Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - passenger

Pages: [1]
1
Въпроси / А505 до Враня
« on: 11.09.2016, 13:07:44 »
Онзи ден бях на Враня по работа, във връзка с концерт класическа музика. Сега се замислих че съм виждал обозначен А505 на Орлов мост в зелено, но няма разписание и никога не съм го виждал. За сравнение автобус до Ринг мола който допреди 1 септември спираше на Орлов мост, често съм го виждал. На Софиятрафик има разписание. Та въпроса ми е съществува ли такава линия и какъв модел автобуси се движат по нея. И има ли алтернативен транспорт който да спира там.

2
Ходил съм в Прага, както и на други места в Чехия. Това е може би най-близката за мен държава след България. Посочих го като добър пример. Никога не съм искал в нашето метро да има еднакви табели, напротив - би било интересно да се запазят старите модели табели при старите станции. Кой си ти че да ми правиш забележки и да ми затваряш устата? Голям защитник на Спаси София излезе, няма що. Направо отивай да им направиш по една свирка. Откъде накъде ще забраняваш на хората да си изказват мнението? Особено след като се видя че предложеното от тях оповестяване изобщо не е цвете. Като гледам си част от стадото и такъв ще си останеш. И гледай да не преяждаш, че следващия ти аватар може и да не се побере...

3
Разни / Авиомоделизъм
« on: 02.07.2016, 15:50:24 »
Някой занимава ли се с авиомоделизъм? Можете да се похвалите с вашите творения тук :)

4
Разни / Нереализирани проекти
« on: 27.06.2016, 18:51:12 »
В темата за ретро снимки Васко спомена нереализирания плавателен канал в София. Та да не правя офтоп в онази тема, да питам тук - къде точно в Младост трябваше да минава канала - някъде в близост до днешния Ляпчев ли?

5
Не знам колко е сериозна тази новина:

Quote
Ски писта и лифт над Слънчев бряг

Кабинков лифт над Слънчев бряг ще свързва уникални местности и природни забележителности. Пряката линия, която ще осигурява дори възможности за ски през зимата е на общинските съветници в Несебър, научи Дарик. В момента се изготвя проект, а местния парламент ще търси финансиране.
Проучвания и опити за реализация на идеята местостта над Слънчев бряг да се експлоатира и като ски курорт са започнали още преди 30 години.
Уникалното на лифта ще бъде връзката му с четири минерални извора, които на този етап са запечатани.
Въжената линия ще тръгва от КПП Кошарица до заличеното през 1972 г. село Плазовец в Община Несебър.
Мястото е идеално за туризъм от различен характер, включително и археологически.
Това е едно от местата в Община Несебър с потенциал за развитие на вилно селище. До селото, което се намира след Кошарица, се стига лесно заради пътя, който води към телевизионната кула. През летния сезон е изключително оживено, защото е включено в маршрута на джип сафаритата, които се организират за туристите от Слънчев бряг. Те идват, за да видят старинната крепост Калето, която според запознати е от времето на древна Гърция.

https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1582994

Ако е истина, ще се отрази добре на родния туризъм.

6
Къде бихте отишли на почивка тази зима? Кой курорт бихте предпочели?

Pages: [1]