Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - The Freshmaker

Pages: [1] 2 3 ... 183
1
....
Само дето е доста след средата на автобуса. Как може да не видиш 19м автобус, да преминат 18м от него и ти да се удариш в 19-ия, при все че пълзиш с 15км/ч? Е това не ми е ясно.....
А лумпените, спрели перпендикулярно на улицата в кръстовище, забелязваш ли ги!?

И пак да ти се каже, може би вече имаш години за шофьорска книжка, но е ясно, че не си дорасъл за нещо повече.... И в ЗДП си е написано, и в училище се учи (по физика), защо трамваите са привилигировани участници в движението и то много повече от любимите ти автобуси.....
Виждам ги и какво? Трамваят е по-висок от тях. И само за сведение - категориите в шофьорската ми книжка са повече от твоите, също така е за срок от 5г, а не за 10.  ;)

Предвид мъдростите, които пишеш, когато заченеш явно любимата ти измислена война между трамваи и автобуси и въобще между трамваи и останалия свят - още по-зле за теб, неделен шофьор да ръси подобни неща е донякъде ОК, но такъв с професионална книжка... не ми се говори.

2
1623 - ТБ2

3
Трамваи / Re: Т8М-300(България 1300)
« on: 09.04.2021, 20:35:02 »
Чудесно му стои тази реклама, най-любимият ми български трамвай, страхотна машина беше като за своя вид.

4
Изтрити теми / Re: Aвтомобили
« on: 06.04.2021, 20:03:42 »
2021 е, к'ви УАЗки  :neznam:

Благодаря, че обогати темата.

5
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 06.04.2021, 18:49:34 »
УАЗ 452 и 469, тоест съответно бусчето и джипката, като техника под ламарините са абсолютно едно и също нещо, само каросерията е различна, тоест, каквото има едното като техника, това има и другото, без никакви по-съществени изключения или разлики.

6
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 01.04.2021, 21:10:16 »
Или още по-точно - променя предавателните числа на трансмисията така, че покачва използваемите обороти на двигателя до диапазон, в който двигателят разполага с по-висок въртящ момент, избягвайки ниските обороти, където тягата е най-малка, иначе да, не променя мощността по никакъв начин. Иначе реално не променя и въртящият момент като максимална стойност.

7
За почитателите на светодиодните феерии горещо препоръчвам да издебнат 3616 някоя вечер и да го разгледат отпред - ще останат безкрайно щастливи, усещането е за нещо средно между Лас Вегас и Дубай, но за съжаление само в синьо, не се съмнявам обаче, че творецът вече има в главата си и други цветове.

8
Васко, аз имам по-добра идея за частта, където водачите след всяка спирка преди променения участък казват по 5-6 изречения - при всяка промяна твоя милост се включва с пряка връзка във всяко превозно средство след всяка спирка и обявява каквото си пожелае, може и в рими да се изразяваш, може и радиотеатър да правиш през останалото време или пък да декламираш патриотични стихотворения, да казваш прогноза за времето, такива неща - така най-сетне светлата ти и вечно будна за неправдите и несгодите личност ще има реален принос към транспорта в този клет град!

9
А всъщност чий гениален инженерен ум е решил наистина аварийната спирачка да бъде на бутон отстрани на вратите - освен ако аз нещо си измислям, преди в българските трамваи не беше ли едно отделно устройство, с дърпаща се надолу ръчка, боядисано в червено, което нямаше как да бъде объркано с нещо друго?

10
Изтрити теми / Re: Наряди
« on: 26.03.2021, 15:36:06 »
26.03.2021
1110 - 83/17 втора смяна

1125 също беше на 83 късно вечерта.

11
Тролейбуси / Re: Škoda 26Tr Solaris (1603-1632)
« on: 26.03.2021, 15:10:57 »
В крайна сметка 1627 е пратен на основен ремонт, проблемите със задвижването са се оказали по-сериозни от очакването.

12
От една страна разбирам недоволството да се отнема служебен автомобил за такива нарушения, но от друга страна го подкрепям. Няма по-добър стимул от финансовия да се избие менталната нагласа „това не е мой проблем“. Някой питаше какво става, ако спрат 10 автобуса – ами ще си имат огромна обица на ухото и ще си променят процесите така, че да не допускат такива водачи на работа повече!

Абсолютно, да не говорим, че като на няколко водача като този анимационен герой и най-вече на техните преки началници от ниско до високо ниво им се наложи да платят солидно обезщетение заради причинените от тях загуби на дружествата, които им плащат заплатите все пак, всички по веригата ще си имат едно на ум. Просто си излизам от кожата от яд като гледам как сме по-зле от някои държави уж от третия свят в някои отношения, просто защото цялата ни система е измислена и неработеща...

13
Похвала за водача на 1629 по ТБ4 тази сутрин - мисля, че е новобранец, затова и пиша похвалата. Много плавно, грамотно и приятно каране, бързо, стегнато, без никакви ненужни резки движения, пазеше доколкото е възможно тролея от неравностите, спираше идеално в джобовете на спирките, накланяше тролея при качване и слизане на възрастни и трудноподвижни хора, изобщо явно човекът си обича работата или поне я върши както трябва - браво.

14
1220 със свалени регистрационни номера от КАТ. :eek:

Поради каква сериозна причина ? Техническа ? Употребил нещо водач ? Защото по принцип КАТ не се занимава с МПС-та на МГТ.
Водачът е хванат с алкохол. Отделно от това книжката му е била взета за алкохол и е карал без книжка.

Държавата на ограничените невъзможности, в която всички процеси се ръководят просто блестящо... В сравнително нормална държава за подобно нещо не началника на гаража, ами минимум началника на Автотранспорта щеше да си замине, тука освен водача няма да го отнесе никой, и така докато следващото пиянде-рецидивист се качи да вози хора...

15
1661 отново е на линия след удара с бетоновоза.

16
Не ми побира главата що за идиотщина е правел този с бетоновоза, добре че няма пострадали.

17
1661 днес е претърпял някакъв инцидент по ТБ5, към 14 часа го прибираше аварийна към депото, със счупено предно стъкло от страната на водача, в нещо високо се е ударил, щетите са почти до горния край на стъклото, не видях дали има други поражения освен по стъклото.

18
Снимки / Re: Снимки (трамваи)
« on: 10.03.2021, 17:33:43 »
Позакъсняла зима :)


19
2151 - 280

20
Аз за хора като Васко, за които всичко, по-бързо от пешеходната скорост е извънредно опасно и потенциално убийствено (не виждам защо въобще трябва да се обръща внимание на подобни изблици, това са обсесии, за които си има терапия...), не разбирам само едно - защо чисто и просто не ходят пеш - здравословно, сравнително безопасно (не е съвсем безопасно, но не искам да бъда аз виновен за възникване на нови обсесии), чиста работа - и никакви душевни терзания кой как щял да ги кара с умопомрачителната скорост от 27 километра в час, докато свитата им душица иска не повече от 17 километра в час в този конкретен момент.

Pages: [1] 2 3 ... 183