Транспортът в другите градове > Варна

Ферибота в град Белослав

(1/4) > >>

Ivo:
Интересувам се от информация, актуално разписание и тн. на ферибота в град Белослав Варненско. Ферибота се използва като ГТ, някъде чета че се движи на интервал 15-30 мин.,в различните часови зони има часове за профилактика, но актуално разписание не откривам. Дори в това клипче, пише че ферибота е безплатен, може би е част от градския транспорт на града? Мога ли да се кача пеша на него, вместо с автобус на ГТ или кола, гледам на клипа има и салон за пътници. Всякаква информация е от полза, впечатления всичко.

blagun:
Фериботът не е част от ГТ на Белослав - той е целият ГТ на градчето. С построяването на канала между Варненското и Белославското езеро градчето е отрязано на 2 части като по-голямата част от него е откъсната от гарата. Както пише в коментара на клипчето, в началото е имало понтонен мост, който през 1976 се преобръща от претоварване и загиват 35 души. Строеж на нормален мост би било скъпо начинание, тъй като той трябва да бъде достатъчно висок, за да минават под него големите фериботи Варна-Иличовск/Одеса (или да е с механизъм за вдигане и сваляне). Оттогава е фериботът, а освен него общината има и малко корабче, което спасява положението с пешеходното пресичане при тежки метеорологични условия. Разбила се, че ферито вози пешеходци освен автомобили.
В друго клипче го има разписанието, но този вид возила обикновено тръгват, след като се напълнят:

Ivo:
Еми тогава остава да ви представя и ГТ в град Белослав именно ферибота. Оказа се че наистина е безплатен. Салона за пътници вътре е с дървени пейки, много хубаво се чува двигателя вътре. Автобуса се качва също на ферибота, снимал съм го на една от снимките. Като всеки ГТ и този с ферибота си има върхов час и също става тъпканица, на 3-тата снимка се вижда.

Няма да повярвате обаче как спира ферибота-вижда се как е направена бетонна наклонена рампа, та спирането е като ферибота се блъсне в наклонената рампа и се чува страхотен гръм и скърцане, който ехти в целия район и това е на всяко спиране. Яко е  :)  На последните стнимки се вижда, как понякога ферибота закъснява, защото изчаква преминаването на голям кораб през канала, вижда се и колко наистина е горомен кораба, по ферибота до него. Интересно докато си пиеш кафето на центъра на Белослав и по канала да мине това нещо близо до теб. Като стане така се образува километрично задръстване от коли обаче и не знам последните колко чакат.

Ivo:
 :D

ozzy:
Хубаво е, че има редовен транспорт и то безплатен. Но самото строителство на този канал е довело и до голяма екологична катастрофа, отделно и неудобството да разделят града по този начин :/

Тук пише за трагедията от 7 ноември 1978г., 65 човека са загинали, жалко за тях!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version