация(сфетофари и т.н )и настилка

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version