От тази линия имам спомени на живо. Предназначена е уж за планинари, а не за "куцо и сакато".
На мен и на цялата група, в която бях (слезли от автобуса) ни отне (на 31.08.2019 годита) точно 5 минути спокойно ходене, за да стигнем до хижа Алеко. Хем да се раздвижим след седенето във возилото, преди атаката към Черни връх. Сега вече става и за кашкавал-туристи по джапанки и токчета, както и за баба Пена с бастунката да иде на Хижа.
Със стриктно спазване на модела "и до тоалетната с колата".
Кой каза, че Витоша е предназначена за планинари? Това да не е К2? Това е природен парк, предназначен за всякакви възрасти. Пробвай с дете, тичащо във всички посоки, шейна и раница да вървиш от Морени до Алеко и обратно надолу. Спирката беше изтеглена надолу заради кабинката - и заради опашките там, и за да я предпочетат хората пред автобуса и колата. Това вече отпадна и то - не за кратко, уви.
И ако искаш да знаеш, кашкавалите изкачват Черни връх не от Алеко през Стената, а от Морени покрай Голи връх и после по пътя нагоре. Също оттам се хваща пешеходната "магистрала" по Платото към Тинтява.