Author Topic: Пазарджик  (Read 475791 times)

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
Re: Пазарджик
« Reply #1360 on: 16.06.2026, 23:37:53 »
Кое по точно е кочина? Пишеш си, без да си информиран, само и само да плюеш…
Най-лесното, ефективно и щадящо финанси решение е елементарно - разтегляне на разписанията, намаляване на средната скорост на придвижване и свеждане до минимум ролята на GPS-и, говорещи автобуси, табла и всякакви подобни електроники, които само утежняват основните процеси.

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
  • ⁠A heresia das heresias era o bom senso.
    • View Profile
« Reply #1361 on: 17.06.2026, 10:22:12 »
Каквото и да са докарали, по-добре е от исузутата и всички разпадища втора ръка, които докарваха през годините, във всеки случай. Има още какво да се желае, дано се гледа в посока модернизация на тролеите.

Offline gelepz

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #1362 on: 17.06.2026, 12:19:17 »
:D :help:Щом си харесвате кочината, кефете и се. Било по-добро от Мерцедес и Ман.......
Че по красота ли ги избират или по функционалност според тебе ? Който го ползва сега ще го ползва и занапред

Offline Kingpin

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1363 on: 18.06.2026, 22:59:44 »
Като ги гледам на какво мязат, със сигурност не са избирани по красота.
Град като Пазарджик има потенциал за нормални 12-метрови автобуси и определено повече линии с повече коли на линия. И дори неща като външен вид на возилата са от значение, за да се привличат пътници. Пък и ако щеш за облика на града. Трябва да се работи в такава насока - да се развива транспортът. Пазарджик е сред най-големите области в България, има мегдан да се развива и междуселищният транспорт. А какво - взели те 6 клозета и то малки и се хвалят, че са обновили едва ли не целия автопарк.

Offline marto_pz

• Наистина съм луд
  • Skoda 9TrHT28 № 06 (1993-2015)
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 123123133
    • View Profile
    • Email
« Reply #1364 on: 18.06.2026, 23:14:40 »
Като жител на града макар и вече не от 2022г мога да кажа , че с този интервал на движение и все повечето жители бягащи от този град тези електробуси са за начало една добра инвестиция в този лека полека замиращ град...Не може да са на 30мин и да искаш да имаш пътиници - както при тролеите там е 20мин. , така и при електробусите там вече са 30мин. Ако града беше разрастващ се нямаше 90% от магазините и заведенията да затварят в 18-19ч. Хората бягат не за друго от Пазарджик , а заради ниските заплати...Либхер карат поне 2 линии в града за завода в Пловдив и все повече хора бягат натам за работа дали със служебен , собствен или друг вид превоз. Добре , че е КОСТАЛА та да има повече работна ръка от града , близките села , та дори от Ракитово и Панагюрище , а и от Пловдив редовна смяна...Извода от всичко е , че някога имаше пътници за 12м автобуси , но вече и тези електробуси са достатъчни....Имаше нощни тролеи и интервали 7-10мин но вече няма толкова народ за такъв интервал...

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1365 on: 18.06.2026, 23:27:13 »
Като ги гледам на какво мязат, със сигурност не са избирани по красота.
Град като Пазарджик има потенциал за нормални 12-метрови автобуси и определено повече линии с повече коли на линия... А какво - взели те 6 клозета и то малки и се хвалят, че са обновили едва ли не целия автопарк.
Пазарджик е малък град. По принцип 6 линии на интервали между 15 и 30 минути биха били достатъчни, дори и с 9-метрови електробуси. А сегашното ниво на обслужване не е много по-зле от кой да е град с подобни размери (като площ) в България.
Относно "клозетите"- барем спреш да мрънкаш малко, все пак това не са китайски или турски изделия:
https://www.sor.cz/en/
Най-лесното, ефективно и щадящо финанси решение е елементарно - разтегляне на разписанията, намаляване на средната скорост на придвижване и свеждане до минимум ролята на GPS-и, говорещи автобуси, табла и всякакви подобни електроники, които само утежняват основните процеси.

Offline Kingpin

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1366 on: 18.06.2026, 23:37:49 »
барем спреш да мрънкаш малко
Така ще говориш на баба ти !

@marto_pz съжалявам да прочета това. Живял съм за кратко в Пазарджик, но вече доста години минаха и явно съм изпуснал нишката там. Явно нещата и там не вървят добре.

Offline marto_pz

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1367 on: 18.06.2026, 23:47:40 »
За жалост...Поне тези СОРове са една крачка напред в транспорта , макар и закъсняла...Шофьори вече също доста трудно ще се открият евентуално , ако трябват...

Offline marto_pz

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1368 on: 22.06.2026, 19:31:23 »
От утре и последният сор на линия.
Линия А10 няма да се изпълнява от електробуси , тъй като не била “ главна линия “…
Станциите били много шумни и близо до терасите на блоковете и имало много жалби…

Offline marto_pz

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1369 on: 30.07.2026, 19:05:24 »
Месец по - късно от предният ми пост за електробусите , от утре дали за постоянно или не не знам , но на линия А10 утре има зареден електробус. Всичките бройки се движат кои постоянно , кои понякога само... Случва се батерията да не стигне понякога и излиза исузу за половин - един курс.