Транспортът в другите градове > Варна

Доставка на 30 нови тролейбуса за Варна

(1/23) > >>

KRAKOMOBILA:
Бургас Бус обяви поръчка за доставка на 100 броя чисто нови тролейбуси за няколко града в България. Един от тях е Варна - трябва да бъдат доставени 30 тролейбуса. Офертите са пуснати на 08.03.2013 и трябва да бъдат отворени на 11.03.2013 - очакваме информация, кои са участниците в конкурса.

hektorboba:

--- Quote from: KRAKOMOBILA on 10.03.2013, 13:55:57 ---Бургас Бус обяви поръчка за доставка на 100 броя чисто нови тролейбуси за няколко града в България. Един от тях е Варна - трябва да бъдат доставени 30 тролейбуса. Офертите са пуснати на 08.03.2013 и трябва да бъдат отворени на 11.03.2013 - очакваме информация, кои са участниците в конкурса.

--- End quote ---
Шкода,СОР,Богдан,ЛАЗ, АЛФА„Тролза

viktorlc:
Шест оферти в търга за доставчик на нови тролейбуси в четири града по ОПОС

Чешката "Шкода електрик" е вероятният изпълнител на поръчката

Шест компании и обединения подадоха оферти в обявената от "Бургасбус" ЕООД обществена поръчка за доставка на тролейбуси за обществен градски транспорт за нуждите на общините Бургас, Варна, Плевен и Стара Загора.

Чешкият производител "Шкода електрик" е единственият допуснат до етапа на договаряне и е вероятният изпълнител на поръчката. До дни предстои комисията по търга да излезе с решение за избор на изпълнител.
Крайният срок за реализация на поръчката е дванайсет месеца. Финансирането е по проект по ОП "Околна среда".

Оферти подадоха освен "Шкода електрик", чешката "Сор", полско-украинската "Урсуз – Богдан", украинската ЛАЗ, българско-руски консорциум "Е-трансервиз" ЕООД, Бургас, с участието на руската "Тролза" и "ВМЗ груп", Руска федерация. Поръчката е в четири лота, като всеки град е в отделна обособена позиция. Тъй като е пусната с процедурадоговаряне, фирмите представят оферти и до етапа на договаряне се допускат само одобрените кандидати, като ще се работи по подобряване на предложената офертата на единствения допуснат до този етап кандидат "Шкода електрик", научи "Строителство ГРАДЪТ.

Единствено чешката компания е отговорила на всички изисквания, включително за европейско подобрение.

При оценката с най-голяма тежест е предлагана цена - 30 точки, срокът на доставка е 20 точки, гаранционните срокове – 18, разходът на електроенергия на превозното средство – 15, техническите характеристики - 9, техническите решения, подобряващи безопасността на движение и токоснемането – 6, гарантиран срок за осигуряване на резервни части след доставката на последния тролейбус – 2, предложеното допълнително оборудване носи общо 4 точки - 2 за осигуряване на видимост на водача на превозното средства и 2 за информационното обслужване на пътниците.

По поръчката се очаква да бъдат доставени минимум 22 тролейбуса за община Бургас, поне 30 тролейбуса за община Варна,  минимум 40 тролейбуса за община Плевен и най-малко 8 тролейбуса за община Стара Загора. Освен доставка на нови тролейбуси в четирите общини в поръчката се включва пускането им в експлоатация, обучение на съответния персонал на оператора на транспортните средства във всеки от градовете и гаранционно обслужване. Очакваната обща стойност на поръчката без ДДС е 81 408 300 лв., като обхватът й е между 81 408 300 и 97 689 960 лв. в зависимост от резултата от договарянето.

Едно от минималните изисквания е за последните три приключили финансови години в периода 2010 - 2012 г. кандидатът да има минимум 18 млн. лв. без ДДС оборот от доставки или продажби на тролейбуси, ако участва само за обособена позиция 1 (община Бургас); поне 25 млн. лв. без ДДС, ако участва само за позиция 2 (община Варна);  най-малко 33 млн. лв. без ДДС, ако играе само за позиция 3 (община Плевен); и минимум 7 млн. лв. без ДДС, ако участва само за позиция 4 (община Стара Загора). 

Продажби за 3 милиарда и нетната печалба е 700 млн. е отчела чешката Škoda Electric за 2011 г., показа справка на сайта на чешката компания. В края на марття е подписала  договор доставка на 21 тролейбуса марката "Шкода 2006-2011" за Теплице, разположен в северната част на Чехия, а малко преди товаедно от дъщерните дружества в компанията - "Škoda Транспорт", е спечелило търг за доставка на 60 трамвайни мотриси за турския град Коня.

http://stroitelstvo.info/show.php?storyid=2059764

xxxtoshev:

Отпушиха доставката на новите автобуси и тролеи

Комисията за защита на конкуренцията е отхвърлила като несъстоятелни жалбите на фирмите, отпаднали при конкурсите за 2 от ключовите обществени поръчки – за доставката на нови автобуси и тролейбуси. Новината съобщи за агенция „Черно море“ местният лидер на ГЕРБ и председател на финансовата комисия към Общинския съвет Иван Портних. Той коментира, че становището на КЗК доказва, че процедурите са изключително прозрачни и гарантират на Варна изборът на най-добрите оферти. Теоретично е възможно да последва обжалване пред Върховния административен съд, призна Портних, но изрази надежда, че съдебните лостове няма да бъдат използвани за излишно протакане на транспортните мегапроекти.
Веднага щом съответните договори бъдат подписани, полската компания „Соларис“ може да достави поръчаните 70 нови автобуса до 2 месеца и половина. При същите срокове пък от компанията „Шкода“ ще трябва да доставят във Варна и 30 нови тролейбуса,

Източник: http://www.chernomore.bg/index.php/component/content/article/35-fpnews-varna/38185-2013-05-20-14-24-06

dj_the_bus:
Най-накрая! Дано вече всичко е гладко и да се зарадваме след два месеца и половина-три!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version