Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Heuliez

Pages: [1] 2 3 ... 39
1
2508 на А1

2
Снимки / Re: Снимки (автобуси)
« on: 02.03.2019, 12:59:18 »
Две информативни снимки на 2080 по А3 от вчера.

3
В facebook се появиха две снимки на метановите БМЦ на МТК от завода в Турция. В единия от коментарите на турски се споменава,че това са метановите автобуси за България.


Източник


Източник

4
Като цяло всички коли имат курсове и до Кокалянско ханче и до с.Кокаляне,даже по последните разписания 1/6 има курсове само до с.Кокаляне.Аз също съм противник на тази идея 1 да ходи до с.Кокаляне,тъй като с тези ученически курсове интервала става твърде голям в общия участък и определено 4 би била по-подходяща,но за съжаление нещата са в този вид. :(

5
Напротив, 2-ка си е и маршрута е различен, вместо до Кокалянско ханче отива чак до самото село Кокаляне, още няколко спирки нагоре по един баир е. Веднъж като ходих на язовира специално се качих да видя до къде отиват тези автобуси на които пише 2, вместо 1 и маршрута е различен, тези на които пише 1 си въртят долу.
Не е така,по принцип всички се движат с табели 1,дори и тези,които ходят до село Кокаляне.Това е така от както обединиха линиите  и реално автобус 2 няма.
Изписват следните два маршрута :
1 Гео Милев - Кокалянско Ханче
1 Гео Милев - Кокалянско Ханче - с.Кокаляне/като надписите се сменят/.

6
9062 с табели 2 на Горубляне???
Това е често срещано напоследък и на други автобуси по 1 се е случвало да карат с табели 2.  :D Не знам на какво се дължи обаче,дали е нарочно или табелите дават проблеми.

7
Грешка трябва да е  :D Като гледам и 404 липсва.

8
Общината ще поеме частни автобусни линии

Шест частни автобусни линии да бъдат обслужвани от "Столичен автотранспорт" ЕАД.

Това предлагат зам.-кметът по транспорта Любомир Христов и от комисията по транспорт към Столичния общински съвет (СОС), предаде БТА.

Пред журналисти днес Христов съобщи, че през ноември изтичат договорите между общината и фирмата "Карат С", подписани през 2007 г., за обслужване на шест линии (30, 42, 54, 68, 84, 90) част от системата на градския транспорт. За да бъдат възложени тези линии отново на частен оператор, трябва да бъде проведен конкурс, обясни зам.-кметът. Според него обаче е по-добре те да се обслужват от общинското предприятие "Столичен автотранспорт", защото това ще доведе до по-добра консолидация на част от линиите в системата.

"Действащите договори с частните оператори ни затрудняват по отношение на промени в пробег, маршрутно разписание, графици за обслужване, особено в ситуацията на динамично променящ се град", отбеляза Христов.

Той подчерта, че при промяната разлика в цената за километър пробег няма да има.

Зам.-кметът обърна внимание, че автобусите, обслужващи съответните линии -общо 32 на брой, са собственост на частния превозвач и Столичната община няма права върху тях. Христов обаче припомни, че има обявена обществена поръчка за доставка на 110 нови автобуса. По думите му, ако няма съдебни обжалвания, доставките на новите автобуси ще започнат още в края на годината. "Столичен автотранспорт" ще може да осигури нови превозни средства за обезпечаването на тези трасета, увери Христов.


9
Да,това е нова поръчка от началото на тази година.Договорът между общината и фирмата изпълнител е сключен април месец,а самият срок за изпълнение е 120 дни.В най-скоро време би следвало да започнe поставянто им.Според една от статиите до края на юни би трябвало да бъдат монтирани,но се съмнявам. :D
Ето и детайли за самата поръчка. https://platform.negometrix.com/PublicBuyerProfile/PublishedTenderInformation.aspx?tenderId=19127&companyId=20779

10
Ето малко информация за спирките , на които ще бъдат поставени новите 420 електронни табла.
Отново изборът е доста странен, има доста ненатоварени спирки като "Корабчето" за 5 и 6 и други.  :D

11

Мястото, където живее моя приятел се намира точно до новата последна спирка на А4 в близост до посолствата в ж.к. Младост 1. Поради този факт имам много подробни наблюдения върху А4 и интереса към него в ж.к. Младост 1. В повече от 50% от случаите автобусите по линията пристигаха с 0 (нула) пътници на последната си спирка, а в останалите с 1-2 души. Тръгванията от първа спирка не се различаваха - в повечето случаи автобусите тръгваха напълно празни, отвреме на време с 1-2 души. Същите наблюдения баха потвърдени от моите домакини, на които погах (те живеят точно до обръщалото).
Като редовен пътник на А4,бих искал да изкажа и своите наблюдения от новият му маршрут.Не съм особено съгласен,че автобусите се движат изцяло празни от Посолствата.В повечето случай,в които съм се качвал от там в автобуса е имало между 5 и 10 души.Тази спирка е удобна за хората,които търсят връзката с пазара в Младост 1,тъй като минавайки между блоковете растоянието от нея до пазара се взима за по-малко от 5 минути.Основното недоволство,което чувам ежедневно  от страна на пътниците е именно това,че автобуса не стига до Пазара.Много от тях слизат на общината и ползват 113 до пазара.Бих искал  да обърна внимание и на това,че като цяло автобуса е доста по празен от преди в целия му участък.Единствено в района на жк.Екпериментален потока от хора си е същият.Интересено е и да се отбележи,че много малко хора се качват на спирка Метростанция Балан в посока Горубляне и Кокаляне.Много от вас ще си кажат,че това е за сметка на 112,но в повечето пъти в които съм се возил или съм го виждал в Горубляне в автобуса не е имало повче от 5-7 човека.
Масово хората се пренасочиха към 1,тъй като от Горубляне с него най-бързо се стига до  МС Цариградско шосе.Единствено за хората от Горубляне,живеещи в района на Околовръстното връзката до МС Бизнес парк е по-бърза от тази до МС Цариградско шосе.
 Според мен линията,която отива към МС Бизнес парк  трябва да е от Кокалянско ханче и Панчарево,тъй като от там може да се стига за 17-18 минути до метрото,което би било по-малко от пътуването до Цариградско шосе.По този начин ще се намали и малко потока от хора,които ползват 1,който в момента  е доста разреден и претъпкан.

Определено 4 и 112 в този си вариант не са много пълноценни и трябва да се мисли за  промяната им.Бих предложил автобус 112 да се закрие,а 4 да се движи по маршрут  Кокалянско ханче,Панчарево,Околовръстен път,Кино Арена,МС Бизнес парк,бул.Ат.Москов/по маршрута на 413/,Свето Преображение,25-та Поликлиника и по маршрута си до кв.Горубляне,където да обръща или пред кметството или на старото обръщало при детската градина.
Естествено маршрута в Младост може да се промени спрямо новото положение на бул.Малинов.
Като недостатък на моето предложение е  загубата на връзката с Младост 1,но тя е за сметка на  ефективно довозване до метрото и  запазване на връзката с 25-та поликлиника,която е изключително важна за Панчарево,Кокаляне и Горубляне.

Също бих подкрепил идеята автобус 314 да се движи от Бистрица до МС Бизнес парк.


12
По някои от спирките вече са закачени новите разписания на Автобуси 1 и 4.За съжаление противно на всякаква логика,1 за пореден път е разреден и вече  е с една кола по-малко т.е.  6-5-6-3 спрямо преди 7-5-6-4 .Последния курс от Гео Милев е доста рано в 22,35, а в сутрешния час пик има безумни интервали от 20 минути.Автобус 4 не е особено по-редовен от преди 27 мин в пик и 45 по обяд,празник сутрин и вечер е на 40 мин.
Като цяло вместо да се подобри транспортното обслужване в района за пореден път  то се влошава и ще се  принудим да се возим в препълнени 1-ници.Едва ли голяма част от хората от Горубляне,ползващи 1 ще се пренасочат към 112,ако тове е основание за променята на разписанието на  1.
Прикачвам разписанията на 1(делник от Гео Милев) и на 4(делник и празник от Кокалянско ханче) за тези,които ги интересува по -подробно.


13
От 08.05.2015г. се променят маршрутите на А 8 и 14, както следва А 8 по маршрута си Кривина-Герман с обслужване на кв. Видните в с. Казичене. А 14 от Автостанция Изток до гара Искър след това по маршрута на А 10 до моста на река Искър кв. Абдовица и по маршрута. Всичко това е резултат от срещата на кметовете на Казичене и Кривина със Столична община на 20.04.15г.
А автобус 10 ще остане ли до Кривина,или ще го върнат както преди до Бусманци?

14
2504 - A280

15
Не съм запознат,какво точно се е случило.

16
9069 e претърпял ПТП в района на училището в Панчарево.
Прикачвам снимка от Фейсбук.

17
От скоро и в А4 от време на време има постоянен контрол.

18
3692 и 3667 - А294  ;)

19
За съжаление днес по 294 май са само БМЦ-та - 3804,3812, 3803..
А имаше и един зелен 3288  :)

20
ЪВ ВРЪЗКА С ОБЕКТ „КРЪСТОВИЩЕ НА ДВЕ НИВА НА БУЛ. „П.К. ЯВОРОВ” – БУЛ. „ДРАГАН ЦАНКОВ” – ВРЕМЕННО СПИРАНЕ НА ДВИЖЕНИЕТО НА АВТОБУСИТЕ ОТ ЛИНИЯ 413 ПРЕЗ КРЪСТОВИЩЕТО И ЗАПОВЕД РД-09-05-382/06.07.2012 НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА:

 1. ОТ 04.30 ЧАСА НА 10.07.2012 ДО 04.30 ЧАСА НА 11.12.2012 АТ ДРУЖБА ЩЕ ПРОМЕНИ МАРШРУТА НА АВТОБУСНА ЛИНИЯ 413 КАКТО СЛЕДВА (В ПОСОКА ЦЕНТРАЛНА ГАРА): ОТ БУЛ. „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ” НАДЯСНО ПО БУЛ. „Д-Р Г.М. ДИМИТРОВ”, ПЛОЩАД НА АВИАЦИЯТА, БУЛ. „ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ” И ПО БУЛ. „МИХАЙ ЕМИНЕСКУ” ПО МАРШРУТА ДО ЦЕНТРАЛНА ГАРА ДВУПОСОЧНО. ЛИНИЯТА ЩЕ РАБОТИ ПО РАЗПИСАНИЯ:

- ЗА ДЕЛНИК – С КОД 19-10-8-8-4-07-12 РЕМ

- ЗА ПРЕДПРАЗНИК И ПРАЗНИК – С КОД 20-5-4-4-3-07-12 РЕМ

1.1. В ПРОМЕНЕНИЯ УЧАСТЪК АВТОБУСИТЕ ЩЕ СПИРАТ НА СПИРКИ:

- ДВУПОСОЧНО НА „ТЕХНИЧЕСКА БИБЛИОТЕКА”, „РЕПУБЛИКАНСКИ НЕВРОДИСПЕНСЕР” И „ХОТЕЛ ПЛИСКА”

- „ПЛОЩАД НА АВИАЦИЯТА” – САМО В ПОСОКА ЦЕНТРАЛНА ГАРА

 

2. СИГНАЛИЗАЦИЯТА НА ПРОМЯНАТА Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ЦЕНТЪР ЗА ГРАДСКА МОБИЛНОСТ

 

Pages: [1] 2 3 ... 39